Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2016. gada marts, aprīlis

Reizē ar atmodu dabā aktīvākas kļuvušas arī valsts un pašvaldību iestādes, kas šā gada aprīlī un martā veikušas 2616 publiskos iepirkumus kopumā par 500,7 miljoniem eiro.

Visvairāk tērējušies sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji, “Latvijas valsts ceļi” un Rīgas pašvaldība.

110 miljonu eiro kontrakts – “LEC, RECK un Empower”

Kurzemes loka 110 kV elektropārvades līniju pārbūve posmā Ventspils–Tume–Rīga izmaksās 110 miljonus eiro. Šo apjomīgo kontraktu ieguvusi personu apvienība “LEC, RECK un Empower” (kompānijas SIA “LEC”, SIA “Reck” un ārvalsts komersanta filiāle “Empower AS filiāle Latvijā”).

Sarunu procedūrā, ko izsludināja elektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS “Augstsprieguma tīkls”, savus pieteikumus iesniedza sešas piegādātāju apvienības un kopuzņēmumi. No tiem iepirkuma procedūrā kvalificējās četri pretendenti – Latvijas personu apvienība “LEC, RECK un Empower”, personu apvienība “AS “LNK Industries”, SIA “Energoremonts Rīga”” un personu apvienība “Binders un Energokomplekss”, kā arī Slovākijā reģistrēta personu apvienība “Association for reconstruction of the power transmission lines in section Ventspils–Tume–Rīga”.

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izsludināja iepirkuma procedūru augstsprieguma līnijas “Kurzemes loks” 3. posma projektēšanas un būvniecības darbiem 2015. gada 3. jūnijā. Ilgais izvērtēšanas process ir saistīts gan ar lielo iepirkuma apjomu un nepieciešamību detalizēti izvērtēt visu pretendentu piedāvājumus, gan arī ar iepirkuma dalībnieku sūdzībām Iepirkumu uzraudzības birojā, kas četras sūdzības atzina par nepamatotām, bet viena sūdzība tika atsaukta. Piedāvājumu vērtēšanā tika piesaistīts arī starptautisks konsultāciju pakalpojumu uzņēmums – “DNV GL” (“KEMA Nederland B.V.”)

Šis ir viens no iepirkumiem projektā, kura kopējās izmaksas tiek lēstas 127 miljoni eiro, no kā 45% (55,089 miljoni eiro) ir piešķirtais Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (“Connecting Europe Facility”) līdzfinansējums.

“Kurzemes loks” ir pirmais atjaunotās Latvijas Republikas laikā sāktais valstij stratēģiski svarīgās elektroenerģijas pārvades sistēmas infrastruktūras projekts, kura ietvaros paredzēts izbūvēt 330 kV gaisvadu augstsprieguma elektrolīniju Latvijas rietumu daļā, lai novērstu līdz šim iztrūkstošo palielinātas jaudas pieslēgumu iespējamību Kurzemē. “Kurzemes loks” ir daļa no lielāka – “NordBalt” – projekta, kura īstenošanas laikā paredzēta Lietuvas–Zviedrijas starpsavienojuma izbūve, kā arī Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas pārvades tīkla pastiprināšana, lai uzlabotu visas Baltijas energoapgādes drošumu. Šīs projekts ir svarīgs starpsavienojums Baltijas mērogā, lai nākotnē attīstītu trīs Baltijas valstu elektro-
enerģijas tirgu, kas ļaus pievienoties zemam elektroenerģijas cenu apgabalam Skandināvijā.

Kurzemes loka jauno 330 kV elektrolīniju kopējais garums plānots ap 330 km, jauda – 800 MW. Ventspils–Tume–Imanta posmu un līdz ar to kopējo Kurzemes loka projektu plānots pabeigt 2019. gadā.

Zemās grīdas tramvajus Rīgai piegādās “Škoda”

“Rīgas satiksme” 26. aprīlī noslēdza līgumu ar Čehijas kompāniju “Škoda Transportation” un Latvijas SIA “Alkom serviss” par 20 jaunu zemās grīdas tramvaju piegādi. Pirmie zemās grīdas tramvaji no šīs piegādes Rīgā parādīsies 2017. gada pirmajā pusē, savukārt visu “ForCity Alfa 15T RIGA” tramvaju piegādei jānotiek līdz 2017. gada beigām. Paredzēts, ka jaunie zemās grīdas tramvaji kursēs 4. tramvaju maršrutā Imantas virzienā.

Noslēgtais līgums ar kompāniju “Škoda Transportation” paredz, ka uzvarētājam jāsaražo un jāpiegādā 15 trīs sekciju un pieci četru sekciju zemās grīdas tramvaji. Tramvaju garantijas laiks ir trīs gadi, bet kalpošanas laiks – 30 gadi. Trīs sekciju tramvajā ir 258 stāvvietas un 60 sēdvietas, savukārt pagarinātajā tramvaja versijā – 353 stāvvietas un 79 sēdvietas.

Viena triju sekciju tramvaja “Škoda 15T Riga 2” cena ir 2,7 miljoni eiro, bet viena četru sekciju tramvaja “Škoda 15T Riga 2A” cena ir 3,5 miljoni eiro. Iepirkuma procedūrā noslēgtā iepirkuma līguma izpildi nodrošinās ar piegādātāja piesaistītu finansējumu. Pirkuma maksas atmaksas termiņš ir 15 gadi no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas ar labvēlības periodu trīs gadi. Procentu likme – 2,7% + 6 EURIBOR. Līguma kopējā summa ir 62 591 477 eiro.

Pēc iepirkuma procedūras izsludināšanas tika saņemti trīs pieteikumi, savukārt par iepirkuma nolikumu pirms pieteikuma iesniegšanas interesi izrādīja 22 potenciālie kandidāti. Pēc nepieciešamo dokumentu izvērtēšanas atbilstoši iepirkuma procedūrai viens pretendents tika noraidīts kā nolikuma prasībām neatbilstošs, savukārt vēl viens pretendents noteiktajā termiņā neiesniedza savu piedāvājumu un rakstiski apliecināja, ka nav gatavs saražot Rīgai nepieciešamos zemās grīdas tramvajus. Iepirkumu par 20 jaunajiem zemās grīdas tramvajiem izsludināja pērn septembrī.

Daugavpilij tramvajus vēlas piegādāt pieci pretendenti

“Daugavpils satiksme” savu parku vēlas papildināt ar 10 – 12 jauniem tramvajiem, kuru iegādei izsludinājusi iepirkumu. Atklātajā konkursā iesniegti pieci piedāvājumi, iepirkuma komisija ir sākusi piedāvājumu vērtēšanu par atbilstību iepirkuma nolikuma un tehniskās specifikācijas prasībām. Iepirkums sadalīts trīs daļās. Izvēles kritērijs – zemākā cena.

Vienu četrasu tramvaju SIA “Virtus SV” piedāvā par 261,8 tūkst. – 275 tūkst. eiro, SIA “Elektrotransports” – 311,8 tūkst. eiro, SAS “TMHB” – 400 tūkst. eiro, bet AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” – 906,4 tūkst. eiro.

Savukārt vienu sešasu tramvaju “Virtus SV” piedāvā par 950 tūkst. eiro, “Elektrotransports” – 790 tūkst. eiro, “Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna” – 1,33 milj. eiro, “TMHB” – 900 tūkst. eiro, bet “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” – 1,32 milj. eiro.

Jau ziņots, ka, turpinot attīstīt pilsētā tramvaju transporta infrastruktūru, Daugavpilī plānots īstenot vērienīgu tramvaju parka un infrastruktūras atjaunošanas projektu. Pašvaldības AS “Daugavpils satiksme” ir nodrošinājusi būvprojekta izstrādi tramvaju sliežu ceļu renovācijai pilsētas centrā 3,4 km posmā, paredzot sliežu ceļu, kontakttīkla, pieturvietu un ietvju rekonstrukciju. Projekta īstenošanas gaitā esošos sliežu ceļus plānots pielāgot tramvajiem ar pantogrāfa tipa strāvas uztvērējiem, tādējādi uzlabojot tramvaju kustību un kontakttīkla novietojumu teritorijās virs ielām un brauktuvēm.

Lai attīstītu videi draudzīgu tramvaju infrastruktūru Rīgā, Daugavpilī un Liepājā, 2014. – 2020. gada plānošanas periodā būs pieejami 96 miljoni eiro Kohēzijas fonda līdzfinansējuma. Daugavpilī plānots izveidot jaunu tramvaja maršrutu, veikt vairāku jaunu posmu izbūvi, kā arī atjaunot tramvaju vagonu parku.

Rēzekne atjaunos autobusu parku

SIA “Rēzeknes satiksme” no Igaunijas kompānijas “Balti Bussi Grupp” par 3,9 milj. eiro iegādāsies 22 zemās grīdas midibusus un trīs zemās grīdas 12 metru autobusus. Piegādātājs izvēlēts sarunu procedūrā bez konkursa izsludināšanas (iepriekš izsludinātais konkurss tika pārtraukts, jo iesniegtie piedāvājumi neatbilda iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām prasībām). Rēzeknei autobusi taps Čehijas ražotnē “SOR”. Darījumam līzinga finansējumu nodrošinās “SEB līzings”.

Jevgēnijs Koršenkovs, SIA “Rēzeknes satiksme” vadītājs: “Čehijā ir labi attīstīta rūpniecība. Tur ražo ne tikai autobusus, bet arī tramvajus, trolejbusus, vilcienus, kā arī tiek saliktas automašīnas “Škoda” un autobusi “Iveco”. Svarīgs ir arī fakts, ka paši čehi ļoti labprāt izvēlas tieši savas valsts ražojumu, jo kvalitāte runā pati par sevi. Prāgā vien patlaban ekspluatācijā ir 600 “SOR” markas autobusi.”

Plānots, ka jaunie autobusi Rēzeknes ielās parādīsies jau šī gada rudenī.

Savukārt pasažieru pārvadātājs AS “Liepājas autobusu parks” savu tehnikas parku papildinās, par 572 tūkst. eiro no SIA “Domenikss” iegādājoties trīs jaunus M3 II klases starppilsētu autobusus. Arī šis piegādātājs izvēlēts sarunu procedūrā.

Par pārtikas pakām – 11,7 milj. eiro

Sabiedrības integrācijas fonda izsludinātajā konkursā par pārtikas preču komplektu piegādi vistrūcīgākajām personām uzvarējusi AS “Dobeles dzirnavnieks”. Kopējā līguma cena – līdz 11,7 milj. eiro.

Iepirkuma uzvarētājs balstās uz pārtikas vairumtirgotāja SIA “Futurus food” spējām.

Jauno 2016. gada pārtikas preču komplektu izdali paredzēts uzsākt no 1. jūnija. Pārtikas komplektos, ņemot vērā pārtikas preču komplektu saņēmēju ieteikumus, mainīti produktu apjomi, piemēram, palielināts makaronu daudzums no viena kilograma uz pusotru kilogramu, un papildus līdzšinējiem pārtikas produktiem ievietos arī sautētās liellopu gaļas konservus, olu pulveri un kartupeļu biezputras pārslas. Tāpat paredzēts jauns komplekta veids gatavās maltītes pagatavošanai.

2016. gada pārtikas preču komplektā astoņas preces būs ar Bordo vai Zaļās karotītes marķējumu – auzu pārslas, makaroni, pilnpiena pulveris, augstākā labuma kviešu milti, kartupeļu biezputra bez piena, manna, sautēta cūkgaļa un sautēta liellopu gaļa un divas videi draudzīgā ražotnē ražotas preces, kas atbilst bioloģiskās lauksaimniecības prasībām – griķi un auksti spiesta nerafinēta rapšu eļļa.

Kopumā konkursā iesniegti divi piedāvājumi. Izvēles kritērijs – saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

Šogad grib uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus

SIA “Doma” apstrīdējusi Iepirkumu uzraudzības birojā Ceļu satiksmes drošības direkcijas stacionāro fotoradaru iepirkuma konkursa rezultātus. Par uzvarētāju šajā iepirkumā tika pasludināta SIA “Reck”, kura apņēmās par 6,9 milj. eiro četru gadu laikā piegādāt 84 stacionāros radarus. Šogad plānots uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus.

IUB uzņēmēja sūdzību izskatīja 17. maijā, lēmums pagaidām nav pieņemts. Ekonomists un politiķis Krišjānis Feldmans, kurš par fotoradaru iepirkumu vērsies ar iesniegumu Valsts kontrolē, lūdzot veikt ārkārtas revīziju CSDD, zina teikt, ka SIA “Doma” piedāvātā cena bijusi gandrīz divreiz mazāka par pretendenta SIA “Reck” piedāvāto, bet SIA “Doma” nav kvalificējusies iepirkumam tehnisku iemeslu dēļ – testa laikā fotoradara programmatūrai esot bijusi atslēgta Polijas transportlīdzekļu numura zīmju atpazīšanas iespēja, kā rezultātā līdz kvalifikācijas normas izpildei esot pietrūcis trīs procentpunktu.

Piedāvājumus piegādāt transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāros līdzekļus, kā arī nodrošināt to darbību iesniedza divi uzņēmumi.

Ropažu vidusskolas būvdarbiem – 3,5 milj. eiro

Noslēdzies Ropažu novada pašvaldības izsludinātais iepirkums par Ropažu vidusskolas būvdarbu veikšanu. Kontraktu par 3,5 milj. eiro ieguva Jēkabpils būvfirma SIA “LC-Būve”. Atklātajā konkursā savus piedāvājumus iesniedza 11 pretendenti. Izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kura vērtēšanas kritēriji – būvdarbu kopējā cena un ieturējuma apjoms.

Novada domē skaidro, ka būvdarbi tiks veikti vairākās kārtās, lai varētu nodrošināt netraucētu mācību procesu Ropažu vidusskolas skolēniem.

Būvdarbu pirmajā kārtā tiks būvēts jauns darbmācības korpuss un sākta skolas vecā korpusa renovācija. Līguma nosacījumi paredz, ka būvniecības pirmā kārta – jaunā darbmācības korpusa būvniecība – jāpabeidz līdz 2016. gada 1. septembrim, savukārt visi Ropažu vidusskolas būvniecības darbi jāpabeidz līdz 2017. gada 1. augustam.

Autoruzraudzību šajā objektā nodrošinās SIA “Baltex Group”, kas atklātā konkursā piedāvāja šos darbus veikt par 46 tūkst. eiro. Līgums par būvuzraudzību noslēgts ar SIA “Firma L4” par 25 tūkst. eiro.

Ropažu novada pašvaldība izsludinājusi arī konkursu Ropažu vidusskolas stadiona būvdarbu projektēšanai un autoruzraudzībai. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 31. maijs. Stadiona būvdarbi paredzēti 2017. gadā. Vieglatlētikas stadionā būs skrejceļš 400 m garumā ar četriem celiņiem, seši skriešanas celiņi 110 m barjerskriešanas distancei, tāllēkšanas, lodes grūšanas, augstlēkšanas un kārtslēkšanas sektori. Skrejceļu vidū būs futbola laukums ar mūsdienīgu segumu, zem tā saldēšanas cauruļu sistēma, lai ziemā ierīkotu slidotavu. Plānotais skatītāju vietu skaits tribīnēs – vismaz 500.

Strīds kavē Limbažu peldbaseina būvniecību

Limbažu novada pašvaldība sporta skolas peldbaseina būvniecības atklātajā konkursā par uzvarētāju pasludinājusi pilnsabiedrību SIA “Monum”/UAB “LitCon”, kura piedāvā darbus veikt par 2,9 milj. eiro. Konkursa nolikumā astoņas reizes veikti labojumi. Taču, neraugoties uz tiem, pēc uzvarētāja paziņošanas konkurenti (SIA “Abora”) atklātā konkursa rezultātus apstrīdēja Iepirkumu uzraudzības birojā. Sūdzības izskatīšanas termiņš – 10. maijs. Pavisam konkursā iesniegti astoņi piedāvājumi. Izvēles kritērijs – zemākā cena.

Funkcionāli peldbaseina ēka sadalīta četros blokos – ieejas vestibils, ģērbtuves ar pirtīm, aerobikas zāles un baseinu telpu bloks. Sporta baseina izmēri – 25 x 11 m, dziļums 1,85 – 1,25 m. Pie lielā peldbaseina paredzēta neliela iesildīšanās zona sportistiem. Bērnu baseina izmēri – 10 x 5 m, dziļums 1,1 – 0,7 m.

Atjaunos Rīgas centra skolas

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas ēkas vienkāršotas atjaunošanas 2. kārtas darbus veiks pilnsabiedrība “LNK Industries Partnership”, kas uzvarējusi Rīgas domes atklātajā konkursā un noslēgusi līgumu par 1,6 milj. eiro. Konkursā saņemti divi piedāvājumi, izvēles kritērijs – zemākā cena. Konkurents – SIA “Baltic Builders Alliance” – par konkursa nolikumu iesniedza sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā, taču vēlāk to atsauca bez izskatīšanas.

Šovasar tiks veikti arī Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkas vienkāršotas atjaunošanas 2. kārtas darbi. Šo kontraktu atklātā konkursā ieguva pilnsabiedrība “AKN”, kas apņēmās darbus veikt par 1,2 milj. eiro. Arī par šo iepirkumu SIA “Baltic Builders Alliance” iesniedza sūdzību IUB un to vēlāk atsauca bez izskatīšanas. Šajā konkursā iesniegti četri piedāvājumi.

Stadiona izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbus Rīgas Juglas vidusskolā veiks SIA “Velve” par 1,2 milj. eiro. Par šī konkursa rezultātiem sūdzību iesniedza SIA “YIT Celtniecība”, taču vēlāk to atsauca bez izskatīšanas. Konkursā iesniegti deviņi piedāvājumi, uzvarētājs izvēlēts pēc zemākās cenas.

Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu ēku norobežojošo konstrukciju siltināšanas darbus veiks SIA “Laguta” un piegādātāju apvienība “Baltprojekts & Guliver” (SIA “Baltprojekts” un SIA “Guliver”) kopumā par 3,8 milj. eiro. Šā iepirkuma ietvaros 20 Rīgas skolām un bērnudārziem paredzēts nosiltināt fasādes un jumtus, nomainīt logus, kā arī izgatavot un veikt ārdurvju nomaiņu pret metāla durvīm. Paredzēts izveidot arī videotīklu.

Rīgas domes Īpašuma departaments aprīlī un maijā izsludinājis vēl vairākus iepirkumus izglītības iestāžu remontiem un būvdarbiem. Pieteikumu iesniegšanas termiņš Rīgas 10. vidusskolas bibliotēkas ēkas būvniecībai bija 2. maijs, bet Rīgas Juglas vidusskolas ēkas izlases veida renovācijas darbiem – 18. maijs.

Topā kurināmā koksne un celtniecība

Šā gada pirmajā ceturksnī (janvārī, februārī, martā) valsts un pašvaldību iestādes iepirkumus visbiežāk izsludināja, lai pirktu kurināmo koksni (80), veiktu celtniecības darbus (79) un iegādātos pārtikas produktus un dzērienus (66). No pieprasītākajiem pakalpojumiem topā ir inženiertehniskā projektēšana (55).

Gada pirmajos trīs mēnešos visvairāk iepirkumus izsludinājusi AS “Latvijas valsts meži” – 156, no tiem 47 par būvdarbiem un 82 par pakalpojumu sniegšanu. Lielāko publisko iepirkumu veicēju topa otrajā un trešajā vietā ierindojas augstskolas – Rīgas Tehniskā universitāte veikusi 42 iepirkumus, bet Rīgas Stradiņa universitāte – 40. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs un Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi šā gada pirmajos mēnešos veikuši katrs 37 iepirkumus, savukārt VAS “Latvijas valsts ceļi” – 36.

TOP 10 komersanti, kuri uzvarējuši Publisko iepirkumu likuma kārtībā izsludinātos iepirkumos (2016. g. 1. ceturksnis)

Nr. Uzņēmumi Pretendentu dalība iepirkumos (t. sk. iepirkumu daļās), skaits
1 AS “Recipe plus” 191
2 SIA “Kabuleti Fruit” 128
3 SIA “Magnum medical” 104
4 SIA “Laki fruit” 78
5 SIA “DAB Dental Latvia” 72
6 SIA “Sanitex” 68
7 SIA “Arbor Medical Korporācija” 67
8 SIA “Malli” 58
9 SIA “Dentoflex SCHUMANN” 52
10 SIA “Tamro” 48

Lielākie iepirkumi TOP 10 valsts iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns–Valmiera–Igaunijas robeža (Valka) posma 60,20. – 79,45. km segas pārbūve CBF SIA “Binders” 16 145 777,77
2 Sabiedrības integrācijas fonds Pārtikas preču komplektu piegāde vistrūcīgākajām personām AS “Dobeles dzirnavnieks” 11 717 420,66
3 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P120 Talsi–Stende–Kuldīga 1,56. – 10,91. km pārbūve SIA “Saldus ceļinieks” 10 990 131,72
4 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P32 Augšlīgatne–Skrīveri 0,006. – 13,98. km pārbūve PA “ACB, CP” 10 272 681,65
5 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Par standarta programmatūras, ražotāja standarta programmatūras atbalsta piegādi un standarta programmatūras apmācības kursu nodrošināšanu Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem Pilnsabiedrība “AA Projekts un KleinTech Services”, SIA “Atea”, AS “Capital”, SIA “Cyone”, SIA “Datakom”, SIA “Datorzinību centrs”, SIA “DPA”, AS “Exigen Services Latvia”, SIA “Ipro”, SIA “Komerccentrs DATI grupa”, SIA “TelCom”, SIA “AA Projekts”, SIA “Baltijas Informācijas Tehnoloģijas”, SIA “Corporate Consulting”, SIA “Data Security Solutions”, SIA “Ernst&Young Baltic”, SIA “E-Synergy”, SIA “KPMG Baltics”, SIA “OptiCom”, SIA “PricewaterhouseCoopers”, SIA “Rate IT Services”, SIA “Softikom”, SIA “Zabbix” 9 000 000,00
6 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P30 Cēsis–Vecpiebalga–Madona 38,00. – 49,00. km (posma Brežģu kalns–Vecpiebalga) pārbūve SIA “8 CBR” 7 309 555,55
7 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P89 Ķekava–Skaistkalne posma 47,05. – 55,80. km pārbūve SIA “CBS “Igate”” 6 919 777,96
8 VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” Transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu piegāde, uzstādīšana un darbības nodrošināšana SIA “Reck” 6 845 304,48
9 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P73 Vecumnieki–Nereta–Subate posma 29,20. – 40,33. kmsegas rekonstrukcija (pastiprināšana) Personu apvienība “OK” 6 430 075,69
10 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts autoceļu tīklā veicamo būvdarbu uzraudzība SIA “Projekts 3”, PA SIA “Polyroad” un SIA “IngWay”, SIA “Teede insenerid”, SIA “Būvju profesionālā uzraudzība”, SIA “Firma L4”, AS “Ceļuprojekts” 5 000 000,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas domes Īpašuma departaments Ēkas norobežojošo konstrukciju siltināšanas darbi izglītības iestāžu ēkās Piegādātāju apvienība “Baltprojekts & Guliver”, SIA “Laguta” 3 827 837,07
2 Ropažu novada pašvaldība Ropažu vidusskolas būvdarbi SIA “LC-Būve” 3 498 273,85
3 SIA “Rīgas meži” Mežizstrādes pakalpojums kokmateriālu sagatavošanai ar meža mašīnu komplektu, slēdzot vispārīgo vienošanos SIA “R Grupa”, SIA “MKM Mežs”, SIA “ASP Pluss” 3 000 000,00
4 Limbažu novada pašvaldība Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skolas peldbaseina būvniecība PS SIA “Monum”/UAB “LitCon” 2 876 661,30
5 Rīgas domes Īpašuma departaments Stadiona izbūve un teritorijas labiekārtošana Rīgas 84.vidusskolai Pilnsabiedrība “LNK INDUSTRIES Partnership” 2 285 959,29
6 Rīgas domes Īpašuma departaments Rīgas Centra humanitārās vidusskolas ēkas vienkāršotas atjaunošanas 2. kārtas darbi Pilnsabiedrība “LNK INDUSTRIES Partnership” 1 571 981,54
7 Liepājas pilsētas pašvaldība Tiesības veikt parku apsaimniekošanas pakalpojumus Liepājas pilsētā SIA “Tranzīts L” 1 555 573,76
8 Ogres novada pašvaldība Mālkalnes prospekta pārbūve CBF SIA “Binders” 1 338 516,76
9 Rīgas domes Īpašuma departaments Rīgas 1. slimnīcas teritorijas labiekārtošanas, 11.
korpusa vienkāršotas atjaunošanas un 2. korpusa ārējo
norobežojošo konstrukciju renovācijas darbi
Piegādātāju apvienība SIA “RE&RE” un SIA “RERE Meistari” 1 324 716,80
10 Liepājas pilsētas pašvaldība Par tiesībām veikt zaļo platību apzaļumošanas un kopšanas pakalpojumus SIA “Tranzīts L” 1 225 895,76

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Augstsprieguma tīkls” Kurzemes loka 110 kV elektropārvades līniju pārbūve posmā Ventspils–Tume–Rīga, pastiprinot ar 330 kV līniju Personu apvienība “LEC, RECK un Empower” 110 535 949,55
2 SIA “Rīgas satiksme” Rezerves daļu piegāde SIA “Autoparts”, “Normarus” OU (Igaunija), “Licencia Kereskedelmi KFT” (Ungārija), SIA “Cars auto”, SIA “Solaris bus & coach Latvia”, SIA “Latina”, SIA “Auto kada”, SIA “Alkom-trans”, SIA “Triplex”, SIA “Domenikss”, SIA “Winkler Baltija”, “Ostimex, s.r.o. ” (Čehija) 60 000 000,00
3 AS “Liepājas autobusu parks” Dīzeļdegvielas piegāde V. Biļuka komercfirma “Evija”, SIA “Neste Latvija”, SIA “Circle K Latvia”, SIA “D&P”, SIA “Gotika auto” 8 000 000,00
4 AS “Augstsprieguma tīkls” 110/20 kV apakšstacijas “Stīpnieki” izbūve SIA “RBSSKALS Būvvadība” 4 701 594,30
5 AS “Augstsprieguma tīkls” Līniju atjaunošanas un uzturēšanas remontu darbi 2016. gadā SIA “LEC”, SIA “Reck”, ārvalsts komersanta AS “Empower” filiāle Latvijā, SIA “Eltel Networks”, CBF SIA “Binders” 4 657 539,18
6 SIA “Rēzeknes satiksme” Autobusu piegāde AS “Balti Bussi Grupp” (Igaunija) 3 944 000,00
7 VAS “Latvijas dzelzceļš” Aizdevums dīzeļlokomotīvju modernizācijai AS “Swedbank” 3 894 202,50
8 VAS “Latvijas dzelzceļš” Dzelzsbetona gulšņu piegāde Uzņēmums “Track TEC S.A.” (Polija) 3 754 760,00
9 SIA “Rīgas satiksme” “Voith” pārnesumkārbu rezerves daļu piegāde S. Filoņenko zemnieku saimniecība “Mālkalni” 3 000 000,00
10 AS “Latvenergo” Rīgas TEC-2 mehānisko iekārtu uzturēšanas remonts 2016. – 2017. gadā SIA “Energoremonts Rīga” 2 599 649,48

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 ZS “Kotiņi” Sēklas graudu glabātavas un pārstrādes ēkas būvniecība SIA “Arniks” 2 359 387,01
2 LPKS “Latraps” Graudu pieņemšanas un glabāšanas kompleksa būvniecība SIA “Mītavas Celtnieks” 2 200 846,44
3 SIA “Sprūževa M” Liellopu kūts, skābbarības tranšejas, lauksaimniecības nojume un mēslu krātuve SIA “Latgalija” 2 053 372,94
4 SIA “Ulbroka” Cūku kūts Nr. 5 pārbūve, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma piegāde un uzstādīšana SIA “Goldingen Invest” 982 014,99
5 SIA “BLP Tehnoloģijas” Iekārtu iegāde zivju audzētavai SIA “Dāmas zivju audzētava” 927 614,50
6 ZS “Rītnieki” Liellopu kūts un šķūņa būvniecība SIA “Amatnieks” 780 969,04
7 SIA “KG Latvija” Lopbarības granulu ražošanas objekta būvniecība, ražošanas tehnoloģiskās līnijas izbūve UAB “Milviteka” (Lietuva) 646 000,00
8 ZS “Bērži” Liellopu novietnes (kompleksa) būvniecība SIA “Pro Ceva” 588 725,86
9 LKS “Dāmnieki” Lauksaimniecības noliktava un tehnikas laukums SIA “RC Būvnieks” 532 014,05
10 SIA “Gamma-Rent” Iekārtu iegāde zivju audzētavai SIA “Virtes Tehnoloģijas” 494 768,00


Piezīme. Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Teksts: GUNDEGA SKAGALE, speciāli “Iepirkumiem”


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *