Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2015. gada janvāris, februāris

Šā gada pirmajos divos mēnešos publiskajā sektorā kopumā veikti 1982 iepirkumi par 398 milj. eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) datubāzē.

Rīgas ielu uzturētājiem sadala 128 milj. eiro

Vērtīgākais šā gada sākuma iepirkums bija par transporta būvju ikdienas uzturēšanu Rīgā, ko pērnā gada oktobrī izsludināja Rīgas domes Satiksmes departaments. 124 milj. eiro līgumu savā starpā sadalīja divas piegādātāju apvienības jeb četri uzņēmumi – faktiski tās pašas kompānijas, kas šo darbu darīja līdz šim.

Līgums par transporta būvju uzturēšanu Daugavas labajā krastā no 2015. līdz 2019. gadam noslēgts ar piegādātāju apvienību AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Pilsētas EKO serviss” un SIA “Rīgas tilti”, savukārt kreisajā krastā – ar piegādātāju apvienību AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Rīgas tilti” un SIA “Roadeks”.

Šīs piegādātāju apvienības ir izveidojušas pilnsabiedrības “Daugavas kreisā krasta uzturētājs” un “Daugavas labā krasta uzturētājs”. Pilnsabiedrības izveidotas līdz iepirkumā uzņemto saistību izpildei.

Apjomīgais piecu gadu kontrakts nenāca viegli – četras reizes atklātā konkursa nolikumā tika veikti grozījumi, AS “A.C.B.” iesniedza sūdzību IUB, ko gan vēlāk atsauca. Konkursa rezultāti aizkavējās, taču ielas bija jātīra, tāpēc Rīgas domes Satiksmes departamentam bija jāmeklē ceļu un tiltu uzturētāji šā gada sākumam (no janvāra līdz martam). Sarunu procedūrā, nesludinot konkursu, četri uzņēmumi – pilnsabiedrība “CP Serviss”, AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Roadeks” un SIA “Rīgas tilti” – sadalīja vēl 3,8 milj. eiro.

Šā gada janvārī un februāri Rīgas domes Satiksmes departaments izziņojis sešu iepirkumu rezultātus par kopējo summu 131 milj. eiro. Kopumā 2015. gadā šī pašvaldības iestāde plānojusi izsludināt 38 iepirkumu konkursus.

Mežizstrādātāji slēdz divu gadu līgumus

Noslēdzies AS “Latvijas valsts meži” pērnā gada novembrī izsludinātais iepirkums mežizstrādes pakalpojumu sniegšanai, kura maksimālā līgumcena bija plānota 38,7 milj. eiro.
Līgumus par kopējo summu 30,4 milj. eiro par kokmateriālu sagatavošanu krājas kopšanas cirtēs un galvenās cirtēs un kokmateriālu pievešanu līdz ceļam plānots slēgt ar 16 uzņēmumiem – ZS “Vilces”, SIA “Meždaris Plus”, SIA “Vecvagari M”, SIA “BK Mežs”, SIA “ASP Pluss”, SIA “KM Forestry”, SIA “Ratnieki GS”, ZS “Lapegles 2”, SIA “Grantiņi 1”, SIA “Niedrāji MR”, SIA “NMR Energo”, SIA “Skaida PV”, SIA “Vidzemes privātmeži”, SIA “Beaverss”, SIA “Niedrāji MR”, SIA “Latgales energoceltnieks”.

Iepirkuma kopējais maksimālais apjoms 3,060 milj. m3, kas sadalīts pa iepirkuma daļām “Latvijas valsts mežu” mežsaimniecību teritorijās. Paredzamais līguma izpildes termiņš – 24 mēneši.
Tā kā viens no pretendentiem atteicies noslēgt iepirkuma līgumu krājas kopšanas pakalpojumu sniegšanai Austrumvidzemes iepirkuma daļā, iepirkuma komisija izlēmusi pārtraukt iepirkumu par pakalpojumu sniegšanu, izstrādājot krājas kopšanas cirtes Ziemeļkurzemes iepirkuma daļā.

Šā gada janvārī un februārī “Latvijas valsts meži” izziņojuši 49 iepirkumu rezultātus par kopējo summu 40,6 milj. eiro.

Šogad Latvijas un ārvalstu pircējiem “Latvijas valsts meži” plāno pārdot 48 milj. meža koku stādu, kā arī nodot ekspluatācijā 297 km jaunu un pārbūvētu meža ceļu un atjaunot meža meliorācijas sistēmas 16,4 tūkst. ha platībā.

Ceļu būvnieki vilto dokumentus?

Trīs apjomīgus autoceļu segas rekonstrukcijas iepirkumus šā gada sākumā veikusi valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts ceļi” (“LVC”).

Par 13,7 milj. eiro vērto iepirkumu, kurā paredzēts veikt valsts galvenā autoceļa A9 Rīga (Skulte)–Liepāja 14 km rekonstrukciju, AS “LVC” vērsusies Valsts policijā ar aizdomām par iepirkumā iesniegtajiem viltotajiem dokumentiem. Šajā iepirkumā atklātā konkursā sešu pretendentu konkurencē kontraktu ieguva SIA “Saldus ceļinieks”.

Viens no pretendentiem, AS “Kaya madenclick taahhut sanaj i ve tocaret anonim”, kas reģistrēta Turcijā, iesniegusi apliecinājumu par būvmateriālu atbilstību un nepieciešamā apjoma pieejamību. Lai pārliecinātos par informācijas patiesumu, “LVC” vērsās pie apliecinājumā norādītā būvmateriālu piegādātāja ar lūgumu apstiprināt, ka uzņēmums to ir izsniedzis. 2014. gada decembrī “LVC” saņēma piegādātāja vēstuli, kurā uzņēmums informēja, ka minēto apliecinājumu nav parakstījusi paraksta tiesīgā persona un būvmateriālu piegādātājam nav līguma attiecību ar apliecinājumu iesniegušo pretendentu. Salīdzinot paraksta tiesīgās personas parakstus uz vēstules un apliecinājuma, “LVC” konstatēja, ka paraksti ir dažādi un pilnīgi atšķirīgi. “Pēdējos gadus konkurence valsts ceļu būvniecības iepirkumos ir visai sīva, katrā iepirkumā piedalās vismaz 6 – 7 komersanti. Taču šāds gadījums, kad tiek izmantoti, iespējams, viltoti dokumenti, ir pirmais,” saka “LVC” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

“Katrs iepirkums tiek uzraudzīts ļoti stingri, tiek caurskatīta visa dokumentācija, mūsu kvalitātes prasības arvien pieaug, un mēs prasām, lai uzņēmēji apliecinātu, ka spēs tās izpildīt. Līgumos arī tiek iestrādātas striktas garantijas prasības. “LVC” kā pasūtītājam ir pilnīgi nepieņemama, ka tiek mēģināts apiet šīs stingrās prasības,” uzsver “LVC” vadītājs.

Par sīvo konkurenci ceļu būvniecībā liecina arī pārējie “LVC” šā gada iepirkumi. Tā AS Teede REV-2” apstrīdējusi autoceļa A1 Rīga (Baltezers)–Igaunijas robeža (Ainaži) posma no 89. līdz 101. km segas rekonstrukcijas iepirkumu IUB. Sūdzību plānots skatīt 27. martā. 10,5 milj. eiro vērto līgumu atklātā konkursā ieguva AS “A.C.B.”. Konkursā starp sešiem pretendentiem izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Arī par iepirkumu autoceļa A9 Rīga (Skulte)–Liepāja 21 km rekonstrukcijai IUB tika iesniegta sūdzība – piegādātāju apvienība “Matthai ceļu būve” lūdza atcelt iepirkumu komisijas lēmumu par iepirkuma pārtraukšanu. Neraugoties uz šiem sarežģījumiem, 7. janvārī tomēr šajā iepirkumā pasludināts uzvarētājs un šī autoceļa posma no 39. līdz 60. kilometram segas rekonstrukciju (pastiprināšanu) par 8,1 milj. eiro veiks Vācijas kapitāla būvkompānija “Strabag”. Šajā konkursā saņemti piecu pretendentu pieteikumi, izvēlēts pieteikums ar zemāko cenu.

Šā gada janvārī un februārī AS “LVC” izziņojusi 27 iepirkumu rezultātus par kopējo summu 35,1 milj. eiro. “LVC” pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību.

Par 10,5 milj. eiro pirks datortehniku

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) par 10,5 milj. eiro iegādāsies datortehniku Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem, liecina paziņojums IUB mājaslapā. Tajā norādīts, ka VRAA iegādāsies portatīvos datorus par 5 milj. eiro, monitorus par 2,5 milj. eiro, datorus ar “Mac OS” operētājsistēmu par 1 milj. eiro, kā arī planšetdatorus par 1 milj. eiro. Tāpat paredzēts iegādāties nepārtrauktās elektrobarošanas avotus par 500 tūkst. eiro un informācijas kioskus par 500 tūkst. eiro. Norādītās plānotās līgumcenas ir provizoriskas un var mainīties, jo tiks slēgta vispārīgā vienošanās.

Par uzvarētājiem iepirkumā atzīti astoņi informācijas tehnoloģiju uzņēmumi – “Atea”, “Capital”, “Datakom”, “Komerccentrs DATI grupa”, “Multisistēma Rīga”, “TelCom”, “Lielvārds”, “Baltijas Biroju Tehnoloģijas”.

Datortehnika paredzēta VRAA, ministrijām, pašvaldībām un valsts pārvaldes iestādēm. VRAA iepirkumu datortehnikas iegādei izsludināja jau pirms gada – 2014. gada martā, taču tā sekmīgu norisi apgrūtināja vairākkārtējās pretendentu sūdzības IUB.

Sīksts cīniņš par 11 milj. eiro pasūtījumu Jūrmalā

Pērn jūnijā izsludinātais SIA “Jūrmalas ūdens” iepirkums ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanai Asaros un Mellužos joprojām nav beidzies ar pozitīvu rezultātu – 23. martā IUB izskatīs kārtējās uzņēmēju pretenzijas par šī konkursa rezultātiem.

Lai gan SIA “Jūrmalas ūdens” iepirkumu komisija uzskatīja, ka pilnsabiedrības “Norma OC” piedāvājums atbilst “visām konkursa nolikuma un tehnisko specifikāciju prasībām un bija ar viszemāko cenu”, sūdzības iesniedzēji – personu apvienība “AWL”, piegādātāju apvienība “RBS SKALS & TERRAT” un piegādātāju apvienība “SJPST” – ir citās domās.

Uz 11 milj. eiro vērto līgumu par būvdarbiem Jūrmalā pretendēja seši uzņēmumi. SIA “Jūrmalas ūdens”, izmantojot ES līdzfinansējumu, plāno paplašināt ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus rajonos, kur pakalpojumu pieejamība ir daļēja. Pašlaik uzņēmums ir ieguldījis savus līdzekļus, izstrādājot tehnisko projektu, lai tīklu paplašināšana projektā būtu iespējama Ķemeru, kā arī Mellužu un Asaru rajonā. Provizoriskais būvdarbu apjoms Asaros un Mellužos ir aptuveni 23,2 km ūdensvada tīklu, 29,4 km pašteces kanalizācijas tīklu, 1 km spiedvadu, trīs kanalizācijas sūkņu stacijas.

“Ja otrā līguma iepirkuma procedūra noslēgsies veiksmīgi, būvdarbi ielās tiks plānoti ļoti intensīvi,” prognozē pasūtītājs. Projekta ieviešana nosaka samērā īsu īstenošanas laiku, jo tas sekmīgi jāpabeidz līdz 2015. gada 1. septembrim.

Asaros, Mellužos, kā arī Ķemeros (līgumu par būvdarbiem Ķemeros sekmīgi izdevies noslēgt jau pērn) kopumā tiks izbūvēti 1103 individuālie ūdensapgādes un 1534 sadzīves kanalizācijas novadīšanas pievadi nekustamajiem īpašumiem, pa tiem būs iespējams saņemt augstas kvalitātes dzeramo ūdeni no SIA “Jūrmalas ūdens”, kā arī novadīt sadzīves kanalizāciju attīrīšanai.
Pieejamais ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums projektam ir 8,6 milj. eiro, savukārt Jūrmalas pilsētas dome plāno ieguldīt SIA “Jūrmalas ūdens” pamatkapitālā gandrīz 4 milj. eiro.

Daugavpilī modernizē tramvaju satiksmi

Pērn aprīlī izsludinātais AS “Daugavpils satiksme” iepirkums pārveidošanas staciju renovācijai beidzot veiksmīgi noslēdzies – gandrīz 2 milj. eiro vērto pasūtījumu pēc pārsūdzības IUB ieguvusi SIA “Reck”. Atklātajā konkursā piedalījās četri pretendenti un izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Pirmo reizi iepirkums beidzās 2014. gada septembrī, kad par uzvarētāju tika atzīta SIA “RBS SKALS Būvsabiedrība”, kas piedāvāja darbus veikt par 1,8 milj. eiro. SIA “Reck” konkursa rezultātus apstrīdēja, uzsverot, ka pretendenta piedāvājums ir noraidāms “kā nepamatoti lēts”, kā arī vērsa uzmanību uz konkurenta piesaistīto speciālistu sertifikāciju. IUB pēc sūdzības izskatīšanas aizliedza pasūtītājam slēgt līgumu ar SIA “RBS Skals Būvsabiedrība” un uzdeva pēc konstatēto pārkāpumu novēršanas atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

15. janvārī SIA “Reck” sāka pirmās apakšstacijas rekonstrukciju – jau veikta iekārtu un kabeļu demontāža, kā arī telpu remontdarbi. Jauno elektroiekārtu uzstādīšana plānota martā.
Pēc renovācijas uzlabosies darba drošības apstākļi AS “Daugavpils satiksme’’ apakšstaciju apkalpojošajam personālam. Plānots iegādāties mūsdienīgas elektrosadales un pārvades iekārtas, kas ievērojami uzlabos tramvaju elektrotīkla nodrošinājumu, samazinās strāvas svārstības un elektroenerģijas patēriņu, informē “Daugavpils satiksme”. Visus darbus plānots pabeigt līdz 2015. gada augustam.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā tramvaju transporta infrastruktūras renovācijas projekta gaitā Daugavpilij piegādāti arī Ustjkatavas vagonbūves rūpnīcā Krievijā ražoti tramvaji. Kopumā Daugavpils nopirkusi 12 jaunus četrasu un sešasu tramvaju vagonus par 6,5 milj. eiro.

Projekts “Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija” paredz investēt Daugavpils sabiedriskā transporta attīstībā vairāk nekā 15,7 milj. eiro, 83% no projekta attiecināmajām izmaksām ir ERAF līdzfinansējums.

Apsargi cīnās par 1,7 milj. eiro līgumu

SIA “Rīgas ūdens” apsardzes pakalpojumu iepirkums par 1,7 milj. eiro kārtējo reizi apstrīdēts IUB. Sūdzības par iepirkuma rezultātiem 12. martā iesniegušas apsardzes kompānijas SIA “RK Nivios-ltd” un pilnsabiedrība “Karavīrs group”.

SIA “Rīgas ūdens” izsludinātajā konkursā tika saņemti četri piedāvājumi, no kuriem izvēlēts SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” piedāvājums. Uzvarējušā pretendenta piedāvātā līgumcena – 1,7 milj. eiro.

Konkurenti uzskatīja, ka SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” iesniegtais piedāvājums ir nepamatoti lēts, jo tajā nav ietvertas izmaksas par apsardzes un ugunsdrošības signalizāciju sistēmu tehnisko uzturēšanu (apkopi), tehnisko apsardzi, apvidus automašīnas izmantošanu, veicot patrulēšanu, nakts stundu darbu, formas tērpiem, apdrošināšanu u. c. Tāpēc šā gada 5. janvārī iesniedza sūdzību IUB, kas lika pasūtītājam novērst pārkāpumus un izvērtēt piedāvājumus atkārtoti. Pēc atkārtotas piedāvājumu izvērtēšanas iepirkumu komisija 4. martā atkal par uzvarētāju pasludināja SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība”. Konkurenti nebija mierā ar šādu lēmumu un iesniedza sūdzības IUB, ko plānots izskatīt marta beigās.

Šā gada sākumā SIA “Rīgas ūdens” veicis vēl kādu vērtīgu iepirkumu – par 871 tūkst. eiro noslēdzis aizdevuma līgumu ar AS “Swedbank” par investīciju finansēšanu. SIA “Rīgas ūdens” un banka parakstījuši aizdevuma līgumu par 25 milj. eiro finansējuma piešķiršanu ilgtspējīgas Rīgas ūdensapgādes sistēmas attīstības nodrošināšanai.

“Rīgas ūdens” ir lielākais ūdenssaimniecības nozares sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas nodrošina centralizētus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus Rīgas pilsētā un atsevišķām Rīgas tuvumā esošām pašvaldībām. “Rīgas ūdens” vienīgais akcionārs ir Rīgas dome.

Izvēlēts Rēzeknes olimpiskā centra būvnieks

Rēzeknes olimpiskā centra būvniecību uzticēs pilnsabiedrībai “Latgales būve”, liecina paziņojums IUB mājaslapā. Atklātajā konkursā par daudzfunkcionālās sporta ēkas Stacijas ielā 30b Rēzeknē būvniecības darbu veikšanu uzvarēja pilnsabiedrība “Latgales būve”, kas apņēmās darbus veikt par 2,1 milj. eiro. Konkursā uzvarējis piedāvājums ar zemāko cenu. Pavisam iesniegti deviņu pretendentu piedāvājumi.

Rēzeknes olimpisko kompleksu veidos ledus halle, daudzfunkcionāla sporta zāle, futbola laukums, volejbola laukums, trenažieru un aerobikas zāles, kā arī sportistu viesnīca. Sporta kompleksu paredzēts izbūvēt trijās kārtās. Patlaban vietā, kur plānots uzbūvēt Rēzeknes olimpisko centru, jau ir uzbūvēts futbola laukums. Šie darbi ir finansēti no Rēzeknes pilsētas budžeta līdzekļiem.

Lielākie iepirkumi TO P 10 valsts iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvijas valsts meži” Mežizstrādes pakalpojumu sniegšana, izstrādājot krājas kopšanas un galvenās cirtes 16 uzvarētāji 30 381 750,00
2 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A9 Rīga (Skulte)–Liepāja 14 km rekonstrukcija SIA “Saldus ceļinieks” 13 698 711,85
3 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A1 Rīga (Baltezers)–Igaunijas robeža (Ainaži) 12 km rekonstrukcija AS “A.C.B.” 10 498 081,80
4 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A9 21 km rekonstrukcija (pastiprināšana) SIA “Strabag” 8 093 509,00
5 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Datortehnikas piegāde elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem SIA “Atea”, AS “Capital’, SIA “Datakom”, SIA “Komerccentrs Dati grupa”, SIA “MS Modius”, SIA “Multisistēma Rīga”, SIA “TelCom” 8 000 000,00
6 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Medikamentu un enterālās barošanas līdzekļu piegāde elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem 27 uzvarētāji 7 500 000,00
7 Nodrošinājuma valsts aģentūra Specializēto ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autocisternu iegāde Personu apvienība “Szczesniak Latvia” 7 354 150,00
8 VSIA “Autotransporta direkcija” Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšana ar autobusiem Centrs 1B Pretendentu apvienība SIA “Aizkraukles ATU”, AS “Nordeka”, AS “Liepājas autobusu parks” un SIA “Ogres autobuss” 6 181 693,48
9 Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs Aviācijas bāzes sakaru, navigācijas un meteoroloģiskās sistēmas aprīkojuma piegāde un uzstādīšana Piegādātāju apvienība SIA “Arčers” un “Intecan Technosystem Inc.” 5 497 117,07
10 Labklājības ministrija Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana SIA “Atsaucība”, pašvaldības SIA “Veselības un sociālās aprūpes centrs Sloka”, Latvijas Sarkanā Krusta sociālās aprūpes centrs “Stūrīši”, VSIA “Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca” 5 397 201,60

Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas domes Satiksmes departaments Transporta būvju ikdienas uzturēšana Rīgā Piegādātāju apvienība AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Pilsētas EKO serviss” un SIA “Rīgas tilti”; piegādātāju apvienība AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Rīgas tilti” un SIA
“Roadeks”
124 128 735,89
2 Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs Datortehnikas iegāde Piegādātāju apvienība SIA “Atea” un SIA “Tcon”, AS “Capital” 10 244 677,00
3 Rīgas domes Satiksmes departaments Transporta būvju ikdienas uzturēšana SIA “Rīgas tilti”, AS “Ceļu pārvalde”, pilnsabiedrība “CP Serviss”, SIA “Roadeks” 3 798 968,97
4 SIA “Komunālserviss TILDe” Siltumenerģijas piegāde SIA “Tukums REN” 3 360 000,00
5 Rīgas domes Satiksmes departaments Lietus ūdens kanalizācijas sistēmas maģistrālo kolektoru un sūkņu stacijas uzturēšana CBF SIA “Binders” 2 461 727,07
6 Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments Rīgas Ziemeļu transporta koridora tehniskā projekta izstrāde Piegādātāju apvienība “G.B.V.” 2 361 120,00
7 Rēzeknes pilsētas dome Daudzfunkcionālas sporta ēkas būvniecība PS “Latgales būve” 2 087 943,89
8 Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” Mūzikas vidusskolas ar koncertzāli būvprojekta izstrāde “Haascookzemmrich STUDIO 2050” Freie Architekten GbR (Vācija) 1 939 346,00
9 Jūrmalas pilsētas dome Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Personu apvienība SIA “Jūrmalas namsaimnieks” un UAB VSA “Vilnius” 1 600 000,00
10 Babītes novada pašvaldība Pašvaldības teritoriju apsaimniekošana SIA “R20” 997 301,91

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Jūrmalas ūdens” Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Asaru un Mellužu rajonā Pilnsabiedrība “Norma OC” 11 126 389,96
2 AS “Latvijas gāze” Rezerves daļu piegāde gāzes pārsūknēšanas agregāta remontam “GE OIL & GAS Compression Systems”, LLC (Lielbritānija), SIA “I – Con” 2 594 420,25
3 VAS “Latvijas dzelzceļš” Vakuuma iekrāvēja tipa sliežu ceļa pašgājējas mašīnas piegāde SIA “Katiss” 2 479 170,00
4 VAS “Starptautiskā lidosta Rīga” Jauna sadales sistēmas pieslēguma ierīkošana AS “Sadales tīkls” 1 976 405,40
5 AS “Daugavpils satiksme” Pārveidošanas apakšstaciju renovācijas darbi SIA “Reck” 1 968 044,26
6 SIA “Rīgas ūdens” Apsardzes pakalpojumi SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” 1 645 000,00
7 VAS “Latvijas dzelzceļš” Dzelzceļa sliežu piegāde SIA “Sigmen” 1 386 000,00
8 VAS “Starptautiskā lidosta Rīga” Lidlauka uguņu sistēmas iekārtu un materiālu piegāde “Lucebit GmbH” (Vācija) 1 129 617,95
9 VAS “Latvijas dzelzceļš” Sliežu stiprinājumu piegāde SIA “Skinest Latvija”, UAB “Strefa”, Baltkrievijas–Latvijas kopuzņēmums “Mirigo”, “Maksmi OU LV filiāle”, UAB “Izovoltas”, AS “Baltijas Gumijas fabrika”, UAB “RD Baltija” 1 009 283,20
10 SIA “Rīgas ūdens” Aizdevumu līguma slēgšana investīciju finansēšanai AS “Swedbank” 871 320,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 ZS “Veldzes 3” Ražošanas ēku komplekss, 1. kārta “Bojpol” (Polija) 7 311 663,00
2 SIA “Livonia Print” 10 krāsu lielformāta iespiedmašīna “Heidelberg Baltic Finland OU” filiāle Latvijā 2 900 000,00
3 SIA “Egg Energy” Ražošanas līnija minerālvielu atgūšanai no digestāta “Green Point Systems b.v.” (Nīderlande) 2 861 000,00
4 LPKS “Latraps” Graudu pirmapstrādes kompleksa un tā elektroenerģijas pievada un gāzes apgādes būvniecība SIA “Mītavas celtnieks” 2 850 015,30
5 SIA “Pampāļi” Slaucamo govju kompleksa, lagūnas, skābbarības tranšejas būvniecība SIA “Saldus būve” 2 699 940,85
6 SIA “Nukleārās medicīnas centrs” Pozitronu emisijas tomogrāfijas – datortomogrāfijas (PET/CT) iekārtu piegāde un uzstādīšana UAB “Arbor Medical Corporation LT” (Lietuva) 2 407 500,00
7 SIA “Egg Energy” Fermentēto putnu mēslu pārstrādes līnija AS “LNK INDUSTRIES” 2 392 000,00
8 ZS “Līgo” Stikla siltumnīcas būvniecība SIA “Ekoteh Būve” 2 229 539,99
9 SIA “Zelta zeme” Ekstrudētu kūdras gabalu ražošanas līnija SIA “INOS” 1 975 710,54
10 SIA “PNB Print” Cietā sējuma grāmatu izgatavošanas līnija “KOLBUS GmbH & Co. KG” (Vācija) 1 850 000,00

AUTORS: Gundega Skagale, speciāli žurnālam “Iepirkumi”

Publicitātes foto
AS “Daugavpils satiksme” 2015. gada janvārī sākta pirmās apakšstacijas rekonstrukcija. Būvdarbu veicējs SIA “Reck” apņēmies līdz šā gada augustam pabeigt visu apakšstaciju remontu.
Tā patlaban izskatās Rēzeknes olimpiskais centrs, kura būvniecības kontraktu deviņu pretendentu konkurencē ieguva PS “Latgales būve”. Būvnieki apņēmušies pabeigt objektu par 2,1 milj. eiro.
Tā skicē izskatās Ventspils Mūzikas vidusskola ar koncertzāli. Būvprojektu par 2 milj. eiro izstrādās projektētāju apvienība “Haascookzemmrich STUDIO 2050” arhitekta Deivida Kuka vadībā, kurš ar šo projektu strādā jau kopš 2005. gada.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *