Finansiāli apjomīgākie iepirkumi (2014. gada jūlijs, augusts)

No 2014. gada jūlija līdz augustam 1 milj. eiro robežu pārsnieguši 67 iepirkumi publisko iepirkumu likuma kārtībā.

Visvērtīgākais, tāpēc arī iekārotākais ir AS “Pasažieru vilciens” iepirkums jaunu elektrovilcienu nomai uz 15 gadiem, kas gan pēc uzvarētāja pasludināšanas pārtraukts. “Pasažieru vilciena” jaunā valde 23. jūlijā pieņēma lēmumu pārtraukt vilcienu iepirkuma procedūru, jo tās turpināšana neatbilst uzņēmuma interesēm un finansiālajām iespējām. 1. jūlijā atklātajā konkursā par jaunu elektrovilcienu nomu par uzvarētāju tika atzīts “Stadler Bussnang AG”. Iepirkuma līguma vērtība – 273,9 milj. eiro. Dienvidkorejas uzņēmuma “Hyundai Rotem Company” iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija noraidīja, jo tas neatbilda iepirkumu nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Dienvidkorejas uzņēmums 11. jūlijā apstrīdēja iepirkuma konkursa norisi. Lai gan “Pasažieru vilciens” iepirkumu pārtrauca, “Hyundai Rotem Company” uzturēja savu sūdzību spēkā, uzskatot, ka lēmums par konkursa pārtraukšanu ir “apstrīdams un līdz ar to pastāv iespēja to atcelt”. Iepirkumu uzraudzības birojs iesnieguma lietvedību 1. augustā izbeidza.

Šī ir jau otrā reize, kad neizdodas iecere konkursā tikt pie jauniem, moderniem vilcieniem. Pirms tam, 2012. gada aprīlī, “Pasažieru vilciena” valde un Spānijas uzņēmums “Construcciones y Auxiliares de Ferrocarriles S.A.” parakstīja līgumu par jaunu vilcienu piegādi Latvijai. Vēlāk konstatēts, ka parakstītais līgums neatbilst sākotnējam iepirkuma nolikumam, kādēļ var tikt apdraudēta Eiropas Savienības fondu finansējuma saņemšana šim darījumam.

Otrs lielākais jūlija, augusta iepirkums par 35,5 milj. eiro saistīts ar medicīnas preču piegādi. Valsts SIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” iepirkumā ārstniecības līdzekļu un instrumentāriju piegādei, kur katrs piegādātājs nozarei tradicionāli varēja pieteikties atsevišķās daļās. Konkursā saņemti 27 piedāvājumi, izvēlēti 25 (pārsvarā Latvijas uzņēmumi, taču ir arī vairāki Lietuvas, Igaunijas un Čehijas uzņēmumi).

No šā gada jūlija līdz augustam publisko iepirkumu likuma kārtībā visvairāk veikti celtniecības darbu iepirkumi (243), kā arī pārtikas produktu (74) un medicīnas preču (37) iepirkumi.

Šķēršļi Valmieras peldbaseina un BMX trases būvniecībā

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) saņēmis sūdzību Valmieras pilsētas pašvaldības izsludinātajā konkursā par peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases būvniecību Valmierā, liecina paziņojums IUB mājaslapā.

Sūdzību par izsludinātā konkursa norisi iesniegusi SIA “Re&Re” un IUB to izskatīs 16. oktobrī. Līdz ar to piedāvājumu atvēršanas sanāksme atcelta. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 30. septembris – palicis nemainīgs. Iepirkums sastāv no trim iepirkuma daļām (baseina, stāvlaukuma un BMX trases izbūves). Pretendents var iesniegt piedāvājumu par vienu, divām vai visām daļām. Uzvarētājs tiks noteikts katrā atsevišķā iepirkuma daļā. Konkursa piedāvājumu vērtēšanas kritērijs – zemākā cena.

Sporta bāzes projektam saņemts valsts līdzfinansējums – 5 448 934 eiro. Būvniecību iecerēts pabeigt pēc trim gadiem – 2016. gadā. Peldbaseina un slēgtās BMX riteņbraukšanas trases tehnisko projektu izstrādā pilnsabiedrība “ISB/Nams”. Peldbaseina ēka kopā ar palīgtelpām plānota aptuveni 6000 m2 platībā, bet segtā BMX trase plānota 9000 m2 platībā. Atbilstoši attīstības iecerei BMX trasi paredzēts veidot transformējamu, saliekamās metāla konstrukcijās. Demontējamas plānotas arī starta rampas un tiesnešu tornis, bet ap trasi paredzēts veidot astoņu metru platu bruģētu zonu saliekamo tribīņu izvietošanai. Būs arī jāparedz dizaina vides objekts – dabiskā lielumā, bronzā atlieta, divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga BMX riteņa novietojuma vieta. Plānots arī labiekārtot vidi – apzaļumot teritoriju, izveidot gājēju celiņus, velonovietnes, soliņus u. c.

Peldbaseina ēkā būs gan lielais, gan mazais baseins, pirtis, SPA baseini, ģērbtuves, sporta zāles, medicīnas telpas, terapijas kabineti, darba telpas sporta speciālistiem, kafejnīca u. c. palīgtelpas.

Valmieras pilsētas pašvaldība šobrīd izsludinājusi arī konkursu par būvuzraudzības pakalpojumiem, kurā paredzamā līgumcena – 130 tūkst. eiro. Iepirkumā paredzēts izvēlēties piedāvājumu ar viszemāko cenu. Piedāvājumi iesniedzami līdz 7. oktobrim.

Apstrīd 2,13 milj. eiro vērto dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas konkursu

Iepirkumu uzraudzības birojs saņēmis sūdzību VAS “Latvijas dzelzceļš” izsludinātajā konkursā par dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizāciju un informatīvo un videonovērošanas sistēmu ierīkošanu, liecina paziņojums IUB mājaslapā.

Sūdzību par konkursa rezultātiem iesniegusi pilnsabiedrība “Dzelzceļa inženieri”, un IUB to izskatīs 10. oktobrī. Par uzvarētāju iepirkumā pasludināta SIA “Komerccentrs Dati grupa”. Iepirkumā izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu. Kopējā līgumcena iepirkumā ir 2 128 027 eiro.

Atklātajā konkursā par infrastruktūras modernizācijas un informatīvo un videonovērošanas sistēmu ierīkošanas uzraudzību un līguma vadīšanu uzvarējusi “Systra–L4”. Līguma cena – 386 100 eiro.

“Limbažu ceļi” par 888 888,88 eiro atjaunos autoceļa segumu

VAS “Latvijas valsts ceļi” izsludinātajā atklātajā konkursā par valsts reģionālā autoceļa P1 Rīga (Jaunciems)–Carnikava–Ādaži seguma atjaunošanu uzvarējusi SIA “Limbaži ceļi”. Konkursā uzvarējis piedāvājums ar zemāko cenu – 888 888,88 eiro. Kopumā konkursā saņemti trīs piedāvājumi. Pēc darbu saraksta var spiest, ka ceļa posmā no Garciema pārbrauktuves līdz Carnikavai paredzēts uzstādīt četras nojumes un platformas pasažieru iekāpšanai un izkāpšanai. Segums tiks atjaunots 5,926 km garumā.

Apstrīdēts konkurss komercķīlu e-pakalpojuma programmatūras izstrādē

Iepirkumu uzraudzības birojs saņēmis sūdzību Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (UR) izsludinātajā konkursā par programmatūras izstrādi un uzturēšanu, liecina paziņojums IUB mājaslapā.

Sūdzību par konkursa rezultātiem iesniegusi SIA “Datorzinību centrs”. Par uzvarētāju iepirkumā pasludināta AS “Exigen Services Latvia”. Iepirkumā izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu. Kopējā līgumcena iepirkumā – 699 480 eiro (konkursa prognozētā cena bija 750 000 eiro). Konkursā saņemti trīs piedāvājumi.

Šis iepirkums daļēji tiek finansēts no Eiropas reģionālā attīstības fonda un attiecas uz projektu “Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmas izveide”. Iepirkuma priekšmets ir UR e-pakalpojuma pielāgošana “Latvija.lv 2.0.” versijai, komercķīlu e-pakalpojuma izveide, UR informācijas sistēmas moduļu uzturēšana.

Tulkotāji cīnās par Valsts policiju

Apstrīdēts 200 tūkst. eiro vērtais dokumentu rakstiskās tulkošanas pakalpojuma iepirkums Valsts policijas vajadzībām uz diviem gadiem. Sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā iesniegusi SIA “Nordtext”.

Sūdzību par Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludināto iepirkumu IUB paredzējis izskatīt 15. oktobrī.

Konkursā saņemti trīs piedāvājumi, no kuriem par uzvarētāju atzīts SIA “Nordtext”. Šos konkursa rezultātus apstrīdēja SIA “Linaris”, pārmetot konkurentam nepamatoti zemu cenu, taču IUB atļāva slēgt līgumu. Atkārtoti izvērtējot iesniegtos piedāvājumus, pasūtītājs pieņēma lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, pamatojoties uz nepieciešamību precizēt nolikumā izvirzītās prasības, proti, pārskatīt tehnisko specifikāciju un piedāvājumu vērtēšanas kritērijus. Iepirkumā paredzēts izvēlēties saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.

SIA “Nordtext” sūdzību par tulkošanas pakalpojuma iepirkumu Valsts policijai pirmo reizi iesniedza šā gada aprīlī, taču pēc tam to atsauca.

Teksts: Gundega Skagale

TOP 10 VALSTS UN PAŠVALDĪBU IESTĀDES (UZŅĒMUMI)

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Pasažieru vilciens” Jaunu elektrovilcienu noma uz 15 gadiem “Stadler Bussnang AG” 273 904 110,00
2 Valsts SIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” Invazīvās kardioloģijas instrumentārija un ārstniecības līdzekļu piegāde 25 piegādātāji 35 535 916,27
3 VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” Starptautiskās lidostas „Rīga” pasažieru termināļa paplašināšana 5. kārta – Ziemeļu piestātnes būvniecības 1. kārta SIA “Skonto būve” 15 937 105,18
4 Nodrošinājuma valsts aģentūra Speciālo ugunsdzēsības un glābšanas transportlīdzekļu – autokāpņu – iegāde Personu apvienība- slēgta akciju sabiedrība “Iksados”GTC un “Magirus” GmbH 14 201 322,09
5 SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Medikamentu un medicīnas preču piegāde 36 piegādātāji 13 261 114,48
6 AS “Sadales tīkls” Kompakto transformatoru apakšstaciju piegāde AS Energofirma “JAUDA” 8 537 230,86
7 AS “Sadales tīkls” Vidsprieguma kabeļu piegāde SIA “SLO Latvia”, SIA “TRISTON”, SIA “Konstanta Energo”, SIA “Energokomplekss”, Production Association “Energocomplekt”, Ltd. 8 218 526,00
8 Izglītības un zinātnes ministrija Akadēmiskā datu pārraides tīkla izveide un nodrošināšana SIA “Lattelecom” 6 680 952,34
9 AS “Latvijas elektriskie tīkli” 330/110 kV apakšstacijas Nr. 40 “Viskaļi” 330 kV sadales ietaises rekonstrukcija SIA “Latvijas Energoceltnieks” 6 312 823,00
10 Rīgas Tehniskā universitāte Būvdarbi RTU Zinātniskās bibliotēkas rekonstrukcijai un Laboratorijas korpusa jaunbūvei PS “LNK Industries Partnership” 6 009 158,82


TOP 10 KOMERCUZŅĒMUMI

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Vides pakalpojumu grupa” Sadzīves atkritumu šķirošanas stacijas izveide Personu apvienība SIA “Piche” un OU “Technobalt Eesti” 9 549 389,24
2 SIA „Poligrāfijas grupa Mūkusala” Augstas drukas kvalitātes ruļļu iespiedmašīna iespiedprodukcijas ražošanai 4 krāsās uz loksnes abām pusēm ar pēcapstrādes līnijām “Komori UK” Ltd 3 495 000,00
3 AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” Renovācijas darbi Višķu ielā 17, Daugavpilī, AS „Ditton pievadķēžu rūpnīcas” ražošanas ēkā projekta ietvaros SIA “Ditton būve” 2 750 704,42
4 AS “Latfood” Cieto kartupeļu čipsu (kettle chips) ražošanas līnijas iegāde “Rosenqvists Food Technologies AB” 2 305 000,00
5 AS „Druva Food” Saldējuma vafeļu ražošanas ceha ar gatavās produkcijas pakošanas un ar saldējuma vafeļu pakošanas materiālu izgatavošanas telpām un saldējuma uzkrāšanas saldētavas būvniecības darbi SIA “Friteks” 2 098 751,35
6 AS “Valmieras stikla šķiedra” Stikla šķiedras filcu ražošanas līnija “Dilo Systems GmbH” 2 000 000,00
7 SIA “Rīgas centrālais termināls” Elektrohidrauliskais celtnis “Mantsinen Group” Ltd Oy 1 980 000,00
8 SIA “Pharmidea” Izolatora iekārtu komplekts sterilu injekciju šķīdumu ražošanai “Steriline S.R.L.” 1 900 000,00
9 SIA “Glear” Saules bateriju sistēmu piegāde un uzstādīšana SIA “SPT Dizains” 1 497 439,01
10 SIA “ARS būve” Ražošanas iekārtu izgatavošana, piegāde un uzstādīšana “Elmer investments” OÜ 1 425 000,00

Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *