Daugavpils slimnīcas vadītājs: Valsts piešķirtie līdzekļi ļaus pielāgot infrastruktūru epidēmijām un karantīnai

Valsts piešķirtie līdzekļi ļaus pielāgot Daugavpils reģionālās slimnīcas infrastruktūru īpašiem darba apstākļiem epidēmiju un karantīnas gadījumos, komentējot valdības lēmumu par 1,4 miljonu eiro piešķiršanu slimnīcai, pauda tās vadītājs Grigorijs Semjonovs.
Valdības piešķirtie 1,4 miljoni eiro paredzēti slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas paplašināšanai, izolācijas boksu izveidei un pacientu plūsmu nodalīšanai.
Semjonovs norādīja, ka plānotās izmaiņas ļaus sekmīgāk sniegt slimnīcas pakalpojumus epidēmiju, pandēmiju un karantīnas apstākļos, ka arī izveidot kopējo pacienta vitālo funkciju novērošanas un datu saglabāšanas sistēmu, kas ļaus tiešsaistē sekot pacientu stāvoklim un nepieciešamības gadījumā operatīvi veikt nepieciešamas darbības.
Iestādē norāda, ka līdz šim darbam ārkārtējās situācijas apstākļos bija pielāgota slimnīcas loģistika un personāla darbs. Piešķirtais finansējums ļaus pielāgot arī infrastruktūru.
Piešķirtais finansējums paredzēts multifunkcionālo gultu, centrālās novērošanas stacijas un pacienta vitālo funkciju novērošanas monitora, mākslīgās plaušu transporta ventilācijas ierīču iegādei. Slimnīca plāno iegādāties arī mākslīgās plaušu ventilācijas ierīces intensīvās terapijas nodaļai, defibrilatorus un enterālās barošanas aprīkojumu.
Valsts atbalsts paredzēts arī modulāra darba staciju infūzijas procesu nodrošināšanai, modulāras darba stacijas infūzijas procesu nodrošināšanai iegādei. Tāpat slimnīcā plānots ierīkot liftu infekcijas slimību korpusam, ar atsevišķu piebrauktuvi un nojumi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportam un specializētu ventilācijas sistēmu, kā arī citu aprīkojumu.
Pašlaik tiek gatavota tehniskā specifikācija, tiek sludināti iepirkumi projektēšanai un gatavota iepirkumu dokumentācija aprīkojuma iegādei. Finansējums tiks apgūts līdz 2021.gada beigām.
Jau ziņots, ka valdība pagājušajā nedēļā nolēma piešķirt Veselības ministrijai 8,3 miljonus eiro.
No minētās summas 1,4 miljoni eiro paredzēti Daugavpils reģionālās slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas paplašināšanai, izolācijas boksu izveidei, kā arī acientu plūsmu nodalīšanai. Arī nākamgad Daugavpils reģionālai slimnīcai minēto pasākumu īstenošanai būs vajadzīgi 1,4 miljoni eiro.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *