Valdība plāno lemt par centralizētu medicīnas aizsarglīdzekļu iegādi

Ministru kabinets šonedēļ varētu lemt par centralizētu medicīnas aizsarglīdzekļu iegādi, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka šo ceturtdien, 2.aprīlī, Ministru kabinets varētu lemt par centralizētu medicīnas aizsarglīdzekļu iegādi, uzglabāšanu un sadali.

“Līdz šim slimnīcas aizsarglīdzekļus iepirka pašas, bet tie ir nepieciešami arī policistiem, aptiekāriem u.c. Mēs vēlamies aizsarglīdzekļus iegādāties centralizēti, lai iepirkums būtu vērienīgāks, tādējādi tos iegūstot par labāku cenu,” skaidroja Kariņš.

Premjers pauda cerību, ka šonedēļ varētu būt skaidrība par centralizētā iepirkuma risinājumu un tiktu pieņemts formāls lēmums. “Risinājums patlaban vēl tiek izstrādāts. Tā ideja ir vienkārša, bet detaļas – sarežģītas,” piebilda Ministru prezidents.

LETA jau vēstīja, ka pēc Nacionālā veselības dienesta (NVD) pieprasījuma nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” pagājušajā nedēļas nogalē veica īpašu kravas lidojumu uz un no Urumči starptautiskās lidostas Ķīnā, uz Latviju atgādājot 900 000 sejas masku un 80 000 respiratoru ar reisu, kas Latvijā nosēdās naktī no 28.marta uz 29.martu, aģentūrai LETA pavēstīja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.  

Kopumā tika atgādātas 900 000 sejas maskas un 80 000 respiratori 619 kastēs, kravas apjomam veidojot 5,1 tonnu jeb 47 kubikmetrus.

Tāpat ziņots, ka šīs nedēļas laikā plānotas vairākas papildu piegādes ar vairāk nekā četriem miljoniem masku un respiratoru.

NVD norādīja, ka pasaulē pastāvošo problēmu dēļ individuālās aizsardzības līdzekļu iegādes process nav vienkāršs, taču iestāde velta visus iespējamos resursus, lai pēc iespējas ātrāk sagādātu nepieciešamo līdzekļu daudzumu.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *