Pagaidu valdes locekle izvērtēs KNAB redzeslokā nonākušā uzņēmuma “Jēkabpils pakalpojumi” veiktos iepirkumus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākušā pašvaldības uzņēmuma SIA “Jēkabpils pakalpojumi” veiktos iepirkumus izvērtēs arī ieceltā pagaidu valdes locekle Anita Moskovska, žurnālistiem sacīja pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Viņš stāstīja, ka 25.janvārī pašvaldība ir saņēmusi KNAB lēmumus par drošības līdzekļu piemērošanu saistībā ar pilsētā veiktajām procesuālajām darbībām. “Uzreiz varu teikt, ka ne visu, kas tur rakstīts, mēs uzreiz varam atklāt,” pauda izpilddirektors.

Gogulis apliecināja, ka “Jēkabpils pakalpojumu” valdes priekšsēdētājam Guntaram Leitānam tāpat kā pilsētas mēram Aivaram Krapam (LA) kā drošības līdzeklis noteikts aizliegums ieņemt amatu. Lai arī KNAB kriminālprocesā iesaistītas kopumā sešas personas, pašvaldība esot saņēmusi informāciju par noteiktajiem drošības līdzekļiem tikai Krapam un Leitānam.

“21.janvārī, kad tika veiktas procesuālās darbības pilsētā, mēs jau saņēmām informāciju no mūsu kapitālsabiedrības, ka, iespējams, var tikt kavēta saimnieciskā darbība, tieši darba organizācijas līmenī. Reaģējot uz šo ziņu, es pieņēmu lēmumu sasaukt dalībnieku sapulci un ievēlēt kā pagaidu valdes locekli Anitu Moskovsku, lai nodrošinātu “Jēkabpils pakalpojumu” darbību,” klāstīja Gogulis.

Pēc viņa paustā, pašlaik notiek dokumentu formēšana Uzņēmumu reģistrā, bet jaunā valdes locekle iepazīstas ar uzņēmuma darbību. Moskovska, kura līdz šim vadījusi pašvaldības Vienas pieturas aģentūru, ievēlēta par otru valdes locekli uz laiku un veiks pienākumus līdz jauna valdes locekļa ievēlēšanai, ne ilgāk kā gadu.

Gogulis atzina, ka uzņēmumā pašlaik ir nelielas saimnieciska rakstura problēmas, taču ceļu tīrīšanu, atkritumu izvešanu un citus pakalpojumus uzņēmums nodrošina.

Izpilddirektoram neesot informācijas, kādus tieši “Jēkabpils pakalpojumu” veiktos iepirkumus izvērtē KNAB. “Līdz šim nav bijis indikāciju, ka iepirkumu procedūras veiktas prettiesiski. Visi normatīvajos aktos noteiktie dokumenti un politikas uzņēmumā ir izstrādāti un darbojas. Jaunajai valdes loceklei arī dots uzdevums paskatīties, kā reāli iepirkumu procedūras ir organizētas, un vai tiešām tur nav kādi trūkumi,” stāstīja Gogulis, pieļaujot, ka pārbaudes rezultāti varētu būt zināmi vien pēc mēneša.

Jau ziņots, ka KNAB izmeklētajā kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības kapitālsabiedrības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas, tostarp Kraps.

KNAB 21.janvārī veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tai skaitā 24 kratīšanas un sešas izņemšanas.

Kopumā kriminālprocesā iesaistītas sešas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību.

Publiskas personas institūcijai nodarītos zaudējumus KNAB aprēķinās krimināllietas izmeklēšanas gaitā.

Leitāns kopā ar Krapu 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas “Gods kalpot mūsu Latvijai” saraksta, bet pērnā gada novembrī Kraps pievienojās “Latvijas attīstībai”. Par pašvaldības uzņēmuma vadītāju 2019.gadā Leitāns kļuva, Krapu ievēlot par mēru.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *