“Airo Catering Services Latvija” Covid-19 ietekmē prognozē apgrozījuma samazinājumu par 57%

Aviokompāniju ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātājs SIA “Airo Catering Services Latvija” saistībā ar Covid-19 pandēmiju šogad prognozē apgrozījuma samazinājumu par 57%, salīdzinot ar 2019.gadu, liecina “Firmas.lv” informācija.
Uzņēmuma 2019.gada finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka “Airo Catering Services Latvija” šogad ir izmantojis Latvijas valdības sniegtos atbalsta instrumentus – dīkstāves pabalstus, nozari atbalstošos pabalstus, nomas maksas samazinājumu, kā arī nodokļu samaksas termiņa pagarināšanas iespējas. Tāpat uzņēmums sācis biznesa pārstrukturizācijas pasākumus, tai skaitā darbinieku skaita samazināšanu atbilstoši ieņēmumu kritumam, kā arī izmaksu izvērtēšanu un samazināšanu.
Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 16,848 miljoni eiro, kas ir par 21,2% vairāk nekā gadu iepriekš, un uzņēmuma peļņa pieauga par 15,8% līdz 247 733 eiro.
Vadības ziņojumā skaidrots, ka ražošanas izmaksas pērn palielinājās par 15,4%, kas galvenokārt saistīts ar realizācijas apjoma palielinājumu un ražošanas izejmateriālu iepirkuma cenu sadārdzinājumu kopējā tirgū.
“Airo Catering Services Latvija” apgrozījums 2018.gadā bija 13,904 miljoni eiro, bet peļņa – 213 839 eiro.
“Airo Catering Services Latvija” reģistrēts 1994.gadā, un tā galvenie darbības virzieni ir lidsabiedrībām paredzēto ēdienu ražošana, realizācija un pakalpojumu sniegšana gaisa kuģiem, kā arī aviokompāniju datu apstrādes centra pakalpojumi.
Uzņēmuma pamatkapitāls ir 79 467 eiro. Uzņēmums pieder Zviedrijā reģistrētajai “Airo Catering Services Sweden”.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *