Ceļošana vasarā par izdevīgu cenu

Vasarā, ja ir atvaļinājums vismaz nedēļu vai pat četras, var brīvi ieplānot ceļojumu, bet var ceļot arī dažas dienas nedēļas nogalēs – tomēr, kā to izdarīt iespējami lētāk?

Vasara ir laiks, kad visvairāk cilvēki izmanto atvaļinājumus, kā arī ceļošanai dāsni atvēl laiku nedēļās nogalēs. Nav vairs retums, kad darbinieki izmanto dalīto atvaļinājumu, piemēram, vasarā izmantojot papildus brīvdienu piektdienā, tādējādi pagarinot nedēļas nogali. Tā tiek iegūtas jau trīs brīvas dienas, kurās var ļauties ne tikai Latvijas un tuvāko valstu apceļošanai, bet pat doties nelielā ceļojumā ar lidmašīnu.

Jūnijā sākt meklēt biļetes individuālam lidojumam vasaras mēnešiem var izrādīties ne tik izdevīgi, jo atvaļinājumu sezona, jo īpaši jūlijā un augustā, ir arī citviet Eiropā. Daudzi lidojumu biļetes iegādājas pat gadu iepriekš! Tomēr nevajag atmest cerību un aplūkot arī mazāk populārus galamērķus, kas var izrādīties ne vien izdevīgāki no finansiālā viedokļa, bet arī negaidīti aizraujoši. Pirms pirkt aviobiļeti, gan vērts pārbaudīt, kādas būs dzīvošanas iespējas, vai tieši izvēlētajos datumos ir pieejamas izdevīgas cenas? Sadārdzinājumu var radīt dažādu populāru pasākumu un sacensību norise izvēlētajos datumos. Vērts pārlūkot ne tikai viesnīcu, bet arī īslaicīgās īres dzīvokļu piedāvājumu. Ja esat vismaz, piemēram, divu ģimeņu kompānija, tad māja vai liels dzīvoklis var izmaksāt daudz mazāk nekā apmešanās viesnīcā.

Ceļojot ar autobusu – iepazīsti apkārtni

Ja esat gatavs nedaudz garākam ceļojumam, ir iespēja pārlūkot tūroperatoru un ceļojumu aģentūru piedāvājumu. Uz izdevīgiem pēdējo brīžu piedāvājumiem pārāk lielas cerības nelieciet, jo tie pēdējos gados zaudējuši popularitāti, tomēr, regulāri pārskatot piedāvājumus, iespējams, ieraudzīsiet kādu, kas sakrīt tieši ar jūsu atvaļinājuma dienām.
Ceļot var arī ar autobusu, tādējādi 7 – 10 dienās apskatot vairākas valstis un pilsētas. Šādos ceļojumos bieži vien ir iespēja gan doties izzinošās ekskursijās, gan atpūsties pie jūras. “Ceļojumi ar autobusu ir pieejami par salīdzinoši demokrātisku cenu. Turklāt braucieni plānoti tā, lai ceļotāji nenogurtu: autobusi ir mūsdienīgi un komfortabli, nakšņošana tiek organizēta viesnīcās. Mūsdienās tik daudz lietojam sociālos tīklus un mobilos tālruņus, ka klātienes komunikācijai ar tuviniekiem atliek maz laika. Ceļojumā ar autobusu iespējams pavadīt laiku kopā kvalitatīvi, kā arī ir iespēja iepazīties ar citiem ceļotājiem un iepazīt jaunas valstis,” ceļošanu autobusos raksturo tūrisma operatora “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

Ja arī līdz šim ceļojumā ārpus Latvijas neesat devušies, Vitālijs Puķīts iedrošina pamēģināt ceļot ar autobusu, lidmašīnu vai kuģi: “Redzam, ka cilvēki, kuri pamēģina ceļot ar mums, bieži vien kļūst par pastāvīgajiem klientiem un atļaujas ceļot biežāk – vismaz reizi, pat divas reizes gadā, ja līdz šim ceļojuši reti vai nemaz. Galvenais ir atrast sev piemērotāko ceļošanas modeli un transporta veidu.”

Būtiski atcerēties arī par ceļojuma apdrošināšanu. Ja jums būs pat lētākā ceļojumu apdrošināšanas pakete, tā būs izdevīgāka nekā segt visus medicīnas izdevumus pašam, ja nu tie patiešām būs nepieciešami.

Uzcelt telti pie viesu nama vai viesnīcas

Vasarā ērti var ceļot arī pa Latviju, meklējot naktsmājas viesu namos, viesnīcās kempingos, vai ceļojot ar savu māju – telti. Ja esat lielāka kompānija, tad atrast visiem naktsmājas vienuviet var izrādīties sarežģīti, jo vasarā tās ir stipri pieprasītas. Līdz ar to vērts apzināt telšu celšanas iespējas ne tikai kempingos, kas norāda šādu pakalpojumu, bet arī apjautāties viesu māju un lauku viesnīcu saimniekiem. Jebkurā vietā telti celt nevarēs, tāpat kā ne visur drīkst kurināt ugunskuru. Īpaši uzmanīgiem jābūt karstā un sausā laikā!

Ja ejat pārgājienā gar jūru, vērts apzināt krasta maršrutam tuvējos viesu namus un viesnīcas, lai varētu atpūsties, iestiprināties un apmeklēt dušas, ja nepieciešams. “Saprotami, ka pārgājiena dalībnieki pa ceļam vēlas paēst siltu zupu, sātīgas vakariņas, jo ar enerģijas batoniņu vien visai dienai ir par maz. Daudzi vakarā labprāt pasildās pirtiņā, pasēž pirts kubulā, jo tādējādi atbrīvojas saspringušie muskuļi,” pieredzē par pārgājienu dalībnieku vēlmēm dalās viesnīcas “Jūrnieka ligzda”, Nīcas novadā vadītāja Liene Šalte. Arī šeit Latvijas apceļotājiem ir iespēja nakšņot teltīs, kas ir pieprasīts pakalpojums.

Vasara Latvijā ir bagāta arī ar daudziem kultūras un sporta pasākumiem, kuru programmas pašvaldības diezgan cītīgi atspoguļo arī savās interneta mājaslapās. Daudzi pasākumi ir bez maksas vai par simbolisku samaksu. Pilsētas aizvien sacenšas, kura sarīkos krāšņākus pilsētas svētkus, un tā ir reize, kad satikt spožas pašmāju vai pat ārzemju zvaigznes. Atliek vien izvēlēties un doties!


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *