Iepirkumu Gada balva 2016

Sākam jaunu tradīciju!

Pirmajā Iepirkumu Gada balvas pasniegšanas ceremonijā sveica uzvarētājus septiņās nominācijās

Pēc Latvijā autoritatīvāko iepirkumu ekspertu uzstāšanās un diskusijas “Interešu konflikts un aizliegtās vienošanās publiskajos iepirkumos” iepirkumu gada konferencē bankas “Citadele” konferenču centrā, kur piedalījās KNAB, IUB, abu būvnieku asociāciju, biedrības “Auto asociācija” un Konkurences padomes eksperti, pēcpusdienā tēlnieces Vijas Dzintares veidoto Iepirkumu Gada balvu – bronzā lietus dzirnakmeņus uz balta marmora – saņēma uzvarētāji septiņās nominācijās. Piecpadsmit finālistus no 51 nominanta saraksta izvēlējās žūrija, kurā darbojās pārstāvji no IUB, Finanšu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras.

Kā nelielā koncertā norādīja suitu sievas, konferences dalībnieki bija “sabraukuši kā uz Dziesmu svētkiem” – zālē sēdvietu atrast nevarēja. Reti izdodas satikt un uzdot interesējošos jautājumus Finanšu ministrijas valsts sekretārei Baibai Bānei, IUB vadītājai Dacei Gailei, Konkurences padomes 1. Analītiskā departamenta direktorei Jūlijai Linkēvičai, zvērinātam advokātam, ekspertam ES tiesībās Mārim Loginam un citiem ekspertiem.

Haralda Burkovska vadītajā apbalvošanas pasākumā visapkārt bija smaidi, pārsteiguma prieks un laba vēlējumi. “Bija prieks šo darbu veikt un redzēt jūsu sejās smaidu. Paldies visiem, kas pasākuma rīkošanā ieguldījuši darbu!” Iepirkumu Gada balvas pasākuma noslēgumā teica IUB Administratīvo sodu departamenta vadītāja Arita Ūdre, kas pati bija viena no svarīgākajām personām šā pasākuma rīkošanā. Savukārt uzvarētāji pateicās kolēģiem, atzina, ka saņemtā atzinība rosinās viņus darboties vēl aktīvāk un radošāk. Pasniedza arīdzan speciālbalvas – Latvijas Pārtikas uzņēmumu padomes priekšsēdētāja Ināra Šure – SIA “Ariols” par rosīgo darbošanos un uzņēmējdarbību ilgā termiņā. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) balvas Valmieras domes iepirkumu nodaļas vadītājam Raivim Grīviņam un Alojas novada domei pasniedza LPS pārstāve Daina Dzilna.

Gan B. Bāne, gan D. Gaile un citi iepirkumu nozares pārstāvji uzsvēra šāda pasākuma svarīgumu un pauda prieku par tā rīkošanu.

Žurnāla izdevējas SIA “Libera” valdes loceklis Kaspars Rozenkopfs uzsvēra – Iepirkumu Gada balvas pasākumam ir jākļūst par tradīciju. Nākamo reizi tam jānotiek nākamajā gadā.
Uz tikšanos!

IepIrkumu Gada balvaS 2016 laureāti

NOMINĀCIJA “IEGULDĪJUMS PUBLISKO IEPIRKUMU ATTĪSTĪBĀ”
Astra Bērziņa, Valsts reģionālās attīstības aģentūras Elektronisko iepirkumu departamenta kancelejas, pārtikas preču un mēbeļu kataloga vadītāja.

NOMINĀCIJA “GADA IEPIRKUMU SPECIĀLISTS”
Raivis Grīviņš, Valmieras domes iepirkumu nodaļas vadītājs.

NOMINĀCIJA “GADA IEPIRKUMU SPECIĀLISTS PIEGĀDĀTĀJIEM”
Sandra Šapale-Mamošina, “Baltikums Vienna Insurance Group” veselības apdrošināšanas eksperte. Atzinības raksts Sintijai Ādmīdiņai, SIA “Livland” iepirkumu speciālistei.

NOMINĀCIJA “GADA PASūTĪTĀJS. PRECES UN PAKALPOJUMI”
VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” – par sadarbību divu kampaņu īstenošanā “Esi gaismas vēstnesis!” un “Skaties ceļam acīs!”.

NOMINĀCIJA “GADA PIEGĀDĀTĀJS. PRECES UN PAKALPOJUMI”
SIA “Ariols” – par sešu atklātu konkursu rezultātā noslēgtu pārtikas preču (vistas gaļas, liellopu gaļas, pusfabrikātu) piegādes līgumu veiksmīgu izpildi. NOMINĀCIJA “GADA ZAļĀKAIS IEPIRKUMS” Alojas novada dome – par atklāto konkursu “Alojas uzņēmējdarbības atbalsta centra – bibliotēkas “SALA” ēkas būvniecība”.

NOMINĀCIJA “GADA IEPIRKUMS”
Profesionālās izglītības kompetences centrs “Daugavpils Būvniecības tehnikums” – par atklāto konkursu “Mācību iekārtas un aprīkojuma piegāde un uzstādīšana PIKC “Daugavpils Būvniecības tehnikums” prioritāro profesionālās izglītības programmu nodrošināšanai ERAF projekta ietvaros”.

Atzinības raksts – VAS “Valsts nekustamie īpašumi” – par sarunu procedūru, iepriekš publicējot paziņojumu par līgumu, “Ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projektu Raiņa un Aspazijas mājai Baznīcas ielā 30, Rīgā, Raiņa un Aspazijas vasarnīcai J. Pliekšāna ielai 5/7, Jūrmalā un Raiņa muzejam “Tadenava” Dunavas pagastā Jēkabpils novadā realizācija”.

Uzziņa

  • Šogad žurnāls “Iepirkumi” pirmo reizi Baltijas valstīs rīkoja Iepirkumu Gada balvas pasniegšanu un gada nozīmīgāko konferenci iepirkumu jomā.
  • Iepirkumu Gada balvas mērķis – sniegt objektīvu ieskatu iepirkumu nozarē, veidot diskusijas starp iepirkumu pasūtītājiem un piegādātājiem, kā arī pateikties tiem, kas ikdienā strādā ar iepirkumiem.
  • Projekta autori vēlas radīt Iepirkumu Gada balvu kā prestižu un panākumus iepirkumu norisē apliecinošu atzinību, kas rosinātu pasūtītājus un piegādātājus būt vēl labākiem.

TEKSTS: SANDRIS GUNVALDIS
FOTO: GUNĀRS JANAITIS


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *