Kategorijas
Korupcija Tieslietas

Lietu par kukuļošanu Jūrmalas Sporta servisa centrā sāks skatīt novembra sākumā

Krimināllietu par kukuļošanu, kurā apsūdzētas piecas personas, no kurām divas ir Jūrmalas Sporta servisa centra bijušās amatpersonas, Ekonomisko lietu tiesa sāks iztiesāt 4.novembrī plkst.12, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

LETA

Krimināllietu par kukuļošanu, kurā apsūdzētas piecas personas, no kurām divas ir Jūrmalas Sporta servisa centra bijušās amatpersonas, Ekonomisko lietu tiesa sāks iztiesāt 4.novembrī plkst.12, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš prokuratūrā aģentūru LETA informēja, ka pavisam kriminālprocesā apsūdzētajiem inkriminēti desmit kukuļošanas noziedzīgi nodarījumi, kas saistīti ar 2020.gadā veiktajām iepirkumu procedūrām Jūrmalas Sporta servisa centrā.
Kriminālprocesā iesaistītas arī divas juridiskās personas, jo konstatēts, ka kukuļošana veikta šo juridisko personu interesēs, tāpēc pret tām tika uzsākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai. Noziedzīgo nodarījumu mērķis bija panākt labvēlīgu lēmumu pieņemšanu ne tikai noteiktu fizisko personu, bet arī konkrētu uzņēmumu interesēs.

Prokurore vienu apsūdzēto personu pie kriminālatbildības saukusi par piesavināšanos un kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, vienu personu par kukuļņemšanu, kukuļa pieprasīšanu un kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, divas personas par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, vienu personu par kukuļdošanu.

Sākotnēji Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņēma ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu pret septiņām personām.

Kriminālprocess pret vienu personu prokuratūrā tika izbeigts, jo šīs personas darbībās netika konstatētas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes. Savukārt daļā pret citu personu kriminālprocess tika izdalīts atsevišķā lietvedībā un pabeigts prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, ar kuru apsūdzētajam piemērots sabiedriskais darbs uz 280 stundām. Šajā izdalītajā procesā persona, kura bija apsūdzēta divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā – kukuļa apsolīšanā pēc tā pieprasīšanas -, savu vainu atzina pilnībā.