Kategorijas
Ceļojumu aģentūru pakalpojumi Reklāma

LIAA popularizēs Latviju kā drošu darījumu tūrisma galamērķi

Globālie procesi pēdējo gadu laikā tiešā veidā ir ietekmējuši dažādu nozaru darbību. Tūrisma nozare ir viena no tām, kam lielu satricinājumu deva vīrusa Covid-19 straujā izplatība pasaulē.

Globālie procesi pēdējo gadu laikā tiešā veidā ir ietekmējuši dažādu nozaru darbību. Tūrisma nozare ir viena no tām, kam lielu satricinājumu deva vīrusa Covid-19 straujā izplatība pasaulē. Pēc diviem gadiem, kas pavadīti nozares dzīvotspējas pārplānošanai un saglabāšanai, 2022. gads atkal nācis ar jaunu satricinājumu – Krievijas uzsākto karu Ukrainā. Šie notikumi globāli ietekmē nozares un tā sekas valstu ekonomika izjutīs arī ilgtermiņā. 

Šie notikumi tiešā veidā ietekmē transportu un loģistikas iespējas, kā arī potenciālajiem tūristiem liek uzdot jautājumu par Baltijas reģiona drošību. Šo apstākļu kopums, likumsakarīgi, ir jauns trieciens Latvijas tūrisma nozarei, kas atspoguļojas tūristu rezervāciju skaita kritumā, plānoto pasākumu atcelšanā vai pārplānošanā. 

Kā zināms, viens no Latvijas Tūrisma mārketinga stratēģijas prioritārajiem tūrisma veidiem ir darījumu un pasākumu (MICE) tūrisms. Lai atbalstītu šī tūrisma veida attīstību Latvijas reģionos un tā popularizēšanu starptautisku, pandēmijas laikā LIAA Tūrisma departaments izveidojis jaunu resursu www.meetlatvia.com. Tajā ir apkopotas konferenču norises vietas Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī būs pieejama jaunumu sadaļa, kurā tiks vēstīts par Latvijas darījumu un pasākumu (MICE) tūrisma jomas aktualitātēm.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir noslēgusi līgumu ar sabiedrisko attiecību aģentūru “Miltton” par regulāra satura izveidi šim resursam, kam regulāris varēs sekot arī MeetLatvia LinkedIn kontā www.linkedin.com/showcase/meetlatvia. Radītās ziņas tiks izplatītas arī starptautiskajiem MICE medijiem. 

Tā kā drošības aspekts tūrisma nozarei ir vitāli svarīgs, aģentūra ir apkopojusi nozares aktualitātes pirmajā publikācijā, kurā tiek uzsvērts, ka Latvija ir “droša vide investīcijām, iedzīvotājiem un viesiem”. Šī gada vasara Latvijas darījumu tūrismam solās būt dinamiska, jo gaidāmi vairāki augsta līmeņa pasākumi dažādās nozarēs. Jūnija beigās Latvija uzņems Trīs Jūru iniciatīvas samitu un Biznesa forumu – samitā piedalīsies nozaru profesionāļi no Eiropas Komisijas dalībvalstīm un ASV. Oktobrī norisināsies Starptautiskais drošības un politikas forums “Riga Conference 2022”. Tāpat vasarā Latvijā gaidāmi vairāki ievērojami kultūras notikumi – festivāli un koncerti ar starptautisku auditoriju piedalīšanos. 

LIAA sniedz atbalstu tūrisma uzņēmējiem un ir ieinteresēti nodrošināt darījumu tūrisma turpmāku pastāvēšanu Latvijā, piedāvājot plašu atbalsta programmu šajā nozarē strādājošajiem. Vairāk par to var uzzināt LIAA mājaslapā: Atbalstāmās darbības pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” (tūrisms) ietvaros. Vairāk aktualitāšu par Latvijas darījumu tūrisma nozari var lasīt “Meet Latvia” mājaslapā.