Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2015. gada novembris, decembris

Gada nogalē valsts sektorā noslēgušies vairāki 20 milj. eiro vērti iepirkumi. Pavisam gada pēdējos divos mēnešos veikti 2625 publiskie iepirkumi par kopējo summu 288,2 milj. eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) datubāzē.

Transportlīdzekļu noma Valsts policijas vajadzībām

Valsts policija uz septiņiem gadiem nomās automašīnas par 23 milj. eiro no trim uzņēmumiem. Nodrošinājuma valsts aģentūra ar “SEB Līzingu” slēgs līgumus par 12,5 milj. eiro, ar apvienību “Pilna servisa līzings” un “Karlo Motors” – līgumu par 6,4 milj. eiro, savukārt ar personu apvienību “A26” tiks slēgts līgums par 4,2 milj. eiro, liecina informācija IUB datubāzē.

Apjomīgo iepirkuma konkursu apstrīdēja neuzvarējušais pretendents – SIA “Swedbank Līzings”, kā arī uzvarētāji, kuri gribēja lielākus līgumus.

Izskatot pretenzijas, IUB iesniegumu izskatīšanas komisija secināja, ka personu apvienības “Pilna servisa līzings” un “Karlo Motors” un personu apvienības “A26” sūdzības par pasūtītāja rīkoto konkursu ir nepamatotas, savukārt SIA “Swedbank Līzings” iesniegums par pasūtītāja rīkoto konkursu ir daļā nepamatots un daļā atstājams bez izskatīšanas.

Piegādās 52 jaunus ātrās palīdzības auto

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam jaunu autotransportu par 3,5 milj. eiro piegādās un aprīkos SIA “Auto Blitz”. Pavisam iepirkuma konkursā saņemti deviņi piedāvājumi. Viens no pretendentiem  – SIA “Norde” – iepirkuma rezultātus apstrīdēja Iepirkumu uzraudzības birojā, taču tas sūdzībnieka argumentus neatzina par pamatotiem un atļāva slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju.

Konkurents norādīja uz “Auto Blitz” nodokļa parādu, taču IUB savā lēmumā secina, ka “Auto Blitz” 2015. gada 8. septembrī nav bijis nodokļu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādu.

“Auto Blitz” ieguvis tiesības piegādāt arī vieglos automobiļus un motociklus Valsts policijas vajadzībām (1,9 milj. eiro), operatīvos transportlīdzekļus un mikroautobusus Valsts ieņēmumu dienestam (162 tūkst. eiro), autobusu un mikroautobusu Jelgavas novada pašvaldībai (103 tūkst. eiro) u. c. Nedaudz vairāk par pusi “Auto Blitz” kapitāla daļu pieder AS “Mūsa Motors grupa”, bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis.

Tiesa, SIA “Norde” Administratīvajā tiesā pārsūdzēs šo IUB lēmumu. “Nordes” pārstāve Līga Loļa aģentūrai LETA uzsvēra, ka IUB lēmumā ir vairākas nepilnības, kas mudina vērsties Administratīvajā tiesā un pārsūdzēt lēmumu. Izskatot IUB lēmumu, “Nordes” pārstāvji ir konstatējuši, ka nekādi jauni būtiski apstākļi nav noskaidroti un vērtēti, ir atspoguļota tikai iepriekšējā komisijas nostāja, kas liek secināt, ka “Nordes” iesniegtās pretenzijas IUB nav izskatījis vai ņēmis vērā.

“Arī pēc lēmuma saņemšanas ir saglabājušies iepriekšējie jautājumi par “Auto Blitz” reālo situāciju ar nodokļiem. IUB lietas izskatīšanā nav pieprasījis Valsts ieņēmumu dienestā papildinformāciju. Šīs šaubas nav novērsusi ne Iepirkumu komisija, ne arī pats “Auto Blitz”. Tāpat IUB nav ņēmis vērā “Nordes” iesniegto informāciju par citiem iespējamiem pārkāpumiem, piemēram, garantijas nosacījumu mainīšanu un apkopju izmaksu palielināšanu,” skaidroja L. Loļa.

Stopiņos būs jauns kultūras centrs

Stopiņu novada jaunā kultūras centra būvnieka meklējumi saskārušies ar šķēršļiem – viens no pretendentiem – SIA “Merks” – iesniedzis Iepirkumu uzraudzības birojā sūdzību par konkursa rezultātiem. Kā liecina informācija IUB mājas lapā, Stopiņu novada domes iepirkumā uzvarējusi SIA “Arčers”, kura apņēmusies veikt darbus par 9,3 milj. eiro. Pavisam konkursā saņemti četri piedāvājumi.

Jaunais Stopiņu kultūras centrs taps pēc SIA “Arhitektu birojs “Krasts”” pirms diviem gadiem izstrādāta projekta. Iecerēts, ka kultūras centrs atradīsies Ulbrokā, Institūta un Acones ielas stūrī – tur, kur pašlaik atrodas Ulbrokas dienas centrs.

Jaunajā kultūras centrā tiks izveidotas divas pasākumu zāles – viena ar 364 skatītāju vietām zālē un vēl 100 skatītāju vietām balkonā, bet otra skatītāju zāle varēs uzņemt vairāk nekā 200 apmeklētāju. Kultūras centrā atradīsies arī dzimtsarakstu nodaļa ar laulību reģistrācijas zāli, Ulbrokas bibliotēka un Stopiņu novada vēstures muzejs, kā arī kafejnīca. Savukārt blakus kultūras centram izveidos autostāvvietu, bet teritoriju labiekārtos – ēku un pie tās esošo strūklaku izgaismos, stādīs puķes un sudrabegli novada Ziemassvētku svinībām.

Jauno Stopiņu kultūras centru plānots uzbūvēt divos gados.

Sāks VEF kultūras pils restaurāciju

VEF kultūras pils pārbūvi un restaurāciju veiks SIA “Velve” par 8,97 milj. eiro. Konkursā saņemti pieci piedāvājumi – četri no Latvijas, viens no Lietuvas, izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu. Savus piedāvājumus līdztekus SIA “Velve” iesniedza arī SIA “Skonto būve”, SIA “Arčers”, AS “LNK Industries” un AS “Panevežio statybos trestas”.

VEF kultūras pils restaurāciju Rīgas dome iecerējusi pabeigt 2017. gadā. Darbi varētu aizņemt pusotru gadu.

VEF kultūras pilī paredzēts atjaunot lielo skatītāju zāli ar 805 skatītāju vietām. Rekonstruēs arī mazo skatītāju zāli. Pagrabstāvā atjaunos tehniskās telpas, virtuves plānojumu mainīs atbilstoši ES standartiem. Pirmajā stāvā restaurēs zāli, vestibilu, halli, kāpņu telpas, kā arī fasādes kāpnes, kas pašlaik jau ir kritiskā stāvoklī. Otrajā stāvā izmaiņas piedzīvos tualešu telpas, muzeja un suvenīru zāles telpas, kā arī lielās zāles balkons, vestibila balkons ar apejošo galeriju un kāpņu telpas. Trešajā stāvā tiks pārplānotas apmeklētāju tualetes, palielinot to skaitu, kā arī nodrošinot to pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tiks pārplānotas skaņu ierakstu telpas, rekonstruēs nodarbību telpas, ģērbtuvēs plānots ierīkot dušu un tualeti. Aktieriem būs pieejamas jaunas grimētavas. Tiks labiekārtota arī ēkas apkārtējā teritorija.

2009. gadā VEF kultūras pils ieguva valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu. Ēkā kapitālais remonts nav veikts kopš tās uzcelšanas 1960. gadā.

Atkritumu šķirošanas rūpnīca sāk darbu

Atkritumu apsaimniekošanas kompānija SIA “Eko Kurzeme” ieguvusi Liepājas domes un Grobiņas pagasta atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Liepājas RAS” 5,7 milj. eiro vērto līgumu par sadzīves atkritumu sagatavošanu apglabāšanai. Līguma darbības laiks – 10 gadi. Paredzamais atkritumu apjoms – līdz 35 tūkst. tonnu gadā.

15. janvārī ar pilnu jaudu darbu uzsākusi “Eko Kurzeme” jaunā sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīca Grobiņā. Tā tapusi, piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu. Rūpnīcā sākotnēji plānots sašķirot 8 tūkst. tonnu sadzīves atkritumu gadā, bet šķiroto atkritumu apjomu iespējams palielināt līdz 30 tūkst. tonnu gadā.

Māris Simanovičs, SIA “Eco Baltia grupa” valdes priekšsēdētājs: “Jaunās rūpnīcas darbs tiešā veidā samazinās atkritumu daudzumu, kas nonāks apglabāšanai poligonā “Ķīvītes”. Līdz šim Liepājas reģionā savāktie sadzīves atkritumi tika vesti apglabāšanai šajā poligonā, taču līdz ar rūpnīcas darbības uzsākšanu no atkritumiem varēsim nošķirot otrreiz izmantojamās izejvielas, piemēram, stiklu un plastmasu, kas tālāk jau tiks nodotas pārstrādei.” Šķirošanas rūpnīcā bioloģiski noārdāmo atkritumu nošķirošanai no sadzīves atkritumu plūsmas uzstādīts disku sijātājs, kāds līdz šim Latvijā netika izmantots. Tāpat rūpnīcā tiek izmantots Latvijā šobrīd vienīgais divu kanālu optiskais šķirotājs, kas uz slīdošas lentes ar gaismas stara palīdzību spēj atpazīt desmit materiālu veidus un vienlaikus spēj nošķirot četrus materiālu veidus.

Šķirojot atkritumus rūpnīcā, tiks iegūti otrreizēji izmantojamie materiāli – papīrs un kartons, plastmasa, stikls, melnie metāli, krāsainie metāli, inertie materiāli un RDF materiāli (no atkritumiem atgūts kurināmais – Refuse Derived Fuel). Tie materiāli, kurus iespējams pārstrādāt Latvijā, tiks nogādāti uz attiecīgajām otrreizējās pārstrādes rūpnīcām, savukārt tos, kurus Latvijā vēl nav iespējams pārstrādāt, eksportēs.

Cīniņi par Jūrmalas ielu uzturēšanas naudu

Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedzis Jūrmalas pilsētas domei slēgt četru gadu līgumu par ielu un autoceļu tīrīšanu ar SIA “Vides pakalpojumu grupa” par 4,4 milj. eiro. Pēc konstatēto pārkāpumu novēršanas piedāvājumi jānovērtē atkārtoti. Konkursā pavisam iesniegti piecu pretendentu piedāvājumi. Piedāvājuma izvēles kritērijs – viszemākā cena.

Divi konkursa pretendenti – SIA “Jumis” un personu apvienība, kuru veido SIA “Eko Kurzeme” un SIA “Pilsētas eko serviss”, – nebija mierā ar konkursa rezultātiem, tāpēc iesniedza sūdzību IUB.

Visi esošie līgumi par ceļu tīrīšanu Jūrmalā beidzās 2015. gada 31. decembrī. Tāpēc Jūrmalas pilsētas dome ielu tīrītājiem pašās gada beigās izsludināja ne vairs atklātu konkursu, kurā varētu piedalīties katrs interesents, bet gan sarunu procedūru, iepriekš nepublicējot paziņojumu par līgumu. Sarunās ar SIA “Vides pakalpojumu grupa” panākta vienošanās, ka uzņēmējs valsts nozīmes autoceļu, A, B un C klases ielu un tām piegulošo teritoriju ikdienas uzturēšanu veiks par 1,1 milj. eiro. Šo procesu gan centās ietekmēt viens no konkurentiem – SIA “Eko Kurzeme”, kas iesniedza atkārtotu sūdzību IUB. Taču IUB izbeidza iesnieguma lietvedību.

Bauskā beidzot var sākt būvēt peldbaseinu

Pēc vairāk nekā gada beidzies Bauskas novada administrācijas iepirkums daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecībai. Iepirkumu uzraudzības birojs pēc Lietuvas uzņēmuma “AB Panevežio statybos trestas” sūdzības izskatīšanas to atzinis par nepamatotu un atļāvis Bauskas novada pašvaldībai slēgt līgumu ar iepirkuma konkursa uzvarētāju. Konkursā 13 pretendentu konkurencē uzvarēja SIA “Abora”, kas apņēmās par 2,6 milj. eiro uzbūvēt Bauskā sporta un atpūtas centru.

Iepirkums Bauskas sporta centra būvniecībai izsludināts jau 2014. gada oktobrī, taču tas ieilga, jo konkursa nolikumā vairākas reizes tika veikti grozījumi. Kad beidzot konkurss beidzās ar uzvarētāja izvēli, viens no pretendentiem rezultātus apstrīdēja IUB.

Plānotās sporta halles būvniecības izmaksas, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 3,12 milj. eiro. Sporta un atpūtas centru paredzēts pabeigt 15 mēnešos. Būvniecību plānots sākt 2016. gadā, iestājoties būvniecības sākšanai labvēlīgiem laika apstākļiem.

Plānots, ka vienlaikus sporta centra ēkā varēs uzturēties 240 cilvēki. Ēka ir projektēta divos stāvos – pirmais stāvs atvēlēts apmeklētājiem un personālam, cokolstāvs jeb pagrabstāvs plānots kā tehniskais stāvs. Pirmajā stāvā atradīsies plašs vestibils, garderobe, baseinu zona, ģērbtuves sievietēm un vīriešiem ar aizslēdzamiem skapīšiem, sanitārie mezgli un dušas telpas. Tāpat pirmajā stāvā izvietots SPA centrs ar tvaika pirti, saunu, krievu pirti un infrasarkano staru saunu, pirts telpu tuvumā atpūtas zāles zonā paredzētas četras dušas un apsildāms atpūtas sols. Rasta vieta arī trenažieru zālei, un līdzās lielajam baseinam izvietotas tribīnes skatītājiem. Pirmajā stāvā atrodas arī personāla un administrācijas telpas. Ēkas cokolstāvā ieprojektēta katlu telpa, ventkamera, ar ūdens apgādi saistītas telpas un elektrosadale.

Sporta un atpūtas centra – iedzīvotāju vidū plašāk pazīstama kā peldbaseins – tehnisko projektu izstrādāja projektēšanas birojs “Rem pro”.

Piena ražotāji vēlas celt fermas, dzirnavnieki – graudu torņus

Komercuzņēmumu sektorā šī gada nogalei raksturīgi iepirkumi saistībā ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. No 4. janvāra var iesniegt pieteikumus atbalstam pasākumā “Ieguldījumi materiālajos aktīvos”, kur kopējais lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem pieejamais finansējums ir 97 milj. eiro.

Finansiāli apjomīgākie pasūtījumi ir daudz cietušajai piena nozarei – tā J. Gierkena zemnieka saimniecība Limbažu novada Lēdurgas pagastā plāno būvēt jaunu slaucamo govju novietni par 2,9 milj. eiro. Konkursā savus piedāvājumus iesniedza pieci būvnieki, uzvarēja Alsungas kompānija “Goldingen Invest”. Darbiem jābūt pabeigtiem un objektam nodotam ekspluatācijā ne vēlāk kā līdz 2016. gada 31. maijam. Jaunā novietnē slaukšanu paredzēts uzticēt astoņiem robotiem. “Kaut kas krīzes laikā ir jādara, lai uzlabotu situāciju saimniecībā. Kāds saimnieks varbūt mazina ganāmpulku, kāds cits pērk tehniku, lai uzlabotu lopbarības kvalitāti, mēs domājam samazināt piena pašizmaksu, palielinot ganāmpulku. Domājam ganāmpulku dubultot līdz apmēram 1000 slaucamām govīm,” atzīst zemnieki Juris un Mārtiņš Gierkeni.

Arī SIA “Pampāļi” atvēzējušies būvniecībai – Pampāļu pagastā jaunu slaucamo govju kompleksu 500 vietām un divas mēslu lagūnas par 2 milj. eiro būvēs vietējais Saldus uzņēmējs SIA “RRP”. Lauksaimnieka Jāņa Vaļko izsludinātajā iepirkumā savus piedāvājumus iesniedza pieci uzņēmēji. Konkursa uzvarētājam būs jāveic arī teritorijas labiekārtošana, elektroapgāde, ūdensapgāde un kanalizācijas iekārtošana. Būvdarbu izpilde sadalīta divās kārtās. Paredzamais būvdarbu izpildes termiņš – 2017. gada 31. decembris.

SIA “Pērles A.A.J.” izsludinātajā liellopu fermas kompleksa būvniecības iepirkumā uzvarēja Valmieras SIA “Aimasa”, kas apņēmās veikt visus darbus, tostarp piegādāt un uzstādīt tehnoloģiskās iekārtas, par 1,8 milj. eiro. Pavisam konkursā iesniegti trīs piedāvājumi. Šī slaucamo govju novietne tiks būvēta Naukšēnu novada Ķoņu pagastā.

Viens no lielākajiem Baltijas graudu pārstrādes uzņēmumiem – AS “Dobeles dzirnavnieks” – īsteno projektu graudu pieņemšanas un uzglabāšanas kapacitātes un uzņēmuma ražošanas efektivitātes palielināšanai. Šī projekta ietvaros aizvadītā gada nogalē noslēgušies vairāki iepirkumi, no kuriem vērtīgāko kontraktu par
2,3 milj. eiro sīvā konkurencē ieguva SIA “Abora”. Pavisam dzirnavnieka konkursā par graudu pieņemšanas, priekšattīrīšanas un uzglabāšanas torņu sistēmas vispārējiem būvniecības darbiem iesniegti 11 piedāvājumi. Kopējās projekta izmaksas ir 5,46 milj. eiro, kas tiks līdzfinansēti no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem. Projektu plānots pabeigt 2016. gadā līdz jaunajai graudaugu ražai.

Lielākie iepirkumi TOP 10 valsts iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Nodrošinājuma valsts aģentūra Transportlīdzekļu noma Valsts policijas vajadzībām SIA “SEB Līzings”, apvienība SIA “Pilna servisa līzings” un SIA “Karlo Motors” (Rīga), personu apvienība “A26” 23 049 669,51
2 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Par standarta programmatūras, ražotāja standarta programmatūras atbalsta piegādi un standarta programmatūras apmācības kursu nodrošināšanu Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem 41 piegādātājs 20 200 000,00
3 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Tehniskā sāls piegāde SIA “Ražošanas komercfirma M2”, SIA “Viatek-1”, AS Skinest Rail”, SIA “Aktivators”, SIA “Oil Logistic” 20 100 000,00
4 SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” Laboratorijas reaģentu, diagnostiskumu un to piederumu piegāde 32 piegādātāji 8 991 420,59
5 Aizsardzības ministrija MK2 tipa raķešu iegāde “SAAB Dynamics AB” (Zviedrija) 6 795 200,00
6 Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs Būvprojekta izstrāde, būvdarbi un autoruzraudzība munīcijas noliktavu kompleksā AS “UPB” 6 758 255,83
7 VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” Apliecību decentralizētas izgatavošanas sistēmas uzturēšana, apkalpošana un apliecību izgatavošana “Giesecke & Devrient GmbH” (Vācija) 5 515 800,00
8 Tieslietu ministrija Korporatīvā datu tīkla izveidošana, uzturēšana un balss pārraides tīkla izveidošana, uzturēšana SIA “Lattelecom” 5 501 729,78
9 VAS “Valsts nekustamie īpašumi” Robežkontroles punktu “Vientuļi” un “Terehova” kravu kontroles rentgena iekārtas laukuma izbūves būvprojekta izstrāde un būvniecība “Nuctech Warsaw company limited spolka z o.o.” (Polija) 5 055 377,00
10 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests Specializētā medicīniskā autotransporta iegāde un aprīkošana NMP dienestam SIA “Auto Blitz” 3 474 094,26

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Stopiņu novada dome Stopiņu novada kultūras centra būvniecība SIA “Arčers” 9 270 017,07
2 Rīgas domes Īpašuma departaments VEF kultūras pils pārbūves un restaurācijas darbi SIA “Velve” 8 971 046,53
3 Jūrmalas pilsētas dome Ielu un valsts nozīmes autoceļu ikdienas uzturēšanas darbi SIA “Vides pakalpojumu grupa” 4 403 861,16
4 Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas (RDVIS) sastāvā esošās resursu vadības sistēmas “HORIZON” uzturēšana un papildināšana SIA “Visma Enterprise” 4 381 123,81
5 Rīgas domes Labklājības departaments Bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma nodrošināšana 2016. – 2018. Sociālās aprūpes centrs “Tērvete”, Kokneses novada domes ģimenes krīzes centrs “Dzeguzīte”, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, Valkas novada ģimenes atbalsta centrs “Saulīte”, Alojas novada domes Bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centrs “Zīles”, Salas novada pašvaldības aģentūra “Bāreņu nams “Līkumi””, Ventspils novada bērnunams “Stikli”, nodibinājums “Fonds “Grašu bērnu ciemats””, biedrība “Centrs Elizabete”, Rēzeknes novada pašvaldības Tiskādu bērnunams, valsts sociālās aprūpes centrs “Rīga” 3 383 781,00
6 Valmieras pilsētas pašvaldība Cempu un Paula Valdena ielas Valmierā pārbūve SIA “Limbažu ceļi” 3 113 602,51
7 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Pārtikas produktu piegāde Rīgas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēm SIA “Arhat”, SIA “Asvo plus”, SIA “Sanitex”, SIA “Kabuleti fruit”, SIA “Svit un K” 2 755 935,97
8 Bauskas novada administrācija Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecība SIA “Abora” 2 592 693,10
9 Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs Starpkanālu nodrošināšana Rīgas pašvaldības vajadzībām Piegādātāju apvienība SIA “Stream networks”, SIA “Telia Latvija” 2 322 540,00
10 Jūrmalas pilsētas dome Sabiedrisko tualešu konteineru izvietošana un apsaimniekošana SIA “Toi Toi” 2 100 000,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvijas gāze” Tehnoloģisko iekārtu un cauruļvadu piegāde “Pietro Fiorentini S.p.A.” (Itālija) 9 900 000,00
2 AS “Sadales tīkls” Viedo elektroenerģijas skaitītāju ar GPRS modemiem piegāde UAB “Elgama-elektronika” (Lietuva) 7 888 500,00
3 AS “CATA” Dīzeļdegvielas iegāde un piegāde SIA “ORLEN Latvia”, SIA “Statoil fuel & retail Latvia”, SIA “RDZ Energy”, SIA “East west transit”, AS “Virši – A”, SIA “LUKoil Baltija R” 7 776 000,00
4 SIA “Liepājas RAS” Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai SIA “EKO Kurzeme” 5 670 000,00
5 AS “Augstsprieguma tīkls” 110 kV transformatoru piegāde SIA “ABB”, “ETD Transformatory a.s.” (Čehija), “Končar distribution and special transformers, Inc.” (Horvātija), SIA “Elko”, “Hyundai heavy industries co. Bulgaria JSC” (Bulgārija) 3 393 638,00
6 Rīgas SIA “Rīgas satiksme” Vispārīgā vienošanās par darbinieku veselības apdrošināšanu AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas nams”, AAS “Gjensidige Baltic” 2 900 000,00
7 AS “Sadales tīkls” Sausas, mizotas priedes balstu koksnes piegāde OÜ “Lotus Timber” (Igaunija) 1 810 640,00
8 SIA “Autobusu parks Jūrmala-SV” Degvielas piegāde 1 300 000,00
9 AS “Sadales tīkls” Speciālās tehnikas remonta un uzturēšanas pakalpojumu iegāde 70 piegādātāji 1 166 000,00
10 AS “Augstsprieguma tīkls” Transportlīdzekļu noma, vadība, uzturēšana SIA “Transporent”, SIA “Auto 26” 998 141,40

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 J. Gierkena zemnieka saimniecība Liellopu kūts izbūve SIA “Goldingen Invest” 2 813 134,92
2 AS “Dobeles Dzirnavnieks” Graudu pieņemšanas, priekšattīrīšanas un uzglabāšanas torņu sistēmas vispārējie būvniecības darbi SIA “Abora” 2 350 576,40
3 SIA “Pampāļi“ Slaucamo govju komplekss 500 vietām SIA “RRP” 1 959 993,20
4 SIA “Pērles A.A.J.” Liellopu fermas kompleksa būvprojekta izstrāde un būvniecība, veicot tehnoloģisko iekārtu piegādi un uzstādīšanu SIA “Aimasa” 1 775 970,00
5 AS “Dobeles Dzirnavnieks” Graudu uzglabāšanas torņu būvniecības darbi SIA “Preiss Būve” 1 639 000,00
6 AS “Dobeles Dzirnavnieks” Graudu uzglabāšanas torņu sistēmas iekārtas un aprīkojums SIA “Preiss Būve” 1 471 563,00
7 ZS “Zīvāni” Liellopu kūts, slaukšanas zāles un mēslu krātuves projektēšana un būvniecība SIA “STATIO Solutions” 1 419 990,09
8 ZS “Veckūkuri” Slaucamo govju fermas ar kūtsmēslu krātuvi būvdarbi OŪ “Mapri” (Igaunija) 1 406 031,05
9 ZS “Dridrankas” Tītaru audzētavas komplekss, 1. kārtas būvniecība SIA “BauArt” 1 376 591,14
10 SIA “Buku audzētava” Lauksaimniecības noliktavas būvniecība SIA “Selva Būve” 1 220 416,36


Piezīme. Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *