Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2015. gada marts, aprīlis

Martā un aprīlī publiskajā sektorā veikts 2781 iepirkums par 588 milj. eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) datubāzē. Vairāki no tiem veikti par vērienīgām summām.

105 miljoni tiek Francijas kompānijai

AS “Latvenergo” iepirkumā Rīgas hidroelektrostacijas rekonstrukcijai par saimnieciski izdevīgāko atzīts Francijas enerģētikas kompānijas “Alstom” piedāvājums.

2014. gada martā “Latvenergo” izsludinātā iepirkuma konkursa nolikumu izņēma 26 komersanti, no kuriem 11 klātienē iepazinās ar Rīgas HES. Gala piedāvājumu iesniedza trīs pretendenti.

“Par uzvarētāju atzīts “Alstom Hydro France”, kā piedāvājums atbilst visiem konkursa tehniskajiem un komerciālajiem nosacījumiem, turklāt pretendents piedāvā iekārtas ar augstiem tehniskiem rādītājiem. Paredzētā līguma summa – līdz 105 381 000 eiro bez PVN,” norāda “Latvenergo” ražošanas direktors Māris Kuņickis.

Rīgas HES hidroagregātu rekonstrukcijas inženiertehniskās konsultācijas nodrošina 2014. gadā atklātā sarunu procedūrā izvēlēts pakalpojumu sniedzējs “Sweco International AB” (Zviedrija), kas konsultē projekta plānošanas procesu un rekonstrukcijas gaitā veiks darbu izpildes uzraudzību objektos kopā ar AS “Latvenergo” tehniskajiem ekspertiem.

Daugavas HES kaskādes rekonstrukcijas ietvaros līdz 2022. gadam paredzēts nomainīt Rīgas HES hidroagregātus, investējot aptuveni 13 milj. eiro gadā. Remontdarbus iespējams veikt tikai starppalu periodos, un vienā gadā var rekonstruēt tikai vienu hidroagregātu. Rīgas HES hidroagregātiem rekonstrukcijas gaitā paredzēts nomainīt hidroturbīnas, veikt ģeneratoru statoru nomaiņu, kā arī rotora polu izolācijas nomaiņu un jaunas vadības sistēmas uzstādīšanu. Katram agregātam rekonstrukcijas apjoms ir atšķirīgs, dažas agregāta daļas tiks atstātas atkārtotai izmantošanai. Pēc rekonstrukcijas Rīgas HES gadā saražos par aptuveni 20 GWh vairāk elektroenerģijas nekā līdz šim.

Daugavas HES pilnīgā rekonstrukcijā “Latvenergo” kopumā plāno ieguldīt 200 milj. eiro.

Martā beidzās arī Pļaviņu HES hidroagregātu turbīnu regulatoru nomaiņai izsludinātais konkurss – 889 tūkst. eiro līgumu ieguva Itālijas kompānija “De Pretto Industrie S.r.l.”. Šajā iepirkumā piedalījās trīs pretendenti, uzvarēja piedāvājums ar zemāko cenu.

Sīvāka konkurence vērojama kādā citā “Latvenergo” izsludinātā iepirkumā – Rīgas HES dambju augšas bjefa nogāžu betona stiprinājumu atjaunošanai. Trīs potenciālie būvnieki IUB apstrīdēja sarunu procedūras kandidātu atlases rezultātus. Sūdzības šoreiz bija ne bez pamata – IUB uzdeva “Latvenergo” iepirkumu komisijai novērst konstatētos pārkāpumus un atkārtoti izvērtēt pieteikumus.

Kokvedējiem sadala 90 miljonus

Vērienīgu iepirkumu šopavasar veica arī AS “Latvijas valsts meži” – starp 27 uzņēmējiem sadalot vairāk nekā 90 milj. eiro par kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu no 2015. līdz 2018. gadam. Diemžēl arī šajā iepirkumā kāds nav bijis apmierināts un divi uzņēmumi – SIA “Capote” un SIA “Anidax” – iesniedza IUB sūdzības, apstrīdot iepirkuma rezultātus.

SIA “Anidax” sūdzībā IUB raksta, ka AS “Latvijas valsts meži” nepamatoti noraidījusi uzņēmuma piedāvājumu, pamatojoties uz daļēji negatīvu atsauksmi, savukārt SIA “Capote” – ka piedāvājums noraidīts, jo piedāvājuma atvēršanas dienā uzņēmuma kokvedējiem nav bijuši spēkā ETMK sertifikāti, kas apliecina kravas automobiļa atbilstību tehniskās apskates prasībām.

Pārbaudot un izvērtējot lietas materiālus un noklausoties strīdā iesaistīto paskaidrojumus, IUB viena uzņēmēja sūdzību atzina par pamatotu, otru noraidīja un valsts mežu apsaimniekotājam aizliedza slēgt trīsgadīgos iepirkuma līgumus ar noteiktajiem uzvarētājiem.

Atklātā konkursā, kas izsludināts jau 2014. gada 30. oktobrī, par piedāvājumu izvēles kritēriju noteikta zemākā cena. Paredzēts slēgt divu veidu iepirkuma līgumus – ar trīs un ar viena gada darbības termiņu. Kopējais maksimālais iepirkuma apjoms – 10 027 680 m3 kokmateriālu.

2014. gadā “Latvijas valsts meži” no līguma darbības izslēdza 23% kokvedēju un izbeidza divus līgumus. Iemesli – darba organizācijas (efektīvo darba stundu) neievērošana un neatbilstošs šoferu skaits legālai pārvadājumu pakalpojuma sniegšanai.

Astoņi būvnieki grib kontraktu ar robežsargiem

Lai sekmīgi cīnītos ar nelegālo imigrāciju, plānots labiekārtot Latvijas–Krievijas robežas joslu. Ja tiek saņemts signāls no sensora vai identificēts robežincidents, pārkāpēja aizturēšanā īpaši svarīgs ir robežsargu nokļūšanas laiks līdz pārkāpuma vietai. Visefektīvākais un bieži vien vienīgais veids, kā nokļūt līdz attiecīgajam valsts robežas posmam, ir pārvietošanās pa valsts robežas joslu, skaidro Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Apjomīgajā būvprojektā, kam šī gada janvārī Nodrošinājuma valsts aģentūra izsludināja iepirkuma procedūru, paredzēta robežas joslas infrastruktūras izveide, ierīkojot tajā pēdu kontroles, patrulēšanas un brīvās novērošanas zonu, kā arī paredzot caurteku, patruļtaku un žogu izbūvi. Ir paredzēta arī četru tiltu būvniecība. Tāpat valsts robežas infrastruktūras izbūves darbu ietvaros ir paredzēti arī dažādi zemes darbi, piemēram, tikai zemes planēšana ir paredzēta vairāk nekā 52 000 m2 platībā. Lielākoties valsts robežas joslu veido meži un dabiskās ūdenskrātuves, tas nozīmē, ka darbi būs jāveic specifiskos apstākļos, arī dabas liegumos.

Plānotā kopējā līguma summa ir 17,1 milj. eiro, plānotais līguma izpildes termiņš – pieci gadi. Konkursā saņemti astoņi piedāvājumi, par saimnieciski izdevīgāko atzīts ceļu būvniecības sabiedrības “Igate” piedāvājums.

Taču konkursa rezultāti ir apstrīdēti Iepirkumu uzraudzības birojā, viens no pretendentiem – piegādātāju apvienība “LNK Industries” un “RBSSKALS Būvvadība” – iesniedza sūdzību. IUB to
skatīja 18. maijā.

Arī pirms tam vairāki pretendenti – SIA “Merks”, SIA “Tilts” un SIA “Preiss Būve” – vērsās IUB ar sūdzību, apstrīdot dažādas konkursa nolikuma prasības. IUB lēma, ka šīs sūdzības nav pamatotas, un atļāva iepirkumu komisijai slēgt līgumu ar uzvarētāju. Arī SIA “Balthem Ltd” iesniedza sūdzību, ko vēlāk atsauca.

Latvijas–Krievijas robežas garums ir 276 kilometri, robežas joslas platums – 12 metri.

Nevar vienoties par Liepājas tramvaja līnijas renovāciju

Tramvaja līnijas renovācijai Liepājā pieteikušies trīs pretendenti. Lai gan iepirkums beidzies ar SIA “Rīgas tilti” uzvaru konkursā, pagaidām kontraktu vēl nevar slēgt, jo viens no neuzvarējušajiem pretendentiem – apvienība SIA “RBSSKALS Būvvadība” un SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” – vērsās ar sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā. Strīdu paredzēts skatīt 26. maijā.

SIA “Rīgas tilti” piedāvā tramvaja līnijas rekonstrukciju Klaipēdas ielas posmā veikt par 3,5 milj. eiro, kamēr piegādātāju apvienība – par 2,8 milj. eiro (šo piedāvājumu iepirkumu komisija noraida kā neatbilstošu nolikuma prasībām). Izraudzītais piegādātājs plānojis nodot apakšuzņēmējiem inženierkomunikāciju izbūves darbus 11%, seguma izbūves, labiekārtojuma un satiksmes organizācijas darbus 15% apmērā.

Tramvaja līnijas renovāciju Liepājā plānots veikt Klaipēdas ielas posmā no Robežu ielas līdz Tukuma ielai. Pēdējā laikā Liepājā sliežu nodiluma un lūzuma dēļ divas reizes no sliedēm nobraucis tramvajs. Esošais starpsliežu ceļu platums ir 2,6 m, taču tas ir mainīgs, jo sliežu ceļi savstarpēji ir nobīdījušies pamatņu vibrāciju un nevienmērīgas sēšanās dēļ. Pilnībā tramvaja sliežu ceļus pilsētā plānots sakārtot divu gadu laikā.

Pērn 3,8 milj. eiro kontraktu par tramvaja līnijas rekonstrukciju Brīvības ielā līdz Dzelzceļa ielai ieguva uzņēmums AS “A.C.B.” (šis uzņēmums piedalās arī šī gada konkursā, bet piedāvā augstāko cenu – 3,9 milj. eiro).

Liepājas tramvaja līnijas renovācija tiek veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Siguldā būs sporta komplekss par 8,3 miljoniem eiro

Šī gada 21. aprīlī ar rezultātu beidzot noslēdzies Siguldas novada domes iepirkums par sporta kompleksa projektēšanu un būvniecību. Atklātajā konkursā tiesības veikt šos darbus ieguva personu apvienība “S.J.U.C.”. Lai gan neuzvarējušie pretendenti – SIA “Abora” un AS “LNK Industries” iepirkuma rezultātus apstrīdēja IUB, tomēr sūdzība netika atzīta par pamatotu un IUB atļāva slēgt līgumu ar izraudzīto uzvarētāju. Kopumā konkursā iesniegti četri piedāvājumi.

Sporta kompleksa būvniecība izmaksās par 2 milj. eiro vairāk, nekā pašvaldība bija prognozējusi (līdz 6,5 milj. eiro). 2014. gada iepirkuma procedūrā pašvaldība saņēma piedāvājumu sporta kompleksu Siguldā uzbūvēt par 5,86 milj. eiro, bet vēlāk uzņēmējs nepiekrita līgumu slēgt par šo summu, jo esot kļūdījies aprēķinos.

Vairāki sporta kompleksa potenciālie būvētāji (AS “UPB”, AS “LNK Industries”, SIA “Bellum”, SIA “Sestais stils”) jau konkursa gaitā vērsās IUB, pieprasot mainīt konkursa nolikumu.

Sporta kompleksā plānots izbūvēt slēgtu skrejceliņu, smagatlētikas un fitnesa sektoru, sporta zāli un baseinu. Siguldas sporta kompleksa fasādēs paredzēts pēc iespējas vairāk izmantot stikla paketes, pārējās fasādes daļas tiks apšūtas ar sendvičpaneļiem trīs krāsās, akcentējot dzelteno, kas simbolizē zeltu, un sudrabpelēko, kas simbolizē sudrabu.

Ar konkursa uzvarētāju paredzēts slēgt divus līgumus – par projektēšanu un būvniecību. Projektēšanai atvēlēti pieci mēneši, būvniecībai – gads.

Jauna sporta zāle būs arī Nīcā

Sporta zāli būvēs arī Nīcas novada dome, tiesa, četras reizes lētāku. Nīcas novada domes izsludinātajā konkursā uzvarējis SIA “Siltums jums” (no 20. marta šim uzņēmumam ir cits nosaukums – SIA “Monum”) piedāvājums par 2 milj. eiro. Iepirkumā piedalījās 11 pretendenti. Būvniecību plānots pabeigt līdz 2016. gada 30. aprīlim.

Uzvarētāja piesaistītais apakšuzņēmējs ir SIA “Uzars celtniecība” (30% būvdarbu).

Būvuzraudzību šajā objektā nodrošinās SIA “BaltLine Globe” par 18,7 tūkst. eiro. Uzvarētājs šo līgumu ieguva trīs piedāvājumu konkurencē, kuri gan bija lētāki, taču tika noraidīti, jo neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām.

Kā atzīst novada domes priekšsēdētājs Agris Petermanis, lai piesaistītu Eiropas līdzfinansējumu, Nīcas sporta halles ēkas tehniskais projekts ir izstrādāts tā, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku energoresursu ietaupījumu. Ēkas siltums tiks taupīts ar rekuperāciju – siltā gaisa atgūšanu un atkārtotu izmantošanu. Hallei būs arī saules baterijas, saules kolektors un neliels vēja ģenerators. Lai taupītu siltumu, logi būs tikai piebūvei, sporta zālei to nebūs.

Sporta halles ēkā būs sporta zāle ar tribīnēm 420 skatītājiem, trenažieru zāle, grupu nodarbību zāle (fitnesam, aerobikai), četras ģērbtuves ar tualetēm un dušām, pirts u. c. Te varēs rīkot Latvijas mēroga sporta sacensības volejbolā, basketbolā, florbolā, telpu futbolā.

Plānotās projekta izmaksas ir 2,8 milj. eiro, tajā skaitā būvniecība 2,4 milj. eiro. Šobrīd, lai Nīcas novada sporta komandas trenētos piemērotos apstākļos un būtu līdzvērtīgas konkurentiem, tās ir spiestas mērot ceļu uz Rucavas novada Dunikas vai Grobiņas sporta hallēm.

Cīnās par tiesībām piegādāt medikamentus

Vērienīgu medikamentu iepirkumu veikusi Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca – par 44,1 milj. eiro zāles piegādās 26 komersanti. Tiesa, ir arī viens neapmierinātais – sūdzību IUB par konkursa rezultātiem iesniegusi SIA “Saules aptieka”. Lēmums pagaidām nav zināms.

Šī iepirkuma priekšmets ir sadalīts 1489 daļās. Pretendenti varēja iesniegt piedāvājumu par vienu daļu, vairākām vai visām daļām. Pavisam konkursā iesniegti 28 piedāvājumi. Līgumi tiek slēgti uz diviem gadiem.

Divi uzņēmēji – Lietuvas kompānijas “Renalfarma” filiāle Latvijā un mūsu pašu SIA “Iris surgical” – iesniedza sūdzības IUB un pēc tam tās atsauca arī par Rīgas pašvaldības 1. slimnīcas medikamentu un medicīnas preču piegādes konkursu. Tajā savā starpā 2,7 milj. eiro sadalīs 41 uzņēmējs. Kopumā šajā konkursā saņemti 56 piedāvājumi.

Aprīlī 2,5 milj. eiro vērtu medikamentu un enterālās barošanas līdzekļu iepirkumu Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem veikusi arī Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Šajā konkursā saņemti četri piedāvājumi – no AS “Recipe Plus”, SIA “B.Braun medical”, SIA “Oriola Rīga” un SIA “Magnum medical”.

Savukārt tiesības piegādāt medikamentus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam kopumā par 920 tūkst. eiro aprīlī ieguva 13 komersanti.

Šī gada pavasarī beigušies vēl vairāki mazāki medikamentu iepirkumi – Jūrmalas slimnīcai, Ērgļu novada sociālās aprūpes centram, Skrundas veselības un sociālās aprūpes centram u. c.

Beidzot zināms Jūrmalas kanalizācijas būvnieks

Aprīļa beigās beidzot noslēdzies SIA “Jūrmalas ūdens” iepirkums ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanas darbiem Asaru un Mellužu rajonā. Kontraktu par 11,1 milj. eiro, neraugoties uz piedāvājumu vairākkārtēju pārvērtēšanu, tomēr varēs slēgt pilnsabiedrība “Norma-OC”.

Jūrmala ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvnieku meklēja jau kopš pērnā jūnija, kad iepirkumu izsludināja pirmo reizi. Pretendenti, cīnoties par gardo kumosu, vairākkārt vērsās ar sūdzībām IUB, panākot aizliegumu slēgt līgumu ar izvēlēto uzvarētāju un pārējo piedāvājumu atkārtotu pārvērtēšanu.

Pavisam konkursā saņemti seši piedāvājumi. Sākotnējā paredzamā līgumcena bija 8,7 milj. eiro. Provizoriskais būvdarbu apjoms – 23,2 km ūdensvada tīklu, 29,4 km pašteces kanalizācijas tīklu, 1 km spiedvadu, trīs kanalizācijas sūkņu stacijas.

Tā kā ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanai tiek izmantots Eiropas fondu atbalsts un tāpēc ir strikti jāievēro darbu pabeigšanas termiņš – 2015. gada 1. septembris –, darbi uzvarētājam būs jāveic ļoti intensīvi.

Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstības projekts ir ļoti apjomīgs, tas aptver visu pilsētu, un tā mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti visiem jūrmalniekiem un nodrošināt iespēju saņemt centralizētus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus tajās vietās, kur tas līdz šim nebija iespējams.

Dārgais riepu iepirkums Rīgā

Pēc konkurenta sūdzības un sabiedrības sašutuma “Rīgas satiksmes” iecerētais 10 milj. eiro vērtais riepu iepirkums kļuvis četras reizes lētāks. Kā liecina paziņojums IUB mājaslapā, tiesības noslēgt vispārīgo vienošanos par riepu iegādi 2,5 milj. eiro vērtībā ieguvusi SIA “Laneks”, taču, kamēr Iepirkumu uzraudzības birojs nebūs paziņojis savu verdiktu par SIA “Juma” sūdzību, ar uzvaras šampanieti un jaunām riepām ir mazliet jāpagaida.

Riepas paredzētas Rīgas sabiedriskajam transportam – autobusiem un trolejbusiem, un līguma darbības laiks būs četri gadi.

SIA “Laneks” ir uzvarējis arī citos Rīgas pašvaldības uzņēmumu un valsts iestāžu konkursos, bet tie nav bijuši par tik lielām summām. Piemēram, šī gada aprīlī iegūts kontrakts par riepu piegādi Ceļu satiksmes drošības direkcijai, februārī – pašvaldības aģentūrai “Rīgas gaisma”.

Lielākie iepirkumi TO P 10 valsts iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvijas valsts meži” Kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšana 2015. – 2018. gadā 27 uzvarētāji 90 405 603,60
2 SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” Medikamentu piegāde 26 uzvarētāji 44 072 120,38
3 Nodrošinājuma valsts aģentūra Valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūve Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate” 17 494 554,00
4 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A11 Liepāja–Lietuvas robeža (Rucava) posma 21,85.–45,02. km segas rekonstrukcija SIA “Binders” 12 494 347,63
5 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Datortehnikas iegāde Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem SIA “ATEA”, AS “Capital”, SIA “Datakom”, SIA “Multisistēma Rīga”, SIA “TelCom”, SIA “Baltijas Biroju Tehnoloģijas”, SIA “Komerccentrs DATI grupa”, SIA “Lielvārds” 10 500 000,00
6 Valsts ieņēmumu dienests Dzelzceļa kravu kontroles rentgena iekārtu piegāde “Nuctech Warsaw Company Limited Spolka Z.O.O” (Polija) 6 315 359,10
7 Nodrošinājuma valsts aģentūra Profesionālās tālākizglītības programmu īstenošana bezdarbniekiem 29 uzvarētāji 4 499 421,00
8 Latvijas Universitāte Elektroenerģijas iegāde AS “Latvenergo” 4 150 000,00
9 Sabiedrības integrācijas fonds Pārtikas preču komplektu piegāde vistrūcīgākajām personām AS “Dobeles dzirnavnieks” 3 752 644,62
10 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) 25.–42,90. km seguma atjaunošana SIA “A.C.B.” 2 897 798,77

Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Siguldas novada dome Siguldas sporta kompleksa projektēšana un būvniecība Personu apvienība “S.J.U.C.” 8 299 899,99
2 Jelgavas pilsētas dome Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana pirmsskolas izglītības iestādēm SIA “Fristar”, pilnsabiedrība “Rosi9”, IK “Kanto”, SIA “Žaks – 2”, SIA “Fama” 4 164 566,35
3 Jūrmalas pilsētas dome Jūrmalas pilsētas ielu seguma atjaunošana un uzturēšana SIA “Liktenis” 3 500 000,00
4 SIA “Rīgas 1. slimnīca” Medikamentu un medicīnas preču iegāde 41 uzvarētājs 2 667 729,56
5 Jelgavas pilsētas dome Pretendentu atlase vispārīgās vienošanās par elektroenerģijas tirdzniecību slēgšanai AS “Latvenergo”, “Inter Rao Latvia”, SIA “Geton Energy”, SIA “Enefit” 2 200 000,00
6 Nīcas novada dome Sporta zāles būvniecība pie Nīcas vidusskolas SIA “Siltums jums” 2 019 992,16
7 SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Ventilācijas kanālu un dūmvadu kanālu apsekošana, tehniskā apkope (tīrīšana), dokumentācijas noformēšana un remonts Pilnsabiedrība “Reģionālā skursteņslaucītāju apvienība” 1 500 000,00
8 Rīgas domes Īpašuma departaments Rīgas 32. vidusskolas ēkas vienkāršota atjaunošana Pilnsabiedrība “JPG 2B” 1 442 933,99
9 Saldus novada pašvaldība Brīvības ielas no Avotu ielas līdz Kalna ielai un Rūpniecības ielas pieslēgumu pārbūve SIA “Saldus Ceļinieks” 1 297 333,77
10 Ventspils novada dome Šķeldas katlumājas izbūve Ugālē AS “Komforts” 1 177 495,75

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvenergo” Rīgas HES hidroagregātu HA1–HA6 rekonstrukcija “Alstom Hydro France” (Francija) 105 381 000,00
2 SIA “Jūrmalas ūdens” Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Asaru un Mellužu rajonā Pilnsabiedrība “Norma–OC” 11 126 389,96
3 AS “Sadales tīkls” Stabu koksnes piegāde SIA “Pata AB” 5 472 500,00
4 AS “Sadales tīkls” 20 kV elektropārvades trašu tīrīšana Pierīgas, Dienvidu un Ziemeļaustrumu reģionā SIA “Eko Celtne”, SIA “MVR LUX”, SIA “Vējakalni A.V.”, SIA “Meraks”, SIA “M & G Projekts”, SIA “Vidzemes energoceltnieks”, SIA “A Pluss 3” 4 909 381,00
5 SIA “Liepājas tramvajs” Tramvaja līnijas renovācija Klaipēdas ielas posmā no Robežu ielas līdz Tukuma ielai SIA “Rīgas tilti” 3 542 090,12
6 AS “Latvenergo” Saimnieciskā transporta atjaunošana 2015. gadā Personu apvienība SIA “Moller Auto Latvia” un SIA “Moller Auto Krasta”, SIA “Inchcape Motors Latvia”, SIA “Amserv Motors”, SIA “Favorit West” 2 967 980,64
7 SIA “Rīgas satiksme” Riepu piegāde SIA “Laneks” 2 500 000,00
8 AS “Sadales tīkls” Slodzes slēdžu, jaudas slēdžu, drošinātājatdalītāju piegāde SIA “Moduls Interjers”, SIA “Energokomplekss”, AS “Energofirma Jauda” 2 381 644,00
9 VAS “Starptautiskā lidosta Rīga” Degvielas (ziemas un vasaras) piegāde SIA “East–West Transit”, SIA “Lukoil Baltija R” 2 205 453,00
10 VAS “Latvijas dzelzceļš” Pārmiju pārvedu nomaiņa un pārmiju piegāde SIA “Voestalpine VAE Rīga” 1 903 180,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Baltic Block” Jaunas kompozītu bloku ražošanas līnijas un masas sajaukšanas līnijas iegāde “Imal SRL” (Itālija) 3 607 000,00
2 AS “Preiļu siers” Katlumājas rekonstrukcija UAB “Enerstena” (Lietuva) 2 557 000,00
3 SIA “Livonia Print” Integrēta mīksto sējumu iesiešanas līnijas iegāde “Muller Martini Sp.z.o.o” (Polija) 1 980 000,00
4 SIA “Sesava” Liellopu kompleksa būvniecība SIA “Mītavas celtnieks” 1 886 371,00
5 CBF SIA “Binders” Asfalta ražotnes aprīkojuma iegāde “Terex finley Ltd.” (Lielbritānija), SIA “Deltars”, UAB “Wirtgen Lietuva” (Lietuva), “Marini makina A.S.” (Turcija), “Ammann asphalt GmbH” (Vācija) 1 756 723,44
6 SIA “Medicīnas sabiedrība ARS” Magnētiskās rezonanses iekārtas iegāde SIA “Arbor Medical korporācija” 1 693 600,00
7 SIA “Livonia Print” Grāmatu ievākošanas līnija “Muller Martini Sp.z.o.o” (Polija) 1 660 000,00
8 SIA “Pharmidea” Papildiekārtu komplekts sterilu injekciju šķīdumu ražošanai “G.M.PROJECT s.r.o.” (Čehija) 1 499 186,00
9 AS “Saldus mežrūpniecība” Zāģmateriālu žāvēšanas kameras SIA “TT Systems” 1 214 000,00
10 SIA “Dzimtene” Dzīvnieku mītnes, kūtsmēslu krātuves, skābbarības tranšejas būvniecība SIA “Amatnieks” 1 120 332,98

Gundega Skagale, speciāli žurnālam “Iepirkumi”
Publicitātes foto


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *