Ziņas

Noskaidroti uzvarētāji pārbūves konkursā

Žūrija metu konkursā par “Rail Baltica” Rīgas dzelzceļa tilta un Rīgas centrālā multimodālā sabiedriskā transporta mezgla kompleksu apbūvi piešķīra divas otrās vietas.

Divas otrās vietas piešķirtas tāpēc, ka neviens no darbiem neatbilda visām pasūtītāja prasībām.
 
Uzvarētāji konkursā ir arhitekti no Dānijas (“PLH Arkitekter AS” sadarbībā ar “COWI AS”), kā arī Latvijas SIA “Outofbox” (sadarbībā ar SIA “RUUME arhitekti”, SIA “Vektors T”, SIA “E.Daniševska birojs” un SIA “Landshape”). Abi otrās vietas ieguvēji atlīdzībā saņems 45 000 eiro.

Dānijas arhitekti iesniedza darbu ar devīzi R210G1A6, bet Latvijas arhitekti ar devīzi – SMXL2022. Darbus var aplūkot tīmekļa vietnē edzl.lv/lv/aktualitates/metu-konkurss.

“Eiropas Dzelzceļa līnijas” nākamajos mēnešos diskutēs ar abiem otrās vietas ieguvējiem, lai rastu labāko risinājumu, iespējams, atsevišķas piedāvājuma sadaļas uzlabojot. Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka aizkavēšanās projektā nenotiks saistībā ar to, ka ir divi uzvarētāji, ņemot vērā, ka tāpat būtu jādiskutē ar uzvarētāju par darba iestrādi būvprojektā, tostarp vērtējot žūrijas rekomendācijas. Sākotnēji gan jāpārliecinās par visu darbu iesniedzēju atbilstību kvalifikācijas prasībām. Būvprojekta izstrāde paredzēta 2019. gadā, savukārt būvniecības darbi paredzēti līdz 2022. gadam.

BNS


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *