LAD veido Tehnikas cenu katalogu iepirkuma procedūras atvieglošanai

Lauku atbalsta dienests (LAD), sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, Zemkopības ministriju un Lauksaimniecības tehnikas ražotāju un tirgotāju asociāciju, veido Tehnikas cenu katalogu, lai atvieglotu iepirkuma procedūras lauksaimniekiem, aģentūru LETA informēja dienestā.

LAD skaidroja, ka kataloga mērķis ir sniegt atbalstu lauksaimniekiem, iegādājoties tehniku atbalsta pasākumā “Ieguldījumi materiālajos aktīvos”. Tāpat kataloga ieviešana aizstās līdzšinējo lauksaimniecības tehnikas iepirkuma procedūru, samazinās lauksaimnieka patērēto laiku projekta pieteikuma aizpildīšanā, kā arī samazinās kļūdu rašanās iespējas izmaksu pamatojošās dokumentācijas sagatavošanā un pārbaudē.

Dienesta pārstāvji norādīja, ka, tā kā iegādāties var tikai to tehniku, kas iekļauta katalogā, tad ir ērtāk izvēlēties sev nepieciešamo – nav jāizvēlas lētākā un, iespējams, neatbilstošāka tehnika. Šāda pieeja ļauj samazināt arī laiku, kas nepieciešams LAD, vērtējot konkrēto projektu.

Plānots, ka Tehnikas cenu katalogā katrai tehnikas vienībai būs iespējami trīs komplektāciju piedāvājumi – bāzes un divas augstāk aprīkotas komplektācijas. Savukārt izvēlēties citu lauksaimniecības tehniku atsevišķā papildus iepirkuma procedūrā nebūs iespējams.

LAD uzsvēra, ka process no konkrētās tehnikas vienības iekļaušanas katalogā līdz mirklim, kad to iegādājās lauksaimnieks, ir vienkāršs – vispirms tehnikas tirgotājs iesniedz tehnikas piedāvājumu cenu katalogā, tad komisija izvērtē cenu atbilstību. Secīgi lauksaimnieks izvēlas atbilstošo tehniku no kataloga un izvēlētā tehnika automātiski tiek ierakstīta projekta pieteikuma tāmē.

Plānots, ka Tehnikas cenu katalogs publiski būs pieejams tuvākajos mēnešos, lai lauksaimnieki un tehnikas tirgotāji savlaicīgi varētu vērtēt nepieciešamās tehniskas vienības.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *