“Delna” uzraudzīs individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus

Lai sekmētu atklātību, godīgu konkurenci un efektīvu valsts līdzekļu izlietošanu, biedrība “Sabiedrība par atklātību Delna” ir atsaukusies Aizsardzības ministrijas (AM) aicinājumam uzraudzīt Covid-19 ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus, aģentūrai LETA pavēstīja biedrības pārstāve Zane Zvirgzdiņa.

Atbilstoši “Delnas” un AM sadarbības līgumam, līdz ārkārtējās situācijas beigām biedrība uzraudzīs Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (VAMOIC) izveidotās iepirkumu komisijas un AM izveidotās Valsts centralizēto rezervju iepirkumu darba grupas darbu. VAMOIC veic centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām kopš 2020.gada 2.aprīļa.

Delna” uzraudzīs, vai VAMOIC, darba grupa un pārējās atbildīgās institūcijas ievēro pieņemto ārkārtas situācijas iepirkumu veikšanas procedūru. Biedrībai paredzētas tiesības kā novērotājam piedalīties visās procesu stadijās, tajā skaitā darba grupas sanāksmēs un Iepirkumu komisijas sēdēs, kā arī būs nodrošināta piekļuve visai iepirkumu dokumentācijai

Delna” par uzraudzības funkciju veikšanu no AM nesaņems atlīdzību, bet darbu veiks bez atlīdzības. Uzraudzību veiks biedrības juriste Zane Zvirgzdiņa.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *