Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2015. gada maijs, jūnijs

Šī gada vasaras pirmā puse publiskajos iepirkumos iezīmējusies ar dažu jau visai ieilgušu konkursu noslēgumu. Kopumā maijā un jūnijā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) sistēmā izsludināti rezultāti 2919 publiskajiem iepirkumiem par summu, kas pārsniedza 331,3 milj. eiro.

Ceļu būves uzņēmumam “CBS Igate” divi apjomīgi līgumi

Par miljoniem, kas paredzēti valsts robežas joslas infrastruktūras izbūvei gar Krieviju, cīņa notika jau kopš 5. janvāra. Pēc vairākkārtīgas lietas skatīšanas Iepirkumu uzraudzības birojā 29. jūlijā iepirkums, ko rīkoja Nodrošinājuma valsts aģentūra, noslēdzies ar pozitīvu rezultātu – līgumu un tiesības veikt darbus par 17,5 milj. eiro ieguva ceļu būves uzņēmums SIA “CBS Igate”. IUB, izskatot piegādātāju apvienības “LNK Industries, RBSSKALS Būvvadība” kārtējo sūdzību, atzina to par nepamatotu un atļāva Nodrošinājuma valsts aģentūrai slēgt vispārīgo vienošanos ar izvēlēto uzvarētāju. Par līgumu ar robežsargiem cīnās astoņas būvkompānijas, un konkursa gaitā teju visas izmantoja iespēju sūdzēties IUB.

Konkursā izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums. Plānotais darbu izpildes termiņš – pieci gadi. Uzvarētājam būs jāveic dažādu veidu būvdarbi, piemēram, četru tiltu būvniecība, uzbērumu un grāvju būvniecība, laipu būvniecība. Latvijas–Krievijas robežas garums ir 276 km, robežas joslas platums – 12 metri. Lielākoties valsts robežas joslu veido meži, purvi un upītes, tas nozīmē, ka darbi būs jāveic specifiskos apstākļos, arī dabas liegumos.

Ceļu būves uzņēmums SIA “CBS Igate” jūnijā uzvarējis arī “Latvijas valsts ceļu” iepirkumā par autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate P73 posma no Valles pagasta robežas līdz pagriezienam uz Kurmeni (7. – 21. km) rekonstrukciju, liecina IUB informācija. Līgums tiek slēgts par pilnu segas rekonstrukciju ar jaunu salturīgā slāņa un šķembu pamata izbūvi un trīs kārtu asfalta
seguma ieklāšanu. Tāpat projekts paredz rotācijas apļa izbūvi Vallē krustojumā ar reģionālo ceļu Bauska–Aizkraukle (P87), tilta pār Iecavu remontu, caurteku nomaiņu Svētupītē un Pančupītē un citus darbus.

Šajā konkursā savus piedāvājumus iesniedza pieci pretendenti, ar piedāvājumu darbus veikt par 10 567 891 eiro uzvarēja “CBS Igate”. Arī šajā konkursā izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu, kas ir par gandrīz 1,5 milj. eiro mazāk nekā paredzētā līgumcena. Rekonstrukcija tiks veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Būvdarbi paredzēti līdz 2016. gada rudenim.

11 milj. eiro līgums arī ceļu būvfirmai SIA “Binders”

Citā VAS “Latvijas valsts ceļi” iepirkumā jūnijā uzvarējis ceļu būves uzņēmums SIA “Binders”, kas, piedāvājot zemāko cenu, ieguva kontraktu par 11,2 milj. eiro. Iepirkums izsludināts valsts galvenā autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) posma 156,40. – 163,05. km rekonstrukcijai. Atklātajā konkursā iesniegti divi piedāvājumi.

“Binders” veic arī citu šī ceļa posmu atjaunošanu, par šiem darbiem iepirkums beidzās jau pērn novembrī. Asfalta segu uzņēmums atjauno, izmantojot vienu no reciklēšanas metodēm. Šajā gadījumā projekts paredz nofrēzēt veco asfaltu līdz pat esošajam minerālajam materiālam. Vecais segums tiek aizvests uz speciāli šim nolūkam objektā uzstādīto rūpnīcu, kur to samaisa, pievieno projektā paredzētās piedevas un tikai pēc tam klāj uz ceļa.

Šāda tehnoloģija izraudzīta tāpēc, ka vecā asfalta sega, kas būvēta vēl padomju gados, ir ar dažādu biezumu. Lai jaunais segums būtu vienādā biezumā un atbilstu nepieciešamajām kvalitātes prasībām, vecā sega jāņem nost līdz šķembu pamatnei un pēc apstrādes to var ieklāt uz ceļa.

Septiņas sūdzības par zaļo iepirkumu skolēnu pusdienām

Iepirkumu uzraudzības birojs 22. jūlijā izskatīja SIA “Nomr”, SIA “Tavlis”, SIA “IRG”, SIA “Aniva”, SIA “Fristar” un personu apvienības “Ēdiens.lv” sūdzības par Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta skolēnu ēdināšanai rīkotā iepirkuma rezultātiem. Šis iepirkums sadalīts 25 daļās, un tā kopējā summa ir 10,5 milj. eiro.

Vienam no pretendentiem, piemēram, bažas radīja pārējo pretendentu piedāvājumos paredzētais bioloģiskās un integrētās lauksaimniecības produktu daudzums, kas neļauj iekļauties noteiktajā ēdināšanās cenā, kādam citam – produktu skaits tehnoloģiskajās kartēs. Saskaņā ar iepirkuma nolikumu pretendenti varēja saņemt papildu punktus, piedāvājot skolēnu ēdienkartē bioloģiski un integrēti ražotus produktus.

Uzņēmēju sūdzības par Rīgas domes iepirkumu atzītas par pamatotām, tāpēc IUB liek iepirkuma komisijai novērst konstatētos pārkāpumus un veikt atkārtotu piedāvājumu vērtējumu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta padotībā ir 117 skolas, kurām jānodrošina skolēnu ēdināšanas pakalpojums. Departaments centralizēti veic ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu padotībā esošajās izglītības iestādēs, un iepirkumā kā viens no būtiskākajiem kritērijiem saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma izvēlē ir tas, vai ēdienu gatavošanā izmantoti produkti, kas atbilst bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām.

Vienas dienas ēdināšanas cena vienam izglītojamajam nedrīkstēja pārsniegt (ieskaitot PVN) pirmsskolas vecuma izglītojamajiem (brokastis, pusdienas, launags) – 2,77 eiro dienā; vispārizglītojošajās skolās brokastis – 0,78 eiro dienā; vispārizglītojošajās skolās pusdienas – 1,42 eiro dienā; vispārizglītojošajās skolās launags – 0,57 eiro dienā; vispārizglītojošajās skolās vakariņas – 0,78 eiro dienā.

Leiši un igauņi negūst miljonus par slimnieku barošanu

Cīņā par krietni apjomīgāku līgumu – 7,3 milj. eiro vērto ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pacientiem – uzvarējis ēdinātājs SIA “Aleks un V”. Šajā iepirkumā savus piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti, zaudētāji – personu apvienība “Ēdiens.lv” un pilnsabiedrība “Dussmann Apvienība” – konkursa rezultātus apstrīdēja Iepirkumu uzraudzības birojā. Sūdzību par šī iepirkuma konkursa norisi iesniedza arī Lietuvas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums “Kretingos maistas”. “Ēdiens.lv” nepiekrita tam, ka uzņēmuma piedāvājums
automātiski tika izslēgts no dalības iepirkuma procedūrā, jo tajā iekļautais sadarbības līgums attiecās uz dalību Jelgavas pilsētas domes rīkotajā iepirkumā. Turklāt, izrādās, personu apvienība, ko izveidojušas SIA “Ēdiens.lv” un sabiedriskā iestāde “Kretingos maistas” Latvijas filiāle, nav reģistrēta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Savukārt “Dussmann Apvienība” (ko veido SIA “P. Dussmann”, UAB “Dussmann Service” un OU “P. Dussmann Eesti”) izteica šaubas par uzvarētāja godīgu izvēli, jo savu piedāvājumu iesniedzis 10 minūtes pirms termiņa beigām un šajā laikā “Aleks un V” piedāvājums vēl neesot bijis iesniegts. Turklāt Iepirkumu komisija noraidīja lūgumu piedalīties piedāvājumu atvēršanā. Pilnsabiedrībā arī apstrīdēja izraudzītā pretendenta piedāvājumu kā nepamatoti lētu, norādot, ka tas “nav izpildāms bez pretlikumīgu darbību veikšanas”.

Iepirkumu uzraudzības birojs, izvērtējot sūdzībās norādītos faktus, atļāva Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju – SIA “Aleks un V”. Šis uzņēmums ēdināšanas pakalpojumus Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pacientiem sniedza arī līdz šim. 7,3 milj. eiro līguma iepirkuma priekšmets ir pacientu ēdināšanas pakalpojumu sniegšana stacionāros “Gaiļezers”, Latvijas Onkoloģijas centrs, “Linezers”, “Biķernieki”, Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs. SIA “Aleks un V”, kuras pamatkapitāls ir 7960 eiro, arī līdz šim ir varējusi lepoties ar vairāku miljonu eiro vērtiem līgumiem. Tā, piemēram, šī kompānija, neskaitot līdzšinējo 5,4 milj. eiro vērto līgumu par Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pacientu ēdināšanu, savulaik ieguva arī 2,7 milj. eiro līgumu par Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra pacientu ēdināšanu, 1 milj. eiro līgumu par Rīgas 1. slimnīcas pacientu ēdināšanu u. c.

Piecpadsmit būvnieki vēlas celt “LVM” biroju Dundagā

VAS “Latvijas valsts meži” izsludinātajā iepirkumā reģionālā biroja būvniecībai saņemti 15 pretendentu piedāvājumi. Tiesības būvēt atklātā konkursā ieguva SIA “Selva Būve”, kas piedāvāja saimnieciski izdevīgāko risinājumu – 3,66 milj. eiro. Biroja – brīvi stāvošas divu stāvu (virszemē) ar cokolstāvu – pagraba stāvu – būvniecība jau sākta Dundagas novada Dundagas pagastā. Ēka būs no betona, stikla un koka, ar modernu iekšējo aprīkojumu, siltumsūkņiem, saules kolektoriem – tā sauktā viedā māja.

Būvdarbus paredzēts pabeigt līdz 2016. gada 1. jūlijam.

Liepājas tramvaja līnijas remonts finiša taisnē

Pēc atkārtotas piedāvājumu izvērtēšanas tiesības renovēt tramvaja līniju Liepājā, Klaipēdas ielas posmā, un slēgt līgumu par 3,5 milj. eiro saglabāja būvsabiedrība SIA “Rīgas tilti”. Šis uzņēmums par atklātā konkursa uzvarētāju tika pasludināts jau 17. aprīlī, taču viens no pretendentiem nebija apmierināts ar šādu lēmumu un iepirkuma rezultātus apstrīdēja Iepirkumu uzraudzības birojā. SIA “Liepājas tramvajs” izsludinātajā konkursā ar kopīgu piedāvājumu pieteicās arī SIA “RBSSkals Būvvadība” un SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””, kas apņēmās renovācijas darbus veikt par 2,9 milj. eiro, un AS “A.C.B.”, kuras piedāvājums bija visdārgākais
– 4,1 milj. eiro.

SIA “Rīgas tilti” par 3,3 milj. eiro renovēs sliežu ceļu gandrīz 1,5 km garumā. Pēc šī posma rekonstrukcijas neremontēts sliežu ceļš vēl paliek uz Tramvaja tilta un Lielās ielas. Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks līguma parakstīšanas brīdī norādīja, ka, noslēdzoties sliežu rekonstrukcijai, uzņēmums “Liepājas tramvajs” varēs sākt plānot jaunu tramvaja vagonu iegādi, ko līdz šim veco sliežu dēļ neesot bijis jēgas darīt.

Liepājā šogad tiks rekonstruēti divi tramvaja līnijas sliežu ceļu posmi, šim mērķim no Satiksmes ministrijas Eiropas Reģionālās attīstības fonda papildus atvēlēti 4,3 milj. eiro. Tiks rekonstruēts tramvaja līnijas posms Rīgas ielā no 1905. gada ielas līdz Rīgas ielai 58. Šos darbus veiks AS “A.C.B.”, kas 3,4 milj. eiro kontraktu ieguva jau pērn.

Būvdarbi tiks veikti un objekts nodots ekspluatācijā līdz 2015. gada 31. decembrim.

Kopējās tramvaja sliežu ceļu rekonstrukcijas izmaksas Liepājā sasniegušas 21,4 milj. eiro, no tiem 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

“Gaiļezera” rekonstrukcija kavējas, būvnieki sūdzas IUB

Šā gada janvārī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātais konkurss par stacionāra “Gaiļezers” Ambulatorās daļas rekonstrukciju joprojām nav beidzies – pēc vairākkārtējiem grozījumiem konkursa nolikumā 19. jūnijā izvēlēts uzvarētājs – SIA “Arčers”. Taču viens no konkurentiem – pilnsabiedrība “RERE BŪVE 1”, ko izveidojis SIA “RE&RE” un SIA “RERE Būve”, – ar iepirkumu komisijas lēmumu nav bijis mierā un pārsūdzējis rezultātus Iepirkumu uzraudzības birojā.

Sūdzības iesniedzējs vērsa uzmanību uz pretendentu piedāvātajām cenām un norādīja, ka lielākā daļa pretendentu, izņemot SIA “Arčers” un SIA “Modus Būve”, kuras piedāvājums ir atzīts par nepamatoti lētu, ir noteikuši ļoti līdzīgas cenas, un to atšķirība pret SIA “Arčers” piedāvājumu ir 8 – 10%. Iesniedzēja ieskatā šāda SIA “Arčers” piedāvātās cenas atšķirība pret pārējo pretendentu piedāvājumiem ir pietiekama, lai to atzītu par pārāk zemu. Piemēram, apšaubītas SIA “Arčers” spējas piegādāt un uzstādīt liftu, kura cena ir par 42% zemāka nekā nākamais piedāvājums.

SIA “Arčers” piedāvāja rekonstrukcijas pirmās kārtas darbus veikt par 1,8 milj. eiro.

Saskaņā ar IUB lēmumu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas iepirkumu komisijai jānovērš konstatēkonstatētie pārkāpumi un atkārtoti jāizvērtē piedāvājumi. Kopumā konkursā saņemti 13 piedāvājumi.

Pagaidām nav zināms arī tas, kurš uzņēmums veiks rekonstrukcijas būvuzraudzību. Iepirkuma konkurss izsludināts jau 12. maijā, paredzot divas nedēļas piedāvājumu iesniegšanai, taču uzvarētājs joprojām nav publiskots.

Kopējā stacionāra Ambulatorās daļas rekonstrukcijas pirmās kārtas rekonstruējamo telpu platība – 4923 kvadrātmetri. Būvdarbi jāveic desmit mēnešu laikā.

“Rīgas ūdens” degvielai tērēs 1,8 milj. eiro

Iepirkumu uzraudzības birojs atļāvis SIA “Rīgas ūdens” slēgt 1,8 milj. eiro vērtu līgumu ar degvielas tirgotāju SIA “LUKoil Baltija R”. Konkurss par degvielas piegādi sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam bija izsludināts jau 18. februārī, taču viens no konkurentiem SIA “East-West Transit” iesniedza sūdzību IUB par konkursa nolikumā iekļautajām prasībām, proti, norādīt attālumu līdz degvielas uzpildes stacijai (DUS), kas ierobežojot konkurenci. IUB, izvērtējot faktus un uzklausot lietas dalībniekus, atzina sūdzības iesniedzēja prasību par nepamatotu un atļāva iepirkumu komisijai izvērtēt piedāvājumus saskaņā ar nolikumu.

Konkursā piedalījās četri pretendenti, izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums – degvielas cena ar atlaidi un izmaksas par attālumu no katra konkrētā objekta līdz DUS un atpakaļ. Autotransporta degvielas uzpilde paredzēta DUS, izmantojot degvielas uzpildes kartes. Iepirkuma līguma darbības laiks – divi gadi.

1,8 milj. eiro par degvielas piegādi paredzējis tērēt vēl viens sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs – SIA “Daugavpils autobusu parks”. Šis uzņēmums līgumus slēgs ar četriem degvielas tirgotājiem, visiem, kas bija iesnieguši savus piedāvājumus konkursā. Degvielas piegādi nodrošinās SIA “East West Transit”, SIA “Ingrid’A”, SIA “Euro Energo Company”, SIA “RusLatNafta”.

Lielākie iepirkumi TO P 10 valsts iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Nodrošinājuma valsts aģentūra Valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežu izbūve SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” 17 494 554,00
2 Ekonomikas ministrija Drošības rezervju pakalpojuma sniegšana valsts naftas produktu rezervju izveidei SIA “Statoil Fuel & Retail Latvia”, SIA “RDZ Energy”, personu apvienība “SIA “Baltimar DUS” un “Sander Trading INC””, AS “Ventbunkers”, “Lietuvos Naftos produktu agentūra”, personu apvienība “SIA “Baltimar VT” un “Alto Energy INC””, “VITOL SA” 12 580 881,84
3 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) posma rekonstrukcija CBF SIA “Binders” 11 149 061,43
4 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P73 Vecumnieki–Nereta–Subate posma 7,30. – 20,89. km segas rekonstrukcija SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” 10 567 891,00
5 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Asmeņu servertehnikas piegāde SIA “Atea”, SIA “Baltijas Informācijas tehnoloģijas”, AS “Capital”, SIA “Datakom”, SIA “OptiCom”, SIA “TCon”, SIA “TelCom”, SIA “Ipro”, SIA “Komerccentrs DATI grupa”, SIA “Baltijas Informācijas tehnoloģijas” 7 500 000,00
6 SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” Ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšana pacientiem SIA “Aleks un V” 7 293 000,00
7 Finanšu ministrija “Microsoft Corporation” programmatūras licenču noma SIA “DPA” 3 874 111,10
8 Nodarbinātības valsts aģentūra Profesionālās tālākizglītības programmu īstenošana bezdarbniekiem SIA “Mācību centrs Austrumi”, SIA “Buts”, SIA “Tehforms”, Rīgas Uzņēmējdarbības vidusskola 3 725 030,59
9 AS “Latvijas valsts meži” Reģionālā biroja būvniecība SIA “Selva Būve” 3 662 783,10
10 VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” Ārstniecības līdzekļi operācijām mākslīgās asinsrites apstākļos – 3 SIA “Mrb projekts”, SIA “Baltijas Dialīzes Serviss”, Johnson& Johnson AB” Latvijas filiāle, SIA “Mediq Latvija”, UAB “Ilsanta” filiāle, “VESSA Medical OU“, SIA “Amerikas Baltijas Tehnoloģiju korporācija”, UAB “Pro buono”, SIA “Elvim” 3 490 771,00

Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Skolu ēdināšanas pakalpojumu iepirkums
RD IKSD 2015/7
SIA “IRG”, SIA “TORRS”, SIA “FRISTAR”, SIA “Skolu ēdināšanas serviss”, SIA “KOLIBRI-VV”, SIA “Baltic Restaurants Latvia”, SIA “ŽAKS-2” 10 447 605,74
2 Rīgas domes Īpašuma departaments Ēkas norobežojošo konstrukciju siltināšanas un logu nomaiņas darbi SIA “Velve”, SIA “Laguta”, pilnsabiedrība “Baltprojekts & SZMA Rīga” 2 354 238,98
3 Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļa Iekškvartālu piebraucamo ceļu un teritoriju seguma atjaunošana AS “ACB”, CBF SIA “Binders”, AS “Ceļu pārvalde” 2 299 503,62
4 Kuldīgas novada pašvaldība Būvdarbi sporta skolas rekonstrukcijai SIA “Abora” 1 805 768,24
5 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Pārtikas produktu piegāde Rīgas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēm AS “Rīgas piena kombināts”, SIA “Asvo plus”, SIA “Nākotne Export”, SIA “Sanitex”, SIA “Vilana”, SIA “Futurus Food”, SIA “Kabuletti Fruit”, SIA “SVIT un K”, SIA “Arhat”, SIA “Lanekss”, SIA “S.A.V.”, SIA “Nimaks”, SIA “Dagi”, SIA “Lietas MD”, SIA “Nimaks”, SIA “Lemūrs VG” 1 535 239,59
6 SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ēdināšanas pakalpojumi SIA “Miesnieks” 1 503 728,80
7 Daugavpils pilsētas dome Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Daugavpils publiskās teritorijas apgaismojuma infrastruktūrā SIA “DEREX” 1 393 102,18
8 Jelgavas pilsētas dome Jelgavas 2. internātpamatskolas sporta zāles būvniecība SIA “Latvijas energoceltnieks” 1 274 304,07
9 Alojas novada dome Uzņēmējdarbības atbalsta centra – bibliotēkas “Sala” ēkas būvniecība SIA “R.K.C.F.Renesanse” 1 170 483,12
10 Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde Pārtikas produktu piegāde SIA “Miesnieks”, SIA “Futurus Food”, SIA “Sanitex” 1 086 743,52

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Augstsprieguma tīkls” Līniju atjaunošanas un uzturēšanas remonts SIA “Reck”, SIA “Latvijas energoceltnieks”, SIA “Energoremonts Rīga”, SIA “Empower”, SIA “Eltel Networks”, SIA “Elsana” 5 061 263,70
2 SIA “Rīgas ūdens” BAS “Daugavgrīva” tehnoloģisko iekārtu apkope, pārbaude, remonts SIA “Industry Service Partner” 3 950 490,00
3 SIA “Liepājas tramvajs” Tramvaja līnijas renovācija Klaipēdas ielas posmā no Robežu ielas līdz Tukuma ielai SIA “Rīgas tilti” 3 542 090,12
4 SIA “Rīgas ūdens” Apsardzes pakalpojumi SIA “Koblenz Drošība” 1 865 000,00
5 SIA “Rīgas ūdens” Degvielas iegāde SIA “LUKoil Baltija R” 1 800 000,00
5 SIA “Daugavpils autobusu parks” Degvielas piegāde SIA “East West Transit”, SIA “Ingrid’A”, SIA “Euro Energo Company”, SIA “RusLatNafta” 1 800 000,00
6 AS “Augstsprieguma tīkls” 110 kV elektroiekārtu piegāde “ALSTOM Grid SAS” filiāle Latvijā, SIA “ABB” 1 742 585,00
7 VAS “Latvijas dzelzceļš” Ilgtermiņa kredīts AS “Swedbank” 1 625 775,00
8 AS “Sadales tīkls” Ārtipa atdalītāju piegāde SIA “Konstanta energo”, AS “Energofirma “Jauda”” 1 356 640,00
9 SIA “Rīgas ūdens” Aizbīdņu piegāde SIA “E.Tauriņš un Partneri”, SIA “Sysfitt” 1 293 680,03
10 AS “Latvijas gāze” Darbinieku veselības apdrošināšana “ERGO Life Insurance SE” Latvijas filiāle 1 004 796,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “BSCT” Portālais celtnis, 2 gab. AS “RIKON” 2 930 100,00
2 SIA “Ogres piens” Liellopu ferma (rekonstrukcija) SIA “P.M.G.” 2 229 512,00
3 SIA “ELVARS” Konveijeri un automatizācija “Viru RMT Ltd.” 1 723 861,00
4 SIA “ELVARS” Šķeldas žāvēšanas komplekss “Stela-Laxhuber Trocknungstechnik GmbH” (Vācija) 1 700 000,00
5 SIA “EKO Kurzeme” Atkritumu šķirošanas stacijas tehnoloģisko iekārtu piegāde un uzstādīšana AS “LNK INDUSTRIES” 1 430 000,00
6 SIA “ELVARS” Skaidu malšanas un granulu presēšanas iecirknis “Promill Stolz SAS” 1 360 000,00
7 SIA “Graanul Invest” Šķeldas skaidošanas līnija “MITE ENGINEERING, OU” 1 115 000,00
8 SIA “NP Jelgavas biznesa parks” Ražošanas ēkas rekonstrukcija RAF1/2015 Personu apvienība “RAFBAU” 1 059 802,95
9 Privātā vidusskola ĀBVS Sporta zāles būvniecība pie Ādažu Brīvās Valdorfa skolas AS “UPB” 864 785,00
10 AS “Wasserkabel Baltic” Metināšanas, urbšanas iekārtu un kapilārcauruļu pinumu montāžas darbgaldu piegāde “HLE Machinenbau GmbH” (Vācija) 845 700,00

Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *