Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2016. gada maijs, jūnijs, jūlijs

Atvaļinājumu laiks dara savu. Vasaras trīs mēnešos valsts un pašvaldību iestādes veikušas iepirkumus gandrīz tādā pašā apjomā kā pavasara divos mēnešos. Maijā, jūnijā, jūlijā veikti 4209 iepirkumi par 588,9 miljoniem eiro. Visvairāk naudas, kā ierasts, atvēlēts ceļu un ielu remontiem un būvniecībai, taču ir beigušies arī vairāki dažu miljonu vērti preču un pakalpojumu iepirkumi.

Arī vasarā topā kurināmā koksne un celtniecība

Lielākais darba devējs komersantiem, otrajā ceturksnī izsludinot 43 iepirkumus, bijusi AS “Latvijas valsts meži”. Valsts mežu apsaimniekotājs vasaras sākumā izsludinājis 27 pakalpojumu piegādes iepirkumus un 12 būvdarbu iepirkumus. Lielāko publisko iepirkumu veicēju topa otrajā vietā ierindojas Jelgavas pilsētas dome un Rīgas Stradiņa universitāte, kas izsludinājušas 12 iepirkumus. Trešajā vietā ar 11 iepirkumiem ir Dailes teātris un “Valsts nekustamie īpašumi”. Jūrmalas pilsētas dome izsludināja 10 iepirkumus, Siguldas novada dome un Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības 3. Reģionālais nodrošinājuma centrs – deviņus.

Šā gada otrajā ceturksnī (aprīlī, maijā, jūnijā) valsts un pašvaldību iestādes atšķirībā no pirmā ceturkšņa kurināmo koksni iepirka mazāk (19 iepirkumi pretstatā 80 pirmajā ceturksnī), kā arī mazāk veica būvniecības darbus (28 iepirkumi pretstatā 79 pirmajā ceturksnī).

Miljonāre Rīga iepērkas ar vērienu

Visapjomīgākais pirkums šajā periodā bijis Rīgai – zemās grīdas tramvaju piegāde par 62,6 milj. eiro, par kuru rakstījām jau iepriekšējā žurnāla numurā. “Rīgas satiksme” noslēdza līgumu ar Čehijas kompāniju “Škoda Transportation” un Latvijas SIA “Alkom serviss” par 20 jaunu tramvaju piegādi.

Rīgas domes Satiksmes departaments ar pieciem ceļu būvniekiem noslēdzis vispārīgo vienošanos par Rīgas pilsētas ielu seguma atjaunošanas darbiem kopsummā par 21 milj. eiro. Vispārīgā vie-
nošanās ir spēkā līdz 2018. gada 31. decembrim. Konkursā saņemti septiņi piedāvājumi, izvēlēti pieci ar zemāko cenu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments savukārt veicis skolu ēdināšanas pakalpojuma iepirkumu par 4,7 milj. eiro. Līgumus par skolēnu ēdināšanu ieguvuši seši uzņēmumi. Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs noslēdzis 4,2 milj. eiro līgumu ar SIA “DPA” par “Microsoft” programmatūras lietošanas nomas licenču iegādi.

Rīga meklē celtniecības materiālu piegādātāju

Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedzis SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” slēgt 3,8 milj. eiro vērto līgumu par celtniecības materiālu iegādi ar tirdzniecības namu “Kurši”. Sūdzības par šī konkursa rezultātiem iesniedza pārējie pretendenti – SIA “DEPO DIY”, SIA “MIG Baltic”, SIA “Optimera Latvia”. Iepirkuma priekšmets konkursā nav bijis pietiekami skaidrs un konkursa uzvarētāja piedāvātā cena – nepamatoti zema, proti, vairumtirdzniecības cenas precēm ir augstākas nekā uzvarētāja piedāvātā mazumtirdzniecības cena. Tehniskais piedāvājums pretendentiem bija jāsagatavo par 132 ar celtniecības materiāliem saistītām precēm. Taču, tā kā visiem Latvijas lielākajiem būvmateriālu tirdzniecības veikaliem ir gandrīz vieni un tie paši preču ražotāji un/vai izplatītāji, piedāvājums nevarēja atšķirties atsevišķām preču grupām pat ar 10 reizes zemāku cenu.

Tāpēc Rīgas namu apsaimniekotājam vajadzēja izsludināt jaunu iepirkumu, kurā piedāvājumus varēja iesniegt līdz 23. augustam. Līguma darbības termiņš – viens gads.

Armija dala pasūtījumus būvniekiem

Pie 22 milj. eiro līguma sarunu procedūrā bez konkursa izsludināšanas ticis būvuzņēmējs SIA “Arčers”. Iepirkums Nacionālo bruņoto spēku (NBS) NP 3. RNC autoparka pārbūvei Kadagā Ādažu novadā veikts ārkārtas apstākļos, lai nodrošinātu atbalstu sabiedroto spēkiem.

SIA “Arčers” ieguvis arī 4,2 milj. eiro vērto līgumu par Gaisa spēku aviācijas bāzes kazarmas būvniecību Lielvārdē. Arī šī ēka ir paredzēta Latvijas un sabiedroto spēku karavīru izvietošanai. Papildus kazarmas būvniecībai tiks veikta arī NBS Aviācijas bāzes katlumājas, elektroapgādes tīklu, kā arī citu inženiertīklu rekonstrukcija.

Savukārt kazarmu ēku bloka būvniecību Kadagā (3. kārtu) par 3,3 milj. eiro veic SIA “Abora”, bet 3,3 milj. eiro līgumu par speciālo uzdevumu vienības kazarmas ēkas un sporta zāles būvniecību Rīgā sarunu procedūrā ieguva cita būvkompānija – AS “UPB”.

Plašsaziņas līdzekļos jau ziņots, ka nākamā gada pavasarī Latvijā ieradīsies aptuveni 1000 karavīru liels NATO valstu bataljons. Pusi no bataljona veidos Kanādas karavīri, pārējie būs no Polijas, Dānijas, Francijas un Slovākijas. Visticamāk, sabiedroto spēku karavīri dzīvos Ādažu militārajā bāzē. Patlaban Ādažos ir četras kazarmas ar iespējām uzņemt līdz 1874 karavīriem. Šogad uzsākta vēl vienas kazarmas celtniecība, plānā ir vēl divas.

Liepājas atkritumu savākšanai tērēs 12,5 milj. eiro

Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Liepājas atkritumu apsaimniekošanas reģiona pašvaldībās turpmākos septiņus gadus izmaksās 12,5 milj. eiro. Iepirkums bija sadalīts divās daļās. Iepirkuma līguma slēgšanas tiesības konkursa pirmajā daļā ieguva personu apvienība SIA “Eko Kurzeme” un SIA “Eco Baltia vide”, jo tā piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko, savukārt konkursa otrajā daļā līguma slēgšanas tiesības ieguva personu apvienība “SIA “Clean R”, SIA “Tranzīts L waste” un SIA “EKO joma””.

Pirmajā daļā sadzīves atkritumi jāapsaimnieko Liepājā no Tirdzniecības kanāla līdz pilsētas ziemeļu robežai, Aizputes, Pāvilostas un Grobiņas novadā, savukārt otrajā – Liepājā no pilsētas dienvidu robežas līdz Tirdzniecības kanālam, Rucavas, Vaiņodes un Priekules novadā. Līguma ietvaros tiks uzturēti un apsaimniekoti 10 dalītās vākšanas laukumi Liepājā, kā arī pieci stacionāri (piemēram, jūras konteiners) sadzīvē radušos bīstamo atkritumu pieņemšanai.

Pavisam konkursā iesniegti četri piedāvājumi. Viens no pretendentiem – personu apvienība “SIA “Ragn-Sells” un AS “Ragn-Sells”” par konkursa rezultātiem iesniedza sūdzību IUB, taču tā tika atzīta par nepamatotu.

Lai pašvaldībām atvieglotu darbu, sagatavojot iepirkumu dokumentāciju sadzīves atkritumu apsaimniekotāja izvēlei, valdība apstiprinājusi VARAM sagatavotos priekšlikumus par minimālajām prasībām atkritumu apsaimniekotājiem. Paredzams, ka pašvaldībai, gatavojot iepirkuma darba uzdevumus, būs jāsniedz detalizēta informācija par veicamo darba daudzumu – administratīvās teritorijas lielumu, pašvaldības atkritumu radītājiem, informācija par uzņēmējiem un to radītajiem atkritumiem, atkritumu daudzumu, kas vidēji tiek radīts un minimālo atkritumu izvešanas biežumu.

Ir noteiktas būtiskākās prasības līgumos starp pašvaldību un apsaimniekotāju. Atkritumu apsaimniekotājam būs pienākums reizi gadā pašvaldībai iesniegt informāciju par pašvaldības atkritumu apsaimniekošanas sistēmu kopumā, atsevišķi izdalot informāciju par kopējo savākto atkritumu daudzumu, dalīti savākto atkritumu daudzumu, pārstrādei un reģenerācijai nodoto atkritumu daudzumu. Savukārt pašvaldībai būs pienākums sniegt informāciju atkritumu apsaimniekotājam par izmaiņām pašvaldībā deklarēto personu sarakstā, kā arī par plānotajiem pašvaldības ceļu remontiem un ceļu lietojamības ierobežojumiem, kas radušies klimatisko apstākļu dēļ.

Lai novērstu gadījumus, kad nepietiekami būtiska gadījuma dēļ viena no līgumslēdzējpusēm vēlas izbeigt noslēgto apsaimniekošanas līgumu, noteikumu projektā ir noteikts, ka pašvaldība apsaimniekošanas līgumā nosaka gadījumus, kuros pašvaldībai vai apsaimniekotājam ir tiesības izbeigt noslēgto apsaimniekošanas līgumu.

Vieglatlētikas manēžu Liepājā būvēs “UPB”

Pirms gada izsludinātais Liepājas pašvaldības konkurss vieglatlētikas manēžas būvniecībai beidzot noslēdzies – kontraktu par 6,2 milj. eiro ieguvusi AS “UPB”, ar ko par būvniecību jau noslēgts līgums. Kopumā konkursā saņemti astoņi pieteikumi, izvēlēts saimnieciski izdevīgākais. Taču tas nav noticis uzreiz.

Sākotnēji Liepājas pašvaldība par uzvarētāju atzina SIA “Merks”, kas piedāvāja manēžu uzbūvēt teju par miljonu eiro lētāk. Būvuzņēmējs apņēmās būvniecību veikt par 5,5 milj. eiro. Taču ar šādu pašvaldības lēmumu nebija mierā AS “UPB”, kas apstrīdēja konkursa rezultātus Iepirkumu uzraudzības birojā, norādot, ka konkurenta piedāvājums neatbilst vairākām tehniskās specifikācijas prasībām un ir, iespējams, nepamatoti lēts.

Iepirkumu uzraudzības birojs, izvērtējot sūdzību, aizliedza Liepājas pašvaldībai slēgt līgumu un uzdeva atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

Manēžas projekts izveidots pēc Starptautiskās vieglatlētikas federācijas noteiktajiem standartiem ar atbilstošu slēgto vieglatlētikas manēžu, kā arī pielāgotām telpām sportistu internātam. 4900 m2 platībā plānots izvietot 200 m skrejceļu ar četriem celiņiem pa apli, iesildīšanās laukumu 6×40 m, 60 m sprinta taisni ar četriem celiņiem, sektorus ar nepieciešamo aprīkojumu augstlēkšanai, tāllēkšanai un lodes grūšanai, laukumu basketbola, florbola, iekštelpu futbola un volejbola sporta spēļu vajadzībām, šķēpmešanas treniņsektoru un saliekamās skatītāju tribīnes ar ne mazāk kā 500 sēdvietām. Tāpat plānota klints kāpšanas siena, trenažieri un sektors vingrošanai ar līdztekām un citu nepieciešamo inventāru.

Papildus vieglatlētikas manēžai tiks būvēta arī četrstāvu ēka, kurā atradīsies ģērbtuves un apmeklētāju centrs, ēdnīca gan skolēniem, gan manēžas apmeklētājiem ar virtuvi un ēdamzāli, mācību klases, manēžas un Sporta spēļu skolas administrācijas kabineti, bibliotēka un sportistu internāts. Četrstāvu ēka būs savienota ar 5. vidusskolas ēku un manēžu.

Manēžas būvniecība līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Valsts atbalstu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija. Līguma izpildes termiņš – 16 mēneši.

Dubultu kultūras un izglītības centru būvēs par 6,3 milj. eiro

Desmit būvnieki cīnījās par Jūrmalas pasūtījumu būvēt Dubultu kultūras un izglītības centru. Tiesības slēgt līgumu par 6,3 milj. eiro ieguva personu apvienība “SIA “RE&RE” un SIA “RERE Meistari””.

Trīs pretendenti – SIA “Ostas celtnieks”, AS “LNK Industries” un personu apvienība “Torel group” – iesniedza sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā, apstrīdot savu izslēgšanu no dalības konkursā. IUB atzina sūdzības par pamatotām, lika Jūrmalas pilsētas domei novērst konstatētos pārkāpumus un atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus. Arī pēc atkārtotas izvērtēšanas par konkursa uzvarētāju tika pasludināta SIA “RE&RE” un SIA “RERE Meistari”, kas piedāvāja zemāko cenu.
Būvniecības darbi objektā sadalīti divās kārtās. Pirmajā kārtā tiks veikta kādreizējās sporta ģimnāzijas ēkas rekonstrukcija, pārbūvējot to par bibliotēku. Savukārt otrajā kārtā tiks uzcelta mūzikas skola. Abu būvprojekta kārtu būvniecība paredzēta vienlaikus. Rekonstruējamās ēkas platība – 1259 m2, jaunbūves kopējā platība – 3408 m2.

Sigulda rekonstruēs kultūras namu par 5,3 milj. eiro

Siguldas kultūras centra pārbūve par zema enerģijas patēriņa ēku kavējas, jo vairāki uzņēmēji – personu apvienība “PST un AKS”, SIA “Monum” un SIA “RBSSKALS Būvvadība” – iesnieguši IUB sūdzības par konkursa rezultātiem. Pavisam Siguldas pašvaldības izsludinātajā iepirkumā iesniegti septiņi piedāvājumi. No tiem kā saimnieciski izdevīgākais izvēlēts AS “UPB” piedāvājums pārbūvēt kultūras centru par 5,3 milj. eiro, taču uzņēmējam ar līguma slēgšanu mazliet jāpagaida. IUB pēc sūdzību izvērtēšanas aizliedza Siguldas pašvaldībai slēgt vienošanos ar izvēlēto būvnieku un lika atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

Ar uzvarētāju paredzēts slēgt divus līgumus – par būvniecības pirmo un otro kārtu atsevišķi. Tehniskais projekts paredz augstākas ēkas siltumtehnisko parametru prasības, nekā tas ir definēts Latvijas būvnormatīvos.

Ēkas pirmajā stāvā tiks izvietota multifunkcionāla zāle, mazā zāle, kamerzāle (kinozāle), halle, garderobe, tualetes telpas, kafejnīcas telpas, palīgtelpas – noliktavas. Ēkas otrajā stāvā izvietotas nodarbību telpas, deju zāle, tualetes, ģērbtuves, dušas telpas, ēkas trešajā stāvā izvietotas administrācijas telpas, atpūtas telpa.

Aicina pieteikties zāles pļāvējus

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” izsludinājis iepirkumu mehāniskai zāles pļaušanai gar ceļmalām. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 22. augusts.

“Latvijas autoceļu uzturētājs” ir pabeidzis zāles pļaušanas darbus pie valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem asfaltētajiem autoceļiem, bet pie mazākas nozīmes reģionālajiem ceļiem un vietējas nozīmes autoceļiem uzņēmums plāno daļu veicamo pļaušanas darbu uzticēt lauksaimniekiem. “Mums tā ir iespēja efektīvāk izlietot autoceļu uzturēšanas darbiem atvēlēto finansējumu, vienlaikus dodot iespēju lauksaimniekiem pilnvērtīgi noslogot tehniku un nopelnīt. Arī ziemas periodā ceļu uzturēšanas darbos mēs piesaistām lauksaimniekus, kuru autoparkos ir atbilstoša tehnika, lai varētu operatīvāk un plašākā mērogā veikt autoceļu tīrīšanas darbus,” norāda VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs.

Iepirkums sadalīts deviņās lotēs, pretendenti var iesniegt piedāvājumus par vienu vai vairākām lotēm. Izpļaujamās zāles joslas platums ir līdz 1,6 m, to uzskata par vienu veselu gājienu neatkarīgi no veikto darba gājienu skaita. Zālei jābūt vienmērīgi nopļautai, nenopļautās zāles garums nedrīkst būt lielāks par 10 cm. Prognozējamais darbu sākšanas un pabeigšanas laiks – 29. augusts līdz 23. septembris.

TOP 10 komersanti, kuri uzvarējuši Publisko iepirkumu likuma kārtībā izsludinātos iepirkumos (2016. g. 2. ceturksnis)

Nr. Uzņēmumi Pretendentu dalība iepirkumos (t. sk. iepirkumu daļās), skaits
1 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” 31
2 SIA “Kabuleti Fruit” 27
3 SIA “Laki fruit” 14
4 SIA “Alpex” 12
5 SIA “Mētrājs” 12
6 SIA “Arbor Medical Korporācija” 10
7 SIA “Billerudkorsnas Latvia” 9
8 SIA “Daisotra” 9
9 SIA “Roplainis” 9
10 ZS “Stūrakmeņi” 9

Lielākie iepirkumi TOP 10 valsts iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs NBS NP 3. RNC autoparka pārbūve Kadagā SIA “Arčers” 22 435 137,14
2 AS “Latvijas valsts meži” Kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšana SIA “Unicentrs”, SIA “Vella kalpi”, SIA “HW Mežs”, SIA “Alko”, SIA “Stiga RM”, SIA “Kurzemes investīciju fonds”, SIA “A.Egles”, SIA “Dundagas meži”, SIA “R Grupa”, SIA “AUTOsprint”, SIA “Statim”, SIA “Panātre”, SIA “Skaida PV”, SIA “Baltijas koku eksports”, SIA “Mobaco Green”, SIA “Capote”, SIA “Marko K”, SIA “Jāde”, SIA “Krauzers”, SIA “Anidax” 18 435 752,00
3 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Degvielas iegāde (mazumtirdzniecība) SIA “Ingrid A”, SIA “AMIC Latvia”, SIA “Avio”, SIA “Circle K Latvia”, SIA “JK”, SIA “Neste Latvija”, AS “Virši-A”, SIA “Astarte-Nafta”, SIA “Latvijas nacionālā naftas kompānija”, SIA “Gotika auto” 14 679 000,00
4 Ekonomikas ministrija Naftas produktu rezervju izveide SIA “Circle K Latvia”, AS “Ventbunkers”, SIA “Euro Energo Company”, SIA “RDZ Energy”, “Sanders trading INC. Eesti filiaal” (Igaunija), “Vitol SA” (Šveice) 11 159 875,66
5 Valsts SIA “Autotransporta direkcija” Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšana ar autobusiem maršruta tīklā “Kurzeme” AS “Liepājas autobusu parks”, SIA “Tukuma Auto” 10 349 384,00
6 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A10 Rīga–Ventspils posmu segas pārbūve SIA “A.C.B.” 9 096 795,55
7 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Frakcionētu šķembu un dolomīta šķembu maisījumu piegāde SIA “Vlacon” 9 000 000,00
8 VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” Transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmju centralizētas izgatavošanas un uzskaites sistēmas izveide un apkalpošana, numura zīmju izgatavošana un piegāde “J.H.Tonnjes E.A.S.T. GmbH & Co.KG” (Vācija) 8 952 060,00
9 VAS “Latvijas valsts ceļi” Autoceļa A10 Rīga–Ventspils posma segas pārbūve PA “Strabag & ACB” 8 242 000,00
10 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P20 Valmiera–Cēsis–Drabeši posma pārbūve SIA “A.C.B.” 6 754 478,65

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE””, AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Roadeks”, CBF SIA “Binders”, AS “A.C.B.” 21 000 000,00
2 Liepājas pilsētas pašvaldība Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Personu apvienība SIA “Eko Kurzeme” un SIA “Eco Baltia vide”, Personu apvienība SIA “Clean R”, SIA “Tranzīts L waste” un SIA “EKO joma” 12 489 750,00
3 Jūrmalas pilsētas dome Dubultu kultūras un izglītības centra būvniecība PA “SIA “RE&RE” un SIA “RERE Meistari”” 6 306 191,01
4 Liepājas pilsētas pašvaldība Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecība AS “UPB” 6 185 316,13
5 Siguldas novada dome Siguldas Kultūras centra pārbūve AS “UPB” 5 267 797,38
6 Mārupes novada dome Ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšana pašvaldības izglītības iestādēs SIA “Aniva”, SIA “Baltic Restaurants Latvia”, SIA “IRG” 5 139 128,00
7 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Skolu ēdināšanas pakalpojuma iepirkums SIA “Žaks-2”, SIA “Skolu ēdināšanas serviss”, SIA “Fristar”, pilnsabiedrība “Dussmann Apvienība”, SIA “Malta L”, SIA “Ortess” 4 686 229,20
8 Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs “Microsoft” programmatūras lietošanas nomas licenču iegāde SIA “DPA” 4 228 392,36
9 SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Celtniecības materiālu iegāde SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” 3 750 000,00
10 Liepājas pilsētas pašvaldība Ielu un veloceliņu ikdienas kopšana SIA “Tranzīts L” 3 284 304,80

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Rīgas satiksme” Zemās grīdas tramvaju piegāde AS “Škoda transportation” (Čehija), SIA “Alkom serviss” 62 591 477,00
2 AS “Sadales tīkls” Trīs viendzīslas vidsprieguma kabeļu piegāde SIA “Energokomplekss”, SIA “SLO Latvia” 12 500 000,00
3 VAS “Latvijas dzelzceļš” Elektroenerģijas iepirkums AS “Latvenergo” 12 150 480,00
4 AS “Sadales tīkls” Zemsprieguma kabeļu piegāde SIA “SLO Latvia” 10 880 000,00
5 Rīgas Brīvostas pārvalde Rīgas brīvostas akvatorijas padziļināšanas darbi “Jan De Nul NV” (Beļģija), SIA “VRG Profil”, “Oy Terramare” (Somija), AS “BMGS”, AS “Rohde Nielsen” (Dānija), “Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V.” (Nīderlande) 6 999 996,00
6 AS “Sadales tīkls” Viedo elektroenerģijas skaitītāju ar GPRS modemiem piegāde UAB “ZTE Lithuania” (Lietuva) 4 705 460,06
7 AS “Augstsprieguma tīkls” 110/20 kV apakšstacijas “Stīpnieki” izbūve SIA “RBSSKALS Būvvadība” “ 4 701 594.30
8 AS “Latvenergo” Objektu fiziskās apsardzes pakalpojums AS “G4S Latvia” 3 437 499,78
9 SIA “Rīgas ūdens” Elektroenerģijas piegāde AS “Latvenergo” 2 174 400,00
10 AS “Sadales tīkls” Koksnes konservanta iegāde “Oy Koppers Finland AB” (Somija) 2 160 000,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Hibitech Piebalga” Jauna zivju audzētavas būvniecība SIA “Kvadrum” 3 178 746,42
2 SIA “Mārupes siltumnīcas” Stikla siltumnīcas pārbūves 2. kārta SIA “Goldingen Invest” 1 875 407,64
3 SIA “Zvejnieku saimniecība IRBE” Būvniecības darbi SIA “Būvfirma Vītols” 1 663 025,00
4 SIA “Ancers” Nobarojamo cūku kūts būvniecība SIA “Goldingen Invest” 1 483 222,59
5 SIA “CVH” Divu angāru būvniecība SIA “SCM Latvia” 1 391 320,34
6 SIA “Margret” Ražošanas ēkas būvniecība SIA “Jēkabpils PMK” 1 389 396,00
7 AS “Grindeks” I fāzes prospektīvs, dubultakls, randomizēts, placebo kontrolēts devu eskalācijas pētījums “Nuvisan” GmbH (Vācija) 1 346 156,00
8 SIA “Upeskalni AB” Lauksaimniecības noliktavas, kaltes pārbūve un graudu pirmapstrādes būvju būvniecība SIA “Pretpils” 1 307 780,33
9 LKS “Dāmnieki” Lauksaimniecības noliktava un tehnikas laukums SIA “RC Būvnieks” 532 014,05
10 SIA “Agrofirma “Turība”” Piena liellopu novietnes pārbūve SIA “Ošukalns celtniecība” 1 247 707,10


Piezīme. Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Teksts: GUNDEGA SKAGALE, speciāli “Iepirkumiem”


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *