Noraida “KPV LV” un daļas opozīcijas rosinājumu par ārkārtējās situācijas regulējuma pārtraukšanu iepirkumiem

Saeima noraidīja “KPV LV” un vairāku opozīcijas deputātu priekšlikumu par tūlītēju ārkārtējās situācijas regulējuma pārtraukšanu publiskajiem iepirkumiem.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja “KPV LV”, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) ir iniciators deputātu priekšlikumam par tūlītēju Ministru kabineta rīkojuma atcelšanu, ar kuru ļauts nepiemērot Publisko iepirkumu likumu valsts un pašvaldību un to iestāžu iepirkumos, kas ir saistīti ar Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas novēršanu.

Ģirģens kā komisijas vadītājs secinājis, ka krīzes regulējuma aizsegā tiekot pārkāptas dažādas vispārpieņemtas iepirkumu procedūras un godprātības normas, kas, viņaprāt, ļauj īstenot apšaubāmus iepirkumus, piemēram, remontdarbus slimnīcās, iepirkt iekārtas un pakalpojumus, kas nav pirmās nepieciešamības darbības un tūlīt un tagad neietekmē pandēmijas pārvarēšanu, norāda partijā.

“Ņemot vērā, ka jau vairāk nekā mēnesi ir normalizējusies epidemoloģiskā situācijā valstī, ir nepieciešams atgriezties pie ierastās publisko iepirkumu kārtības, tādā veidā samazinot negodprātības un korupcijas riskus,” teikts “KPV LV” paziņojumā.

Kā vēstīts, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aprīļa sākumā paziņoja, ka pievērsis pastiprinātu uzmanību arī Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētajiem iepirkumiem visu valsts institūciju vajadzībām. Savukārt 5.maijā nāca klajā ar pirmajiem secinājumiem, norādot, ka kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas saistībā ar iepirkumiem veselības aprūpes jomā nav konstatētas konkrētas ziņas, kas liecinātu par amatpersonu iespējamām koruptīvām darbībām vai nonākšanu interešu konfliktā.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *