Finansiāli apjomīgākie iepirkumi 2016. gada janvāris, februāris

Šā gada pirmajos divos mēnešos sevišķi rosīgi bijuši lauksaimnieki, kas cerībā iegūt finansējumu no Eiropas Savienības fondiem aktīvi sludināja iepirkumus gan tehnikas iegādē, gan būvniecībā. Arī Valsts reģionālās attīstības aģentūra paziņojusi vairāku miljonu vērtu iepirkumu rezultātus. Finansiāli apjomīgākais iepirkums par 60 milj. eiro, ko veikusi korupcijas skandālos nereti piesauktā Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”, aizvien vēl nav noslēdzies.

Kopumā šā gada janvārī un februārī Latvijā paziņoti 1934 publisko iepirkumu rezultāti par kopējo summu 347,66 milj. eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja datubāzē.

Rezerves daļās plāno tērēt 60 miljonus

“Rīgas satiksmes” transportlīdzekļu rezerves daļu iepirkums izsludināts uz četriem gadiem un attiecas uz deviņiem sabiedriskā transporta līdzekļu veidiem – četriem autobusu, trīs trolejbusu un divu tramvaju veidiem.

Iepirkuma summa – 60 miljoni eiro – esot aprēķināta, balstoties uz visām iespējamām rezerves daļām, kas “Rīgas satiksmei” varētu būt nepieciešamas sabiedriskā transporta remontam četru gadu laikā, tomēr pirkšana notiek pēc nepieciešamības, noskaidrojusi aģentūra LETA.

Kopējais uzvarētāju skaits, ar ko paredzēts slēgt līgumus par rezerves daļu iegādi, ir 11. Taču pagaidām Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedzis “Rīgas satiksmei” slēgt līgumus trijās iepirkuma daļās. Četri uzņēmumi – SIA “Winkler Baltija”, SIA “KG Knutsson”, SIA “Auto Kada” un SIA “MB Bus” – apstrīdējuši konkursa rezultātus IUB.

“Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta līdzekļu parkā ir 784 transporta līdzekļi, no kuriem 110 – tramvaji, 264 – trolejbusi un 410 autobusi. Lai gan “Rīgas satiksme” regulāri atjaunojot savu sabiedriskā transporta līdzekļu parku, vecu un nolietotu transporta līdzekļu īpatsvars ir lielāks nekā jauno transporta līdzekļu. Tramvajiem kalpošanas laiks ir 35 gadi, bet trolejbusiem un autobusiem – 12 gadi. Jo vecāks ir transporta līdzeklis, jo lielāka tam ir nepieciešamā apkope, skaidro uzņēmumā. Taču arī jaunajiem transporta līdzekļiem esot nepieciešama apkope un rezerves daļas, kaut arī krietni mazākā apjomā.

“Rīgas satiksmes” stratēģiskajos plānos ietilpst sabiedriskā transporta parka atjaunošana arī nākotnē. Tā, piemēram, patlaban procesā ir jaunu zemās grīdas tramvaju iepirkums.

Kopumā atklātā konkursā uzvarējušas 11 kompānijas. Uzvarējušas Latvijas firmas “Autoparts”, “Cars Auto”, “Solaris Bus&Coach Latvija”, “Latina”, “Auto Kada”, “Alkom-Trans” un “Triplex”, “Domenikss”, kā arī Igaunijas uzņēmums “Normarus”, Ungārijas uzņēmums “Licencia Kereskedelmi” un Čehijas uzņēmums “Ostimex”.

Beidzot sāks būvēt muzeju krātuvi

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” izsludinātajā iepirkumā par Muzeju krātuvju kompleksa būvniecības darbu veikšanu Pulka ielā 8 Rīgā uzvarējusi piegādātāju apvienība SIA “Re&Re” un SIA “ReRe04”. Būvniecības darbu līgumcena ir 20,479 milj. eiro. Šajā iepirkumā piedāvājumus iesniedza 12 pretendenti.

Sūdzību par šī iepirkuma rezultātiem iesniedza viens no pretendentiem – AS “LNK Industries”, taču pēc tam to atsauca.

Paredzēts, ka krātuvju kompleksa pirmās kārtas realizācijas termiņš ir 15 mēneši no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas.

Muzeju krātuvju kompleksu paredzēts izveidot, lai nodrošinātu Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Rakstniecības un mūzikas muzeju un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju ar piemērotām telpām muzeju krājumu izvietošanai un darbam ar krājumu mākslas priekšmetiem.

Katram muzejam paredzēta no citiem neatkarīga zona krātuvju, darba un restaurācijas, darbnīcu un noliktavu, koplietošanas un apmeklētāju telpām. Galvenās ieejas zonu kompleksa centrā, kas paredzēta gan muzeju krātuvju darbiniekiem, gan apmeklētājiem, izmantos visi muzeji un apmeklētāji.

Muzeju krātuves būvdarbu būvuzraudzību veiks SIA “PMG” par 86,7 tūkst. eiro. Būvuzraugs kontraktu ieguva atklātā konkursā septiņu pretendentu konkurencē.

Šogad Rīgas pagalmu remontiem plānots tērēt vairāk nekā 3 milj. eiro

Iekškvartālu piebraucamo un koplietošanas ceļu renovāciju Rīgā veiks trīs kompānijas – AS “A.C.B.”, SIA “Binders” un AS “Ceļu pārvalde”, tomēr par bruģēšanas darbiem lēmums aizvien nav pieņemts. Viens no darbu pretendentiem – piegādātāju apvienība SIA “Buildimpeks” un SIA “IMG Constructor” – iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā, apstrīdot konkursa rezultātus.

Rīgas pagalmu ceļus pieteicās remontēt četras būvfirmas, taču kontraktu par 950 tūkst. eiro Pārdaugavas iekškvartālu renovācijai ieguva AS “A.C.B.”, Ziemeļu izpilddirekcijā pagalmus remontēs SIA “Binders” par 556 tūkst. eiro, bet Austrumu izpilddirekcijā – AS “Ceļu pārvalde” par 695 tūkst. eiro. Pārdaugavā šogad plānots atjaunot atsevišķus pagalmus Bolderājā, Ziepniekkalnā, Dzirciemā, Āgenskalnā, Bišumuižā, Imantā. Ziemeļu direkcijā – Purvciema mikrorajonā, bet Austrumu direkcijā – Ķengaragā.

Taču par bruģēšanas darbiem cīņa vēl turpinās. Lai gan Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļa izvēlējās AS “A.C.B”, kas apņēmās šo darbu veikt par 1,159 milj. eiro, konkurenti ar šo lēmumu nebija mierā un vērsās pēc palīdzības IUB. Sūdzību plānots izskatīt 29. martā.

Pavisam šajā atklātajā konkursā iesniegti astoņi piedāvājumi.

Cīņas par Ķekavas miljonus vērtajiem atkritumiem

Jau vairāk nekā gadu ilgst Ķekavas novada domes iepirkums sadzīves atkritumu apsaimniekotāja izvēlei. Pēc neskaitāmām sūdzībām IUB, grozījumiem nolikumā, konkursa uzvarētāja izsludināšanas un aizlieguma slēgt līgumu ar to iepirkums pārtraukts. Cīņa notiek par apmēram 2,3 milj. eiro kontraktu. Līgumu paredzēts slēgt uz pieciem gadiem. Par Pierīgas pašvaldības iedzīvotāju atkritumu izvešanu cīnās piecas sešas kompānijas jau kopš 2015. gada marta, pierādot, ka ne velti atkritumu savākšana un pārstrāde ir viens no ienesīgākajiem biznesiem pasaulē.

Ķekavas pašvaldība šā gada martā izsludināja jaunu iepirkumu konkursu par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu, jo beidzās esošie līgumi. Pašvaldība atkritumu izvedējiem izvirzījusi prasību, ka novadā ir jāievieš šķiroto atkritumu sistēma un katrs konteiners pirms tukšošanas būs obligāti jāsver. Taču šāda prasība nebija pa prātam uzņēmējiem, kuri sūdzējās par iepirkumu konkursa nosacījumiem. Ķekavas novada atkritumu konkurss ir arī pirmais, kurā uzvarētāju cer noteikt pēc saimnieciski izdevīgākā principa, nevis zemākās cenas.

5. janvārī Ķekavas novada dome paziņoja, ka konkursa uzvarētājs ir SIA “Clean R”. Taču kompānija SIA “Eco Baltia vide” par šo izvēli iesniedza sūdzību IUB, norādot, ka uzvarētājs neatbilst nolikumam. Galu galā, izskatot sūdzību, IUB iesniegumu izskatīšanas komisija konstatēja, ka pasūtītājs, proti, Ķekavas novada dome, nav veicis grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos atbilstoši Publisko iepirkumu likumam un iepirkums jāpārtrauc.

Šogad uzņēmums “Clean R” ieguvis vērtīgo Jūrmalas pilsētas domes līgumu par ielu un valsts nozīmes autoceļu ikdienas uzturēšanu 4,4 milj. eiro vērtībā, Rēzeknes pilsētas domes līgumu par koplietošanas teritoriju apsaimniekošanu un uzturēšanu 1,8 milj. eiro vērtībā, Tukuma novada domes līgumu par teritorijas uzturēšanu un labiekārtošanu 1,1 milj. eiro vērtībā (šī iepirkuma rezultātus konkurents “Eco Baltia vide” apstrīd IUB), kā arī neskaitāmus mazākus līgumus ar pašvaldību un valsts iestādēm.

SIA “Clean R” ir uzņēmums, kas nereti, ja kādā iepirkumā negūst priekšroku, apstrīd tā rezultātus vai procesu IUB. Tā šobrīd šim uzņēmumam ir divas aktīvas sūdzības – par iepirkumu atkritumu savākšanai un izvešanai, ko veic AS “Rīgas Centrāltirgus”, un par Daugavpils pilsētas domes iepirkumu ielu ikdienas uzturēšanai.

2015. gada beigās notika “Clean R” un SIA “Vides pakalpojumu grupa” apvienošanās. “Clean R” netiek pievienota tā uzņēmuma daļa, kas nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu – tā, nodalīta atsevišķā kapitālsabiedrībā, turpinās darbu kā līdz šim. Šim uzņēmumam dots nosaukums SIA “Pilsētvides serviss”. Arī šis uzņēmums plānojot piedalīties iepirkuma konkursos, ko izsludinās pašvaldības, lai izvēlētos sadzīves atkritumu apsaimniekotāju.

Nīderlandē kals sudraba monētas Latvijai

Latvijas Banka iecerējusi šovasar izlaist sudraba kolekcijas monētu ar krāsainu Jaņa Rozentāla gleznas “Princese ar pērtiķi” atveidojumu. Par šīs monētas izgatavošanu banka izsludināja iepirkumu, kurā uzvarēja Nīderlandes Karaliskā kaltuve. Kaltuve tika izraudzīta sarunu procedūrā tāpēc, ka pērn izsludinātais konkurss par Rozentālam veltītās monētas kalšanu beidzās bez rezultātiem. Toreiz konkursā nebija iesniegts neviens piedāvājums. Kaltuve apņēmusies veikt pasūtījumu par 520 tūkst. eiro.

Šogad Latvijas Banka plāno izlaist septiņas kolekcijas monētas – arī Latvijas porcelānam veltītu sudraba kolekcijas monētu, uzņēmējdarbības monētu, Ziemassvētku kaujām veltītu monētu, “Pasaku monētu II” un inovatīvu monētu “Zeme”. Šogad plānots izlaist arī zelta monētu “Zelta sakta I”.

Patlaban Latvijas Banka izsludinājusi konkursus par divu sudraba kolekcijas monētu kalšanu. Tiek meklēts Latvijas porcelānam veltītas kolekcijas monētas un uzņēmējdarbībai veltītas kolekcijas monētas izgatavotājs.

Konkursā par uzņēmējdarbībai veltītas sudraba kolekcijas monētas izgatavošanu un piegādi piedāvājumus varēja iesniegt līdz 29. martam. Šī monēta plānota desmitstūra formā. Monētas tirāža – 3000 eksemplāru. Tās nominālvērtība – 5 eiro.

Konkursā par Latvijas porcelānam veltītas sudraba kolekcijas monētas izgatavošanu un piegādi varēja pieteikties līdz 22. martam. Porcelānam veltītā monēta būs apaļa, ar krāsu uzdruku aversā un reversā. Plānotā monētas tirāža ir līdz 5000 eksemplāru. Arī šīs monētas nominālvērtība būs 5 eiro.

Atsākušies valsts ceļu būvdarbi

Pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma atsākušies būvdarbi valsts ceļu tīklā. Arī uzņēmēji turpina cīņu par pasūtījumiem, izmantojot visus iespējamos līdzekļus, tostarp arī sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā.

Pilnsabiedrība “Polyroad” un “IngWay” apstrīdējusi Iepirkumu uzraudzības birojā “Latvijas valsts ceļu” būvdarbu uzraudzības iepirkuma rezultātus. Šajā konkursā par uzvarētājiem pasludinātas četras kompānijas – AS “Ceļu inženieri”, AS “Ceļuprojekts”, SIA “Firma L4”, SIA “Būvju profesionālā uzraudzība”. Darbu līgumcena – 11,132 milj. eiro. Atklātā konkursā pavisam iesniegti seši piedāvājumi. Izvēles kritērijs – saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

Personu apvienība “OK” savukārt apstrīdēja Rīgas apvedceļa (Salaspils–Babīte) posma 0,30. – 2,38. km un Rīgas HES labā krasta drenāžas sistēmas rekonstrukcijas darbu konkursa rezultātus. Šo 5,8 milj. eiro kontraktu ieguva kompānija “LNK Industries”. Pārbaudot un izvērtējot lietas materiālus, noklausoties lietas dalībnieku iesnieguma izskatīšanas sēdē sniegtos paskaidrojumus, IUB iesniegumu izskatīšanas komisija uzskatīja, ka komersanta “OK” iesniegums par “Latvijas valsts ceļu” rīkotā konkursa rezultātiem ir nepamatots, un atļāva slēgt līgumu ar uzvarētāju. Kopumā šajā konkursā saņemti četri piedāvājumi. Izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu.

Vienlaikus Rīgas apvedceļa rekonstrukcijas būvdarbu uzraudzību par 246,9 tūkst. eiro veiks uzņēmums “Firma L4”. No trim pretendentiem “Firma L4” iesniedza saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.

Personu apvienība “OK” apstrīdēja IUB arī otra “Latvijas valsts ceļu” iepirkuma rezultātus – valsts reģionālā autoceļa P73 Vecumnieki–Nereta–Subate posma 29,200. – 40,330. km segas rekonstrukcijai. Šajā konkursā iesniegti septiņi piedāvājumi, no kuriem iepirkuma komisija izvēlējās SIA “Strabag” priekšlikumu. Ceļu būves kompānija apņēmās darbus veikt par 6,75 milj. eiro.

Būvuzņēmējs “OK” uzskata, ka iepirkuma komisija nepamatoti paplašinājusi konkursa nolikumā ietvertās prasības, tāpēc lūdza aizliegt slēgt iepirkuma līgumu ar izraudzīto pretendentu. IUB iesniegumu izskatīšanas komisija secināja, ka personu apvienības “OK” iesniegums ir pamatots un “Latvijas valsts ceļiem” jāveic atkārtota iesniegto piedāvājumu vērtēšana.
Izrādās, tehniskās specifikācijas prasībā bija noteikts atspoguļot visas darba izpildē iesaistītās pretendenta struktūrvienības, tajā skaitā visus iesaistītos būvuzņēmējus, norādot to veicamo darba daļu procentos, turklāt apraksts bija noformējams brīvā formā un īsi, norādot tikai tos resursus, kas nepieciešami darba izpildei. Prasība nesaturēja nosacījumu, ka shēmā jāattēlo arī savstarpējie sadarbības virzieni, komunikāciju un pakļautības modeļi, līdz ar to minētie aspekti grafiskajā atspoguļojumā netika ietverti, savukārt iepirkuma komisijai nebija pamata tādus vērtēt.

P73 autoceļa rekonstrukcijas būvdarbu uzraudzību par 93,3 tūkstošiem eiro veiks uzņēmums SIA “IngWay”. No sešiem pretendentiem “IngWay” iesniedza saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.

Mālkalnes prospekta pārbūve Ogrē kavēsies

Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedzis Ogres novada pašvaldībai slēgt līgumu ar Mālkalnes prospekta pārbūves konkursa uzvarētāju – SIA “Binders” par 1,4 milj. eiro. Pavisam konkursā saņemti deviņi piedāvājumi. Piedāvājumu vērtēšanas gaitā tika noraidīti pretendentu PS “ReRe vide 1”, SIA “Ostas celtnieks”, SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””, SIA “Rīgas tilti” piedāvājumi, jo tie nebija atbilstoši kvalifikācijas prasībām. No pārējiem piedāvājumiem tika izvēlēts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

Sūdzību par konkursa rezultātiem iesniedza PS “ReRe vide 1”, kas tādējādi protestēja pret savu izslēgšanu no dalības konkursā, jo uzskata, ka objektā, ar kuru tas apliecina savu atbilstību kvalifikācijas prasībai, ir veikti siltumtrases izbūves darbi. Diskusiju izraisīja jautājums, vai speciālista pieredze, veicot bezkanāla siltumtrases aizsardzību ar spiediena sadalītājplāksnēm un siltumtrases aku vāku regulēšanu projektēto segumu līmenī, ir uzskatāma par siltumtrases izbūves darbiem.

IUB iesniegumu izskatīšanas komisija konstatēja, ka pasūtītājs izvirzījis vispārīgu prasību par pieredzi siltumtrases izbūvē, nekonkretizējot, kāda veida būvdarbiem un kādiem tieši siltumtrases izbūves darbu veidiem ir jābūt veiktiem, līdz ar to par atbilstošiem ir atzīstami jebkāda veida siltumtrases izbūves darbi. IUB uzdeva Ogres novada pašvaldībai atkārtoti izvērtēt konkursā iesniegtos piedāvājumus.

Sludinājums par Mālkalnes prospekta pārbūvi publicēts pērn augustā un jau sākotnēji trīs pretendenti vērsās IUB ar sūdzībām par konkursa nolikumu.

Ogres novada pašvaldība Mālkalnes prospektu plāno veidot kā Jaunogres “daudzdzīvokļu dzīvojamo māju rajona prestižu centru, paredzot vairākas vietas kvalitatīvu vides dizaina objektu izvietošanai”.

Projektā paredzēts vecās brauktuves vietā izveidot jaunu, rekonstruēt krustojumus un nobrauktuves, izbūvēt stāvlaukumus vieglajām automašīnām, izbūvēt ietves un gājēju un velosipēdistu ceļu, autobusu pieturas, jaunu ielu apgaismojumu, rekonstruēt inženierkomunikācijas.

Par 790 tūkst. eiro grib rekonstruēt Rīgas Centrāltirgu

Iepirkumu uzraudzības birojā saņemtas divas sūdzības par Rīgas pašvaldības AS “Rīgas Centrāltirgus” iepirkumu teritorijas rekonstrukcijai. Iepirkuma prognozētā līgumcena – 790 tūkst. eiro. Vienu sūdzību iesniegusi SIA “Roadeks”, otru – SIA “Variants”. IUB lēmumu vēl nav pieņēmis.

Rekonstrukcija plānota Rīgas Centrāltirgus teritorijā starp Nēģu un Prāgas ielu un Gaļas paviljonu. Piedāvājumus pretendenti varēja iesniegt līdz 24. martam. Konkursa uzvarētājs tiks izvēlēts atklātā konkursā, priekšroku dodot saimnieciski visizdevīgākajam piedāvājumam. Būvdarbi būs jāveic, nepārtraucot tirgus pamatfunkciju izpildi.

Rekonstruēt paredzēts teritoriju, kas atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa “Rīgas vēsturiskais centrs” teritorijā un UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzības zonā. Šobrīd šajā tirgus daļā notiek tirdzniecība gan no mobili izvietojamiem āra galdiem, gan no kioskiem.

Galvenais projekta mērķis ir izbūvēt jaunu betona bruģakmens segumu, lai nodrošinātu virsūdeņu savākšanu jaunizbūvējamā lietus kanalizācijas tīklā, kuru paredzēts caur attīrīšanas ietaisēm novadīt Rīgas kanālā.

Mārupes novada dome meklē ceļu būvnieku

Mārupes novada dome izsludinājusi konkursu ielu un ceļu būvdarbu veikšanai. 2016. gadā plānots veikt astoņu ielu pārbūvi, kā arī Lapiņu dambja un vienas caurtekas pārbūvi. Konkurss paredz vispārīgo vienošanos, kurā maksimālais dalībnieku skaits nepārsniedz piecus. Vispārīgās vienošanās darbības termiņš – divi gadi. Prognozētā līgumcena – līdz 3 milj. eiro. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 25. aprīlis.

Atrasts Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves veicējs

Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves darbus veiks PS “PMK un BBA” par 3,4 milj. eiro. Šis uzņēmums pasludināts par uzvarētāju VAS “Valsts nekustamie īpašumi” atklātajā konkursā, kura norise un rezultāti vairākkārt apstrīdēti Iepirkumu uzraudzības birojā.

Pēc IUB lēmuma aizliegt slēgt līgumu ar atklāta konkursa uzvarētāju “LNK Industries” VAS “Valsts nekustamie īpašumi” iepirkuma komisija pārvērtēja iesniegtos tehniskos piedāvājumus un izlēma izbeigt būvdarbu iepirkumu. Vienlaikus sākta sarunu procedūra, kurā aicināti piedalīties visi pretendenti, kuru kvalifikācija atbilst iepriekšējā atklātā konkursa prasībām, lai sarunu procedūras rezultātā saņemtu iepirkuma nolikuma prasībām atbilstošus tehniskos un finanšu piedāvājumus. Taču IUB lika atcelt lēmumu par konkursa izbeigšanu un pārtraukt iesākto sarunu procedūru.

“Valsts nekustamo īpašumu” izsludinātajā atklātajā konkursā kopumā iesniegti 10 piedāvājumi. Izvēles kritērijs – piedāvājums ar zemāko cenu. AS “LNK Industries” piedāvāja muzeja pārbūvi veikt par 3,3 milj. eiro, kas ir par 1,2 milj. eiro mazāk nekā prognozētā līgumcena.

Rakstniecības un mūzikas muzeja ēka Rīgā, Pils laukumā 2, kas atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā, tiešā Latvijas Republikas prezidenta rezidences – Rīgas pils – tuvumā, tiks atjaunota un pielāgota muzeja vajadzībām.

Nozīmīgākie plānotie būvdarbi būs pagrabstāva paplašināšana un pārbūve, ēkas pamatu un nesošo sienu pastiprināšana, stāvu plānojumu pārbūve, maksimāli saglabājot vēsturisko liceja ēkas mantojumu un vienlaikus pielāgojot telpas muzeja vajadzībām.

Tāpat tiks veikti restaurācijas darbi ēkas fasādēm, logiem, durvīm, kāpnēm, grīdu segumiem un citiem ēkas būvelementiem, visu ēkas inženiertīklu pārbūve un modernizēšana, apdares darbi, izcelta ēkas vēsturiskā fasāde, paredzot tās dekoratīvo izgaismojumu, nodrošināta vides pieejamība – iebūvēti lifti, uzstādītas norādes zīmes u. c.

Renovēto ēku Pils laukumā 2 visa otrā stāva plašumā piepildīs pastāvīgā ekspozīcija “Dziesma” – pasaulīgs un personīgs vēstījums par latvieša un viņa radīto tekstu un mūzikas ceļu no šūpuļa līdz Dziesmu svētkiem.

Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukcijas būvdarbu būvuzraudzības veikšana uzticēta SIA “Būvuzraugi LV” par 20,4 tūkst. eiro, liecina iepirkuma komisijas lēmums. Šajā konkursā iesniegti astoņi piedāvājumi, no kuriem izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu.

Lielākie iepirkumi TOP 10 valsts iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Programmatūras licences un to atjaunināšana, programmatūras pakalpojumi elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem 52 piegādātāji 25 000 000,00
2 VAS “Valsts nekustamie īpašumi” Muzeju krātuvju kompleksa būvdarbi Rīgā Piegādātāju apvienība SIA “Re&Re” un SIA “ReRe04” 20 478 622,25
3 VAS “Latvijas valsts ceļi” Būvdarbu uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vai to maršrutos esošo ielu posmiem un tiltiem uzraudzība AS “Ceļu inženieri”, AS “Ceļuprojekts”, SIA “Firma L4”, SIA “Būvju profesionālā uzraudzība” 11 132 000,00
4 Valsts reģionālās attīstības aģentūra Biroja, izglītības un medicīnas iestāžu mēbeļu piegāde Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem SIA “L-Bizness group”, SIA “Salons Arkac”, SIA “Thomson furniture”, SIA “Daiļrade ekspo”, SIA “Lumini”, SIA “Omega Ekspress”, SIA “Troja”, SIA “Inter rino”, SIA “Kate”, SIA “Rīgas Krēslu fabrika”, SIA “Officeday Latvia”, UAB “Isku baldai” filiāle 10 400 460,00
5 AS “Latvijas valsts meži” Transportlīdzekļu piegāde un to tehnisko apkopju un remonta pakalpojumu nodrošināšana 2015. – 2019. gadam Personālsabiedrība SIA “Moller Auto Latvia” un SIA “Moller Auto”, SIA “Skandi Motors”, AS “Wess”, SIA “Mūsu Auto Valmiera”, SIA “Inchape Motors Latvia”, SIA “Favorit West”, SIA “Amserv Motors”, SIA “Euro Auto”, SIA “Mūsa Motors Rīga”, SIA “Karlo Motors”, SIA “AD REM auto”, SIA “Forum Auto”, SIA “Norde”, SIA “Amserv Krasta”, SIA “Impresso”, SIA “AWD” 7 750 000,00
6 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P73 Vecumnieki–Nereta–Subate posma 29,200. – 40,330. km segas rekonstrukcija (pastiprināšana) SIA “Strabag” 6 752 400,00
7 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts galvenā autoceļa A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils–Babīte) posma 0,30. – 2,38. km un Rīgas HES labā krasta drenāžas sistēmas rekonstrukcija AS “LNK Industries” 5 777 777,75
8 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Degvielas piegāde degvielas tvertnēs (rezervuāros) SIA “Statoil fuel & retail Latvia”, AS “Virši A” 5 443 000,00
9 Valsts reģionālās attīstības aģentūra EKO biroja tehnikas piegāde Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem Pilnsabiedrība “DLW Latvija un O’Pen Eesti”, SIA “IB Serviss”, SIA “JET”, SIA “Minapa”, AS “Capital”, SIA “Tomega”, SIA “ATEA”, SIA “Baltijas Biroju Tehnoloģijas”, SIA “TelCom”, SIA “Adventus Solutions”, SIA “Belam-Rīga”, SIA “Baltic Premier Partners”, SIA “Datakom”, pilnsabiedrība “Fima Group”, SIA “Lattelecom”, SIA “Santa Monica Networks”, SIA “Biroteh”, SIA “Certes.lv”, SIA “REVERIE Trading Group”, SIA “CRC”, SIA “Komerccentrs DATI grupa”, SIA “Timesaving” 5 000 000,00
10 Nodrošinājuma valsts aģentūra Degvielas iegāde degvielas uzpildes stacijās IeM padotībā esošo iestāžu vajadzībām uz trīs gadiem SIA “Statoil fuel & retail Latvia” 4 316 056,22

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļa Elektroenerģijas iegāde SIA “Enefit” 12 809 009,96
2 Rīgas domes Satiksmes departaments Ceļu horizontālā apzīmējuma uzturēšanas darbi Rīgas pilsētas ielās SIA “Rīgas luksofors”, SIA “KMK Projekts” 5 803 200,00
3 Jūrmalas pilsētas dome Ielu un valsts nozīmes autoceļu ikdienas uzturēšanas darbi SIA “Clean R” 4 403 861,16
4 Daugavpils pilsētas dome Daugavpils pilsētas ielu ikdienas uzturēšana AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” 3 193 706,68
5 SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Liftu tehniskā apkalpošana, plānoto un avārijas remontdarbu veikšana SIA “Recept-holding lifts”, SIA “Avva” 2 452 000,00
6 Ķekavas novada dome Sadzīves atkritumu apsaimniekotāja izvēle SIA “Clean R” 2 310 042,00
7 Stopiņu novada dome Kaudzīšu, Bitenieku un Getliņu ielas posmu rekonstrukcija SIA “Binders” 2 298 027,17
8 Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļa Iekškvartālu piebraucamo un koplietošanas ceļu renovācija AS “A.C.B.”, SIA “Binders”, AS “Ceļu pārvalde” 2 201 610,52
9 SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” Medikamentu piegāde SIA “Saules aptieka”, SIA “Farm Impeks”, SIA “Briz”, SIA “Baltacon”, SIA “Magnum Medical”, SIA “Tamro”, SIA “Elvim”, AS “Recipe Plus”, SIA “Medelens+”, SIA “Unifarma”, SIA “B.Braun Medical”, SIA “Vakcīna”, SIA “Elpis”, AS “Olainfarm”, SIA “Farmaceitiskā firma “ANISS””, SIA “Argos” RKF, SIA “Jelgavfarm”, SIA “Viola Farma”, SIA “Oriola Rīga”, SIA “Oriola Rīga”, SIA “Farma Balt Aptieka “Hipokrāta Aptieka”” 2 124 138,83
10 Rēzeknes pilsētas dome Rēzeknes pilsētas koplietošanas teritoriju apsaimniekošana un uzturēšana SIA “Clean R” 1 781 760,45

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” Par tiesībām noslēgt vispārīgo vienošanos par rezerves daļu piegādi SIA “Autoparts”, “Normarus” OU (Igaunija), “Licencia Kereskedelmi KFT” (Ungārija), SIA “Cars auto”, SIA “Solaris bus & coach Latvia”, SIA “Latina”, SIA “Auto kada”, SIA “Alkom-trans”, SIA “Triplex”, SIA “Domenikss”, “Ostimex” s.r.o. (Čehija) 60 000 000,00
2 AS “Augstsprieguma tīkls” Jaudas rezervju uzturēšana Latvijas Republikas elektroenerģijas sistēmas drošumam AS “Latvenergo” 12 631 000,00
3 AS “Sadales tīkls” Vidsprieguma kabeļu piegāde SIA “Konstanta Energo”, SIA “SLO Latvia”, SIA “Elko” 8 460 364,00
4 AS “Augstsprieguma tīkls” 110 kV kabeļu līnijas Nr. 212 pārbūve 110 kV kabeļu līnijās LNr. 612 un LNr. 212 SIA “Reck” 6 689 994,99
5 AS “Pasažieru vilciens” Dīzeļdegvielas piegāde vilcienu vilcei SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” 2 111 138,00
6 AS “Sadales tīkls” Kailvadu piegāde AS “Draka Keila Cables”, SIA “Elko”, SIA “Konstanta energo” 1 555 391,00
7 SIA “LDZ infrastruktūra” “Plasser & Theurer” ceļa mašīnu rezerves daļu iegāde “Plasser & Theurer Export von Bahnbaumashinen” GmbH (Austrija) 669 743,29
8 AS “Augstsprieguma tīkls” 110 kV elektroiekārtu piegāde apakšstacijai “Bolderāja II” Ārvalsts komersanta filiāle “Alstom Grid SAS filiāle Latvijā” 620 760,00
9 AS “Latvijas gāze” Cauruļvadu un veidgabalu piegāde SIA “Zinātniskā ražošanas firma “Rumba”” 496 097,08

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvijas maiznieks” Ciabatu un baltmaizes ražošanas līnija “Sveba-dahlen Baltic OÜ” (Igaunija) 2 980 000,00
2 J. Gierkena zemnieka saimniecība Liellopu kūts izbūve SIA “Goldingen Invest” 2 753 134,92
3 LPKS “Durbes grauds” Graudu pirmapstrādes kompleksa palielināšana SIA “Mītavas celtnieks” 2 683 771,00
4 AS “Balticovo” Graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas komplekss SIA “Meha” 2 499 850,00
5 ZS “Druvas” Slaucamo govju fermas ar mēslu krātuvi un barības glabātavu projektēšana un būvniecība “Mapri” OÜ (Igaunija) 2 126 995,00
6 SIA “Nukleārās medicīnas centrs” Medicīniskā pielietojuma pozitronu emisijas tomogrāfijas / datortomogrāfijas (PET/CT) iekārtu piegāde un uzstādīšana UAB “Arbor Medical Corporation LT” (Lietuva) 1 740 000,00
7 LPKS “VAKS” Pirmapstrādes kompleksa modernizācija SIA “Preiss Būve” 1 291 599,00
8 Latvijas Gaļas eksportētāju asociācija Gaļas un tās produktu veicināšanas pasākumu sagatavošana un organizēšana trešajās valstīs SIA “ex2”, SIA “Reklāmas aģentūra “Bulterjers””, SIA “Pegasus International”, SIA “Exportea” 1 248 920,17
9 SIA “Monolith” Iekārtu komplekts šķidro olu produktu ražotnes izveidei SIA “Aisis” 1 122 648,00
10 SIA “Agro J.U.” Graudu un rapša pirmapstrādes kompleksa būvniecība SIA “Voka” 1 092 713,51


Piezīme. Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Teksts: GUNDEGA SKAGALE, speciāli “Iepirkumiem”


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *