Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2015. gada jūlijs, augusts

Vasaras pēdējie divi mēneši Latvijā aizvadīti aizsardzības un ēdināšanas iepirkumu zīmē – armija paziņojusi rezultātus vairākiem miljonu vērtiem pirkumiem, arī pašvaldības steigušas izvēlēties skolu un bērnudārzu audzēkņu ēdinātājus, piesolot tiem par darbu ar sešām nullēm rakstāmus kontraktus.

Šā gada jūlijā un augustā Latvijā paziņoti 2773 publisko iepirkumu rezultāti par kopējo summu 443,29 milj. eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja datubāzē.

60 miljoni par dīzeļdegvielu “Rīgas satiksmei”

Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedzis Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” slēgt līgumu ar iepirkumu procedūrā izvēlēto degvielas piegādātāju un uzdevis atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

Atklātajā konkursā saņemti četri piedāvājumi, no kuriem kā saimnieciski izdevīgākais izvēlēts SIA “RDZ Energy” piedāvājums turpmākos piecus gadus piegādāt dīzeļdegvielu. Paredzamā līguma summa – 60 miljoni eiro. Orientējoši gada laikā jāpiegādā 12 milj. litru sezonai atbilstošas dīzeļdegvielas.

Konkurējošie degvielas tirgotāji – SIA “Statoil Fuel & Retail Latvia” un SIA “East-West Transit” – nebija mierā ar šādu “Rīgas satiksmes” izvēli un pasūdzējās IUB. Uzņēmēji izteica aizdomas, ka ir notikusi prettiesiska iesniegto piedāvājumu samainīšana, to maskējot ar aritmētisko kļūdu labošanu. SIA “East-West Transit” arī norādīja, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nav pretendentam ļāvis pierādīt nodokļu parāda neesamību.

Konkurenti vērsa IUB uzmanību, ka viszemāko cenu visās iepērkamās dīzeļdegvielas kategorijās piedāvājumu atvēršanas sanāksmes laikā norādīja SIA “East-West Transit”, savukārt SIA “RDZ Energy” visās iepērkamās dīzeļdegvielas kategorijās uzrādīja visaugstāko kopējo dīzeļdegvielas cenu, turklāt SIA “RDZ Energy” cena visos dīzeļdegvielas veidos no iesniedzēja piedāvātās cenas par tūkstoš litriem dīzeļdegvielas atšķīrās par aptuveni 90 eiro.

IUB Iesniegumu izvērtēšanas komisija, izvērtējot lietas materiālus un uzklausot iesaistītās puses, uzdeva “Rīgas satiksmei” novērst konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot iesniegtos piedāvājumus dīzeļdegvielas piegādei.

TV3 raidījums “Nekā personīga” noskaidrojis, ka 2010. gadā pie līguma ar “Rīgas satiksmi” bez iepirkuma procedūras tikusi kompānija “Ramockas dzirnavas”, kas pašreiz ir mainījusi nosaukumu uz “RDZ Energy”. Šis uzņēmums līdz 2010. gadam piederēja Uldim un Jurim Zeizām, bet pēc tam pāris reizes mainījis īpašniekus – vispirms nonācis SIA “Prax SA” īpašumā, bet pāris mēnešus vēlāk par tā īpašnieku kļuvis Maltā reģistrēts uzņēmums “BHC Investment”, kam uzņēmums pieder joprojām.

Raidījums pauda aizdomas, ka “Rīgas satiksme”, pērkot degvielu no “Ramockas dzirnavām”, iespējams, pārmaksā.

“Latvijas valsts meži” sludina četru gadu līgumus

Gandrīz 40 uzņēmumi ieguvuši līgumu slēgšanas tiesības ar “Latvijas valsts mežiem” par iespējamo mežizstrādes pakalpojuma sniegšanu, izstrādājot galvenās un krājas kopšanas cirtes 2015. – 2018. gadam. Iepirkuma kopējā līgumcena – 23,8 milj. eiro.

Iepirkums sadalīts divās daļās – galvenās cirtes izstrādes, ieskaitot pievešanu līdz ceļam, maksimālais apjoms 1 200 000 m3, un krājas kopšanas cirtes izstrādes, ieskaitot pievešanu līdz ceļam, maksimālais apjoms 240 000 m3. Saņemti 39 pretendentu piedāvājumi izstrādāt galvenās cirtes un 50 piedāvājumi izstrādāt krājas kopšanas cirtes. Izvēles kritērijs – zemākā cena. Paredzamais līgumu izpildes termiņš 2018. gada 30. aprīlis.

Vēl desmit uzņēmumi ieguvuši tiesības sniegt “LVM” šķeldošanas un šķeldu transportēšanas pakalpojumu līdz 2018. gadam. Kopējais iepirkuma apjoms ir 1 156 000 ber. m3, kas sastāv no iepirkuma līgumiem par 756 000 ber. m3 un vispārīgās vienošanās par 400 000 ber. m3. Iepirkuma apjomu var palielināt līdz 50%. Kopumā šajā konkursā saņemti 11 pretendentu piedāvājumi, no kuriem izvēlēti ar zemāko cenu. Šī iepirkuma kopējā līgumcena 14,87 milj. eiro. Paredzamais līguma izpildes termiņš – 2018. gada 31. decembris.

Savukārt seši mežizstrādātāji ieguvuši tiesības slēgt līgumus ar “LVM” par kopšanas ciršu un grāvju trašu izstrādi 2015. – 2018. gadā. Līgumu kopējā vērtība – 9,56 milj. eiro. Iepirkumā paredzēts sagatavot un pievest enerģētisko koksni 450 000 ber. m3 un kokmateriālus 150 000 m3 (iespējama līgumu apjomu palielināšana līdz 50%). Paredzamais līguma izpildes termiņš – 2018. gada 31. decembris.

Autoceļu apzīmējumu atjaunošanai tērēs 19 milj. eiro

Slēgtā konkursā VAS “Latvijas valsts autoceļi” izvēlējusies būvniekus, kam uzticēt valsts autoceļu horizontālo apzīmējumu atjaunošanu līdz 2020. gadam. Tiesības slēgt līgumu Vidzemē ieguva SIA “M-2”, Kurzemē – SIA “Ceļu, tiltu būvnieks”, Centra reģionā – AS “A.C.B.”. Līgumu kopējā vērtība – 18,79 milj. eiro.

Ceļa apzīmējumi ir līnijas, bultas un citas norādes uz ceļiem, kas organizē satiksmi, norāda ceļu būvju gabarītus un orientē satiksmes dalībniekus. Ceļa apzīmējumi parasti ir baltā vai dzeltenā krāsā.

Provizoriski gadā uz valsts galvenajiem autoceļiem jāatjauno ar krāsu, piemēram, ass līnija 300 tūkst. m2, malu līnija 150 m2 platībā.

Būvnieki cīnās par tiesībām remontēt policijas ēkas

Būvuzņēmējs SIA “Volless” apstrīdējis Nodrošinājuma valsts aģentūras rīkotā remontdarbu iepirkuma rezultātus. Sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā paredzēts izskatīt 15. septembrī.

Iepirkums sadalīts 18 daļās, paredzot slēgt vispārīgu vienošanos ar uzvarētājiem uz diviem gadiem vai līdz kopējā samaksātā summa par vienošanās ietvaros noslēgtajiem līgumiem sasniedz 740 857,14 eiro.

Atklātajā konkursā savus piedāvājumus iesnieguši 15 pretendenti. Izvēles kritērijs – zemākā cena. Iepirkuma kopējā vērtība – 5,2 milj. eiro.

Iepirkums veikts par Nodrošinājuma valsts aģentūras valdījumā esošo objektu iekštelpu remontu, ārējo ūdensapgādes, kanalizācijas un siltumapgādes sistēmu remontdarbiem, apkures sistēmu remontdarbiem, ēku fasāžu remontu un ceļu segumu remontu.

Uzsākta Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves sanācija

Beidzot zināms Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves sanācijas darbu veicējs – kā liecina informācija IUB mājas lapā, sarunu procedūrā šie darbi uzticēti Ventspils būvuzņēmējam SIA “Vent-Eko”. Darbus paredzēts pabeigt līdz šā gada oktobra beigām.

Par šo darbu inženiertehnisko uzraudzību Valsts vides dienests noslēdzis līgumu ar SIA “Geo Consultants”.

Līguma ar SIA “VentEko” kopējās izmaksas ir 6 762 433,48 eiro (ieskaitot PVN), līguma ar SIA “Geo Consultants” kopējās izmaksas ir 44 394,90 eiro (ieskaitot PVN). Par šo naudu paredzēta atkritumu izgāztuves būvju, inženiertehnisko konstrukciju demontāža un pēcsanācijas monitoringa sistēmas izveide. Tā paredz gruntsūdeņu piesārņojuma, virszemes ūdeņu un likvidēto
dziļurbumu kontroles izveidošanu. Jārenovē arī meliorācijas sistēma un jāveic teritorijas rekultivēšanas un līdzināšanas darbi.

Olaines bīstamo atkritumu izgāztuve ir viena no piesārņotākajām un vides risku ziņā bīstamākajām teritorijām Latvijā. Atkritumu izgāztuve, ko no 1973. līdz 1980. gadam izmantoja rūpnīcas “Olainfarm” toksisko atkritumu noglabāšanai, nebija veidota atbilstoši vides aizsardzības principiem.

Valsts vides dienests iepirkumu atkritumu izgāztuves sakārtošanai izsludināja jau 2014. gada 5. martā. Sākumā bija plānots darbu veicēju izvēlēties atklātā konkursā, taču iepirkums saskārās ar daudziem šķēršļiem, tostarp pretendentu sūdzībām Iepirkumu uzraudzības birojā, atbildīgo darbinieku maiņu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā u. c.

Četri miljoni par armijas formu šūšanu

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra šī gada sākumā izsludinātais iepirkums lauka formu šūšanai joprojām nav noslēdzies. Pretendenti apmainās ar sūdzībām Iepirkumu uzraudzības birojam.

Iepirkums sadalīts vairākās daļās. Savus piedāvājumus iesnieguši četri uzņēmumi. Vienu iepirkuma daļu 537 tūkst. eiro vērtībā ieguvis SIA “PRO Fashion”, trīs – 3,5 milj. eiro vērtībā – SIA “SRC Brasa”. Taču šuvēji nevar ķerties pie darba, jo rezultāti apstrīdēti IUB. Pretendenti pēc rezultātu publiskošanas iesnieguši sūdzības IUB. Divas izskatīja 28. augustā, vēl vienu skatīs 29. septembrī.

Ceturtā pretendenta – AS “Galvi-Linda” – sūdzību par nolikumu skatīja jau 13. maijā, tad IUB atļāva slēgt iepirkumu komisijai līgumu ar izvēlētajiem uzvarētājiem.

“Lursoft” pieejamā informācija liecina, ka SIA “SRC Brasa” vienīgais īpašnieks ir Ingus Pļaviņš. Šis uzņēmums Nacionālo bruņoto spēku karavīriem paredzētos lauka formas tērpa komplektus šuj kopš 2007. gada. Savukārt SIA “Lola Dizains LV” dibināta 2014. gada janvārī un šajā laikā aktīvi un ar sekmēm startējusi dažādos publiskajos iepirkumos.

Uzņēmums “PRO Fashion” līdz šim šuvis jaunsargu lauka formas.

Bezdarbniekus apmācīs par 3,7 milj. eiro

Profesionālās tālākizglītības programmu īstenošanu bezdarbniekiem nodrošinās četri uzņēmumi – SIA “Mācību centrs Austrumi”, SIA “BUTS”, SIA “Profesijuskola.lv”, SIA “Tehforms” un Rīgas Uzņēmējdarbības vidusskola –, kuri ieguvuši tiesības slēgt līgumus ar Nodarbinātības valsts aģentūru. Līgumu kopējā vērtība – 3,7 milj. eiro. Līgumi tiek slēgti ar visiem pretendentiem, kuri iesnieguši iepirkuma nolikuma prasībām atbilstošu piedāvājumu.

Lai sekmētu reģistrēto bezdarbnieku un darba meklētāju (īpaši ar zemu un darba tirgus prasībām neatbilstošu prasmju un kvalifikācijas līmeni) konkurētspēju, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sākusi jaunā ES fondu perioda projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” īstenošanu no 2015. līdz 2021. gadam. Tā ietvaros plānots, ka septiņu gadu periodā atbalstu saņems 85 tūkstoši bezdarbnieku (tostarp kā prioritārās grupas ilgstošie bezdarbnieki, bezdarbnieki vecumā virs 50 gadiem u. c.).

Gatavojot to apmācību jomu un profesiju sarakstu, kur 2015. gadā nepieciešams veikt bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību, pārkvalifikāciju un kvalifikācijas paaugstināšanu, uzsvars likts uz apstrādes rūpniecību, transporta un komunikācijas pakalpojumiem, būvniecības, kā arī tirdzniecības un tūrisma pakalpojumiem, informē NVA.

Lai nodrošinātu elastīgāku un savlaicīgu pakalpojuma saņemšanu, turpmāk, organizējot bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību, NVA nerīkos publisko iepirkumu. Turpmāk visi apmācību īstenošanas nosacījumi un pušu pienākumi būs noteikti Ministru kabineta “Noteikumos par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem”. Līgums tiks slēgts starp bezdarbnieku un izglītības iestādi, un NVA segs bezdarbnieku apmācības izmaksas.

Astoņi būvnieki cīnījās par līgumu ar Mārupi

Mārupē taps jauns pašvaldības bērnudārzs ar plašu un mūsdienīgi labiekārtotu vidi bērniem. Pēc konkurentu sūdzību izskatīšanas Iepirkumu uzraudzības birojā beidzot zināms Mārupes bērnudārza būvnieks. Mārupes novada domes kontraktu par pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību atklātā konkursā ieguva SIA “RBSSKALS Būvvadība”, kas apņēmās darbus veikt par 3,5 milj. eiro. Būvdarbu uzraudzību veiks SIA “Prokrial”, šī kontrakta vērtība – 16 tūkst. eiro.

Bērnudārzu ekspluatācijā plānots nodot 2016. gada 1. jūlijā.

Atklātajā konkursā saņemti astoņu būvnieku pieteikumi, izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu.

Jaunajā bērnudārzā paredzēts nodrošināt pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību 280 novada bērniem vecumā no trim gadiem, norāda Mārupes domes priekšsēdētājs M. Bojārs. Bērnudārza teritorijā plānots izvietot daudzveidīgu ergonomisku rotaļu laukumu, kurā atradīsies kāpelējamās un virvju atrakcijas un citas papildu konstrukcijas bērnu motoro iemaņu un kustības aparāta attīstībai.

Rotaļu laukuma nogāzēs tiks ierīkots ābeļdārzs un rotaļu laukumi 1000 m2 platībā ar lapenēm, kā arī brīvdabas skatuve ar tribīnēm. Dārzā paredzēta vieta gan augļu kokiem un ogu krūmiem, gan garšaugiem un dārzeņiem. Bērniem plānots ierīkot 230 metru garu velo un skrituļošanas trasi.

Rīgas ielas atjaunos divas firmas

Rīgas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbiem Rīgas domes Satiksmes departaments šogad plāno izlietot 3,3 milj. eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja datubāzes informācija. Tas ir par diviem miljoniem eiro mazāk nekā pērn.

Līgumus par ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbiem Rīgas dome gatavojas noslēgt ar ceļu būves firmu “Binders” par 2,15 milj. eiro un ar AS “A.C.B.” – par 1,15 milj. eiro.

Rīgas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi šogad plānoti piecos objektos, kas iepirkuma konkursā sadalīti divos atsevišķos līgumos.

Šogad paredzēts atjaunot segumu Krišjāņa Barona ielā no Raiņa bulvāra līdz Brīvības ielai, Raiņa bulvārī, Artilērijas ielā no Tērbatas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Avotu ielā un Sporta ielā no Skanstes ielas līdz Lapeņu ielai.

Ķekavā būs sporta halle

Ķekavas sākumskolas ēkas būvniecības trešās kārtas darbus veiks SIA “Abora”, kas uzvarēja Ķekavas novada domes izsludinātajā iepirkumā. Kopumā konkursā iesniegti trīs piedāvājumi. SIA “Abora” piedāvāja darbus veikt par 8,2 milj. eiro.

Līgums paredz, ka Ķekavas sākumskolas būvniecības trešajā kārtā tiks uzbūvēta sporta halle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai u. c. sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, bērnu baseins peldētprasmes apguvei. Paredzēts, ka jauno sporta kompleksu varēs apmeklēt ne tikai skolēni, bet arī viņu vecāki un citi novada iedzīvotāji.

Paredzēts izbūvēt trīs skolas korpusus, kuri savā starpā un ar pārējo skolas ēku ir saslēgti kopā.

Lai finansētu trešās kārtas būvdarbus, pašvaldība nepieciešamos līdzekļus plāno aizņemties no Valsts kases vai kredītiestādes. Trešās kārtas būvdarbi tiks sākti pēc aizņēmuma atļaujas saņemšanas no Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes. Noteiktais darbu izpildes termiņš ir 18 kalendāra mēneši pēc būvatļaujas saņemšanas dienas. Tiek prognozēts, ka Ķekavas sākumskolas sporta kompleksu varētu atklāt 2017. gada pirmajā pusē.

Beigsies Rīgas HES dambja remonts

Rīgas HES dambju augšas bjefa nogāžu betona stiprinājumu atjaunošanu par 4 milj. eiro veiks kompānija “Latvijas energoceltnieks”, kas sarunu procedūrā ieguva tiesības slēgt līgumu ar AS “Latvenergo”.

Rīgas HES dambja kopējais garums ir 13,6 km, un šogad remonta darbi norit pēdējā 3,1 km garajā nogāzes posmā. Tādējādi būs beigušies nogāzes stiprināšanas darbi, kas ritēja kopš 2006. gada. Galvenie dambja remontdarbi ir bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža, betonēšana, virsmu aizsargpārklājuma uzklāšana, temperatūras un deformācijas šuvju remonts un izveide. Pēc šī gada remontdarbiem Rīgas HES dambja izmantošanas un ekspluatācijas laiks pagarināsies par vismaz 30 gadiem, atzina AS “Latvenergo” ražošanas direktors Māris Kuņickis.

Sarunu procedūrā tika saņemti trīs piedāvājumi Rīgas HES dambja remontam. Iepirkuma laikā Iepirkumu uzraudzības birojā tika iesniegtas vairākas pretendentu sūdzības, kurās bija izteikta neapmierinātība ar sarunu procedūras kandidātu izvēles kritērijiem. Sūdzības iesniedza personu apvienība SIA “Riga Rent” un SIA “Eko osta”, kā arī SIA “Lemminkainen Latvija” un AS “LNK Industries”.

Lielākie iepirkumi TOP 10 valsts iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvijas valsts meži” Vispārīgā vienošanās par mežizstrādes pakalpojumu sniegšanu, izstrādājot galvenās un krājas kopšanas cirtes 2015. – 2018. gadā 39 piegādātāji 23 760 000,00
2 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts autoceļu horizontālo apzīmējumu atjaunošanas darbu veikšana 2015. –2020. gadā SIA “M-2”, SIA “Ceļu, tiltu būvnieks”, AS “A.C.B.” 18 791 680,00
3 AS “Latvijas valsts meži” Enerģētiskās koksnes pievešanas, šķeldošanas un šķeldu transportēšanas pakalpojumu sniegšana 2015. –2018. gadā OU “Raja K.T.” (Igaunija), SIA “Silavkrasti”, SIA “Bērzi plus”, SIA “Kilbe”, SIA “Zeltiņu nami”, SIA “HW energo”, SIA “Ziķeri”, SIA “Rairu”, SIA “R grupa”, SIA “Salves” 14 873 160,00
4 AS “Latvijas valsts meži” Mašinizēta tievu dimensiju kopšanas ciršu un grāvju trašu izstrāde 2015. – 2018. gadā SIA “Niedrāji MR”, SIA “Grantiņi 1”, SIA “Seal 1”, SIA “Rairu”, SIA “Optimus A”, SIA “Beaverss” 9 557 820,00
5 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests Degvielas piegādātāju atlase NMP dienesta darbības nodrošināšanai SIA “Neste Latvija”, SIA “Statoil Fuel&Retail Latvia”, SIA “LUKoil Baltija R”, SIA “Astarte-nafta”, SIA “King”, SIA “Statoil Fuel&Retail Latvia”, AS “Virši-A”, SIA “Kings”, SIA “RusLatNafta”, SIA “RNS-D”, SIA “Gotika auto”, SIA “Latvijas Propāna gāze” 7 839 954,94
6 Aizsardzības ministrija Radara AN/TPS-77 modernizācija “Lockheed Martin Overseas Corporation” (ASV) 7 560 000,00
7 Valsts vides dienests Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves sanācijas darbu projekta izstrāde un sanācija SIA “VentEko” 5 588 788,00
8 Nodrošinājuma valsts aģentūra Remontdarbu veikšana aģentūras valdījumā esošajos objektos SIA “Acuk”, SIA “Wood Construction”, SIA “Ilidans”, SIA “Alpex”, SIA “Ošukalns celtniecība”, SIA “BK māja”, SIA “Borg”, SIA “Ekla”, SIA “Modus Būve”, SIA “Amos.LV”, SIA “LC Būve”, SIA “Prof Builder”, SIA “RCI Gulbene” 4 880 941,15
9 Nodarbinātības valsts aģentūra Profesionālās tālākizglītības programmu īstenošana bezdarbniekiem SIA “Mācību centrs Austrumi”, SIA “BUTS”, SIA “Profesijuskola.lv”, SIA “Tehforms”, Rīgas Uzņēmējdarbības vidusskola 3 725 030,59
10 Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs Nacionālo bruņoto spēku un jaunsardzes lauka formu un to sastāvdaļu šūšana SIA “SRC Brasa” 3 492 371,56

Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Liepājas pilsētas pašvaldība Vispārīgās vienošanās par elektroenerģijas tirdzniecību SIA “Geton energy”, AS “Latvenergo”, SIA “Inter RAO Latvia”, SIA “Enefit” 14 200 000,00
2 Ķekavas novada dome Ķekavas sākumskolas ēkas jaunas būvniecības 3. kārtas darbi SIA “Abora” 8 195 169,75
3 Ogres novada pašvaldība Elektroenerģijas iegāde/td>

AS “Latvenergo”, SIA “Inter RAO Latvia”, SIA “Enefit” 6 773 400,00
4 Jelgavas pilsētas dome Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana Jelgavas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēm SIA “Žaks-2”, SIA “Fristar”, IK “Kanto”, piegādātāju apvienība “NIKO2” (dalībnieki SIA “M.A.N.” un SIA “K.D.G”), SIA “Prestižs” 4 216 355,35
5 Bauskas novada administrācija Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana Bauskas novada pašvaldības iestādēm SIA “Aniva” 4 208 726,85
6 Mārupes novada dome Pirmsskolas izglītības iestādes būvdarbi Rožu ielā 35, Mārupē SIA “RBSSKALS Būvvadība” 3 491 286,93
7 Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015. gadā SIA “Binders”, AS “A.C.B.” 3 302 934,19
8 SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Kanalizācijas, karstā un aukstā ūdensvada cauruļvadu nomaiņa Personu apvienība SIA “AKVA būve” un SIA “Infrakom” 2 500 000,00
9 Jelgavas pilsētas dome Ēdināšana Jelgavas pilsētas pašvaldības internātskolās un bērnu aprūpes centrā SIA “Fama” 1 955 991,20
10 Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas 1. slimnīca” Magnētiskās rezonanses diagnostikas iekārtas iegāde SIA “Tradintek” 1 856 198,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Rīgas satiksme” Dīzeļdegvielas piegāde SIA “RDZ Energy” 60 000 000,00
2 SIA “Rīgas satiksme” Apsardzes pakalpojumi Pasūtītājs ir izvēlējies nepubliskot uzvarētāju 6 500 000,00
3 SIA “Rīgas satiksme” Sekundāro modulāro slēgiekārtu piegāde “Siemens Osakeyhtio” Latvijas filiāle, SIA “Energokomplekss”, SIA “ABB” 4 915 000,00
4 AS “Latvenergo” Rīgas HES dambju augšas bjefa nogāžu betona stiprinājumu atjaunošana SIA “Latvijas energoceltnieks” 4 044 081,21
5 AS “Sadales tīkls” 20 kV elektropārvades trašu tīrīšana Austrumu reģionā, Rietumu reģionā un Ziemeļu reģionā AS “Ferrus”, SIA “Vējakalni A.V.”, SIA “MVR lux”, SIA “G & I 2010”, SIA “Eko Celtne”, SIA “Stixsa” 3 752 834,00
6 AS “Sadales tīkls” Zemsprieguma piekarkabeļu piegāde RA “Energokomplekt”, SIA “Energokomplekss” 3 564 000,00
7 AS “Sadales tīkls” Elektrolīniju armatūras piegāde AS “Energofirma “Jauda””, SIA “Elko” 3 207 116,65
8 VAS “Latvijas gaisa satiksme” Dinamiskā rotoru UPS integrēšana VAS “Latvijas gaisa satiksme” KDP ēkā Rīgā SIA “Citrus Solutions” 2 464 241,29
9 VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” Lidlauka perimetra drošības risinājuma 2. kārta SIA “Citrus Solutions” 1 755 509,28
10 Ventspils brīvostas pārvalde Ventspils ostas kuģošanas kanāla apvienotie projektēšanas un padziļināšanas darbi “Jan De Nul NV” (Beļģija) 1 743 495,43

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Lopkopības izmēģinājumu stacija “Latgale”” Kompleksa kūts, piena bloka un šķidrmēslu krātuves jaunbūve SIA “Latgalija” 2 237 054,46
2 AS “Lopkopības izmēģinājumu stacija “Jaunpils”” Skābbarības krātuves, jaunlopu kūts un teļu kūts būvniecība “Mapri OU” (Igaunija) 1 895 000,23
3 AS “Putnu fabrika “Ķekava”” Vistas gaļas pārstrādes procesam nepieciešamo iekārtu piegāde AS “Scanico”, UAB “GEA Grasso” (Lietuva) 1 741 417,00
4 SIA “Ulbroka” Lopbarības ražošanas būvju būvdarbi, tehnoloģisko iekārtu piegāde un tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana SIA “Goldingen Invest” 1 453 621,35
5 SIA “Alfa agro” Lucernas granulu uzglabāšanas komplekss SIA “Mītavas celtnieks” 1 138 124,02
6 SIA “J kokšķiedra” Kokšķiedras plātņu sagatavošanas līnija SIA “Markuss & co” 1 118 910,82
7 SIA “EKO Kurzeme” Atkritumu šķirošanas centra būvniecība SIA “Newcom Construction” 1 106 536,98
8 ZS “Kalna Dambrāni” Liellopu novietnes kompleksa būvniecība “KSB Grupa Sp.z oo.” filiāle Latvijā 1 023 499,90
9 SIA “Valmiera agro” Jaunlopu fermas un mēslu krātuves būvniecība SIA “Sco centrs” 932 357,98
10 Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija Noliktava “Promens Dalvik EHF” (Islande), SIA “Mūrnieks” 762 387,16

Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *