“Iepirkumiem” jau divi gadi!

Cienījamais lasītāj!

Februārī aprit divi gadi, kopš sākām izdot Latvijā vienīgo nozares žurnālu iepirkumu nozares profesionāļiem “Iepirkumi”. Divi gadi, mūsuprāt, ir pietiekams iemesls, lai atskatītos uz veikumu un pastāstītu par mūsu nākotnes iecerēm.

Žurnālu veidojām tāpēc, ka paši ikdienā sadarbojamies ar iepirkumu konkursu piegādātājiem. Sapratām, ka viņiem nepietiek informācijas par izmaiņām likumos un citām nozares aktualitātēm.

Patlaban redzam, ka žurnālā aplūkotās tēmas ļoti interesē arī pasūtītājus, tostarp publiskajos iepirkumos iesaistītās valsts iestādes un pašvaldības.

Jūsu atsauksmes tikšanās reizēs liecina, ka lēmums veidot žurnālu iepirkuma nozares profesionāļiem bija pareizs.

Žurnāls “Iepirkumi” cenšas būt platforma pieredzes apmaiņai, padomdevējs, kas sniedz svarīgas atziņas ikdienas darbam. Izaugsmē nedrīkst apstāties, tāpēc mēs vēlamies vēl ciešāku sadarbību ar jums, cienījamie lasītāji! Gaidām no jums vēl vairāk ierosinājumu par žurnālā diskutējamām tēmām. Protams, mums ir ļoti svarīga arī jūsu kritika un vērtējums! Aicinu uzņēmējus būt vēl drošākiem un nākt pie mums, runāt par norisēm, kas viņus uztrauc. Vienlaikus gan labi saprotu, ka kritiska viedokļa paušana pret pasūtītāju, iespējams, var neļaut startēt kādā iepirkuma konkursā nākotnē. Tomēr kopīgiem spēkiem nozares samezglojumus noteikti risināsim vieglāk nekā atsevišķi. Žurnāls “Iepirkumi” ir “iepirkumi.lv” ieguldījums visas nozares sakārtošanai. Mēs, tāpat kā lielākā daļa nozares dalībnieku, vēlamies godīgu iepirkumu tirgu. Konkurencei ir jābūt godīgai, valstij iepirkumu konkursos nav jāpārmaksā, jāuzvar ir saimnieciski visizdevīgākajam,
nevis vislētākajam piedāvājumam.

Kāpēc ir vērts abonēt žurnālu “Iepirkumi”? Šajā gadā iepirkumu nozarē notiks lielas pārmaiņas. Valdība gatavojas apstiprināt zaļā iepirkuma plānu, kas paredz daudz plašāku dabai draudzīgo produktu iekļaušanu iepirkumu konkursos. Šajā gadā notiks trīs Eiropas Savienības direktīvu normu iestrādāšana Latvijas likumos. Stāstīsim, kā šīs izmaiņas ietekmēs nozares dalībniekus. Šajā gadā arī pa īstam sākas jaunais ES fondu naudas apguves periods, tāpēc veidosim jaunu rubriku, kur stāstīsim gan par iespējām fondu naudu izmantot, gan arī par pieredzi ES projektu īstenošanā. Esam secinājuši – tieši tas ir vajadzīgs gan uzņēmējiem, gan arī valsts un pašvaldību iestādēm.

Žurnālu “Iepirkumi” var abonēt “Latvijas pastā” vai žurnāla mājas vietnē zurnalsiepirkumi.lv.

Ieejot trešajā gadskārtā, vēlamies jums visiem teikt – liels paldies! Bez jūsu atbalsta mēs, visticamāk, nevarētu darboties. Īpašs paldies par dzīvošanu līdzi mūsu žurnālam un par ieteikumiem tā satura veidošanā Iepirkumu uzraudzības biroja vadītājai Gailes kundzei. Paldies arī mūsu atbalstītājiem un reklāmdevējiem!

Lai veiksmīgi iepirkumi un veiksmīga sadarbība ar žurnālu “Iepirkumi”!

Kaspars Rozenkopfs, žurnāla “Iepirkumi” izdevējs


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *