Iepirkumu meistariem ir jauna tradīcija!

Šā gada 18. janvārī žurnāla “‘Iepirkumi” sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) otro gadu pēc kārtas rīkotajā konferencē “Iepirkumu neatklātās iespējas” nozares eksperti dalījās pieredzē par labāku iepirkumu organizēšanu. Konferences noslēgumā laureāti četrās nominācijās saņēma Gada balvas.

Konferenci ar svinīgu uzrunu atklāja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, aicinot gan ministrijas, gan pašvaldības iepirkumus uzlūkot kā stratēģisku instrumentu inovāciju rosināšanai un mērķtiecīgai publisko resursu ieguldīšanai, nevis tikai kā preču un pakalpojumu pirkšanas rīku. IUB vadītāja Dace Gaile dalībniekus informēja par jaunumiem un izmaiņām iepirkumu nozarē, savukārt VID Finanšu pārvaldes direktora vietniece Ināra Solosteja dalījās pieredzē par konkursa dialoga veikšanu kā par vienu no iepirkumu veidiem. Konferencē uzstājās arī citi eksperti.

Aptaujātie konferences dalībnieki īpaši uzsvēra pasākuma otrajā daļā rīkotās diskusijas “Elektroniskais iepirkums” svarīgumu un lietderību. Valmieras pašvaldības iepirkumu nodaļas vadītājs Raivis Grīviņš, kurš pērn kļuva par laureātu nominācijā “Gada iepirkumu speciālists pasūtītājiem”, kā arī citi aptaujātie eksperti, uzsvēra elektroniskā iepirkuma ienākšanu ikdienas darbā un saņemtos praktiskos padomus no diskusijas dalībniekiem. Vidzemes slimnīcas juriste Jolanta Sulte: “Tā bija ļoti pareizi izvēlēta tēma. Izskanējušie jautājumi bija ļoti aktuāli un praktiski lietderīgi. Ieguvu ikdienas darbam noderīgas zināšanas, tostarp par jautājumiem, kas nav atspoguļoti EIS video. Man diskusija viennozīmīgi bija ieguvums”.

Valsts Kases pārstāve Anita Ozola Iepirkumu Gada konferencē piedalījās pirmo reizi. Saistībā ar Valsts Kases nākotnes iecerēm viņai noderīga bija tēma par konkursa dialoga rīkošanu.
Diskusija par elektroniskajiem iepirkumiem noderīga bija arī Valsts Reģionālās attīstības aģentūrai (VRAA), kas pilnveido EIS funkcijas. VRAA Elektronisko iepirkumu departamenta direktors Oļegs Fiļipovičs aicināja par visām EIS nepilnībām informēt aģentūru. “Iepirkumi” jau informēja, ka 2019. gadā visiem iepirkumiem būs jānotiek elektroniskajā vidē.

Pirms Iepirkumu Gada balvas 2017 pasniegšanas žurnāla “Iepirkumi” izdevējs Kaspars Rozenkopfs atgādināja – balvas mērķis ir parādīt sabiedrībai, ka iepirkumos notiek pozitīvas lietas un pateikties cilvēkiem, kas šajā nozarē aktīvi darbojas. Katrai nozarei ir savs pasākums, kurā nozares speciālisti tiekas un sveic izcilākos pārstāvjus.

Šajā gadā žūrija IUB Administratīvo sodu departamenta direktores Aritas Ūdres vadībā nozares labākos speciālistus noteica četrās nominācijās. Lūk, balvu saņēmēji:

  • Nominācijā – Ieguldījums publisko iepirkumu attīstībā

    Edvīns Pārups – Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītāja vietnieks;

  • Nominācijā Gada iepirkumu speciālists pasūtītājiem

    Edgars Lauskis – Rīgas domas Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas galvenais jurists, nodaļas vadītājas vietnieks;

  • Nominācijā Gada zaļākais iepirkums

    Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” rīkotais atklātais konkurss „Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecība Lielajā laukumā, Ventspilī” (id. Nr. KP 2016/091A);

  • Nominācijā Gada iepirkums

    VSIA „Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” rīkotais atklātais konkurss „A korpusa II kārtas būvprojekta izstrāde un būvdarbu autoruzraudzība” (id. Nr. PSKUS 2016/194).

Arita Ūdre uzsvēra, ka salīdzinājumā ar 2016. gada konkursu, šajā gadā saņemtie pieteikumi bija kvalitatīvāki, izvērstāki, ar detalizētākiem pamatojumiem par katru pieteikto nominantu. “Radās pārliecība, ka pieteicējs īpaši piedomājis, kāpēc viņš vēlas attiecīgo personu nominēt. Līdz ar to žūrijas komisijas darbs šajā ziņā bija daudz vieglāks, tomēr grūtāks tāpēc, ka bija ļoti spēcīgi pretendenti. Nākamajā gadā aicinu visus ievērot pieteikumu iesniegšanas termiņu, kā arī minimālās prasības. Noteikti aicinu iesaistīties konkursā, izmantojot iespēju pateikties saviem darbiniekiem nominācijā “Gada iepirkumu speciālists”. Ikdienā katrs no mums veic savu darbu, taču ne vienmēr jūt, ka darba devējs, kolēģi vai sadarbības partneri to novērtē. Gada balvas pasākumā ir iespēja publiski pateikties saviem labajiem darbiniekiem! Aicinu nākamajā gadā to izmantot aktīvāk!”

Uz tikšanos nākamajā Iepirkumu konferencē un Gada balvas pasākumā!


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *