E-iepirkumos paaugstinās speciālo darījumu slieksni līdz 42 000 eiro

E-iepirkumos paaugstinās speciālo darījumu slieksni precēm un pakalpojumiem līdz 42 000 eiro, to šodien paredz valdības pieņemtie grozījumi Publisko elektronisko iepirkumu noteikumos.
Līdz šim slieksnis bija noteikts 10 000 eiro. 

Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), cenas sliekšņa paaugstināšana pamatojama ar to, ka atsevišķām preču grupām, piemēram, datortehnikai un servertehnikai, speciālā darījuma, jeb atliktā groza esošais slieksnis 10 000 eiro ir pārāk zems, lai piegādātāji saņemtu izdevīgākas ražotāju cenas.

Līdz ar to speciālais darījums no minētas summas nesasniedz savu mērķi, kas ir preces iegāde par iespējami izdevīgāko cenu un pasūtījuma aizturēšana uz speciālā darījuma procesa laiku kļūst nelietderīga.

Saskaņā ar noteikumiem, lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku pasūtītāja vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja līdzekļu izmantošanu, pasūtītājs darījumus e-pasūtījumu apakšsistēmā plāno, pēc iespējas apvienojot tos vienā pasūtījumā preču vai pakalpojumu grupas ietvaros.

Ja pasūtījums, kurā atlasīto preču vai pakalpojumu summa pārsniedz 42 000 eiro, e-pasūtījumu apakšsistēma nosūta visiem aktīvajiem piegādātājiem paziņojumu par pasūtījumu, nosakot ne mazāk kā trīs darbdienas piedāvājuma sagatavošanai un īpaši izdevīgu cenu noteikšanai, izmantojot solīšanu ar lejupejošu soli.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *