OIK ATCELŠANA IR UZVARA ELEKTROENERĢIJAS PATĒRĒTĀJIEM

in ,
Autors: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) atzinīgi vērtē 16.02. Saeimā galīgajā lasījumā atbalstītos grozījumus, kas paredz no šā gada maija elektroenerģijas galalietotāju rēķinos neiekļaut obligātās iepirkuma komponentes (OIK) izmaksas.

LTRK sveic un vērtē atzīnīgi Saeimas lēmumu elektroenerģijas galalietotāju rēķinos neiekļaut OIK izmaksas, kas jau sen ir bijis būtisks slogs mūsu sabiedrībai – gan uzņēmējiem, gan mājsaimniecībām. Par šāda soļa nepieciešamību LTRK  vairāku gadu garumā ir norādījusi Latvijas politiķiem, tāpēc likuma grozījuma lēmums ir gaidīts un atbilst Latvijas uzņēmēju un visas sabiedrības interesēm.

Grozījumi likumā par elektroenerģijas tirgu paredz, ka OIK ietvaros radītos izdevumus segs publiskais tirgotājs no saviem ieņēmumiem. LTRK ieskatā , jaunais likums veicinās labāku  uzņēmējdarbības attīstību un konkurētspēju Latvijā, kā arī uzlabos uzņēmumu konkurētspēju kaimiņvalstīs un reģionā.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš: ” Šī ir liela uzvara elektroenerģijas patērētājiem, un mēs priecājamies, ka Saeima ir lēmusi par OIK atcelšanas nepieciešamību. OIK daudzu gadu garumā ir bijis būtisks Latvijas uzņēmumu konkurētspēju mazinošs faktors un beidzot šim murgam ir pielikts neatgriezenisks punkts.”