Apturēta iepirkuma dēļ Latvijas valsts tēla pētījuma, stratēģijas un rīcības plāna izstrāde varētu kavēties pusgadu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) apturējis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vairāk nekā pusmiljonu eiro vērto iepirkumu par Latvijas valsts tēla pētījuma, stratēģijas un rīcības plāna izstrādi, un tas procesu varētu aizkavēt par apmēram pusgadu, trešdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Raidījums atgādina, ka LIAA konkursā pieteicās trīs pretendenti – kompānija “Hill + Knowlton Limited”, piedāvājot darbus veikt par 525 000 eiro, Spānijas kompānija “Bloom Consulting” par līgumcenu 530 000 eiro, kā arī SIA “McCann Rīga” ar piedāvāto līgumcenu 535 000 eiro.

Vienlaikus saņemtas arī trīs sūdzības par konkursa nolikumu. Iepirkuma uzraugi secinājuši, ka daļa apstrīdēto konkursa nolikuma prasību patiešām ir neatbilstošas, tādēļ 14.septembrī pieņemts lēmums par iepirkuma atcelšanu.

Pēc raidījumā vēstītā, atcelta, piemēram, prasība speciālistiem pēc iepriekšējas darba pieredzes vienā komandā. Kā nepamatota IUB ieskatā ietverta arī iespēja apliecināt kvalifikāciju ar vēl nepabeigtu projektu, kā arī pieredzes prasība valsts tēla pētījuma izstrādē, ietverot valstis vismaz divos kontinentos.

LIAA apņēmusies valsts tēla attīstības stratēģiju līdz gada beigām izstrādāt pati, savukārt par valsts tēla pētījumu un rīcības plānu būs jāsludina jauns iepirkums.

LETA jau vēstīja, ka jūnija beigās LIAA izsludinātā iepirkuma prognozētā līgumcena bija 540 000 eiro.

Konkursā iesniegtas arī trīs sūdzības. Tās iesnieguši SIA “Alpha Baltic Media” un SIA “HBS Latvia”, kā arī Baiba Liepiņa.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *