Finansiāli apjomīgākie iepirkumi

Šis rudens publiskajos iepirkumos bijis ne tik rosīgs kā vasaras mēneši – septembrī un oktobrī noslēgušies 2348 publiskie iepirkumi par kopējo summu 352,77 milj. eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) datubāzē. Oktobrī izsludināti arī deviņi iepirkumi valsts autoceļu būvdarbiem par teju 100 milj. eiro.

Kokvedējiem vispārīgās vienošanās par 30 milj. eiro

Beidzies AS “Latvijas valsts meži” izsludinātais iepirkums kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšanai 2015. un 2016. gadā. Atklātajā konkursā kopumā iesniegti 44 piedāvājumi, iepirkuma prasības vairākkārt apstrīdētas Iepirkumu uzraudzības birojā. Vairākas reizes mainīts iepirkuma nolikums, līdz 20. oktobrī paziņots gala lēmums – slēdzot vispārīgu vienošanos, tiesības pārvadāt kokmateriālus iegūst 42 uzņēmumi. Iepirkuma kopējā summa – 30 milj. eiro.

Konkursā izvēlēti piedāvājumi ar zemāko cenu.

Vidējais šo pakalpojumu apjoms 2015. gadā ir 4,8 miljoni m3, skaidro “Latvijas valsts meži”. Arī turpmākajos gados plānots līdzīgs nepieciešamo pakalpojumu apjoms. Lai valsts mežu apsaimniekotājs tiktu nepārtraukti nodrošināts ar nepieciešamajiem kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumiem, konkursa noteikumi paredz iepirkuma līgumus slēgt vispārīgās vienošanās ietvaros.
Tas nozīmē, lai pretendētu uz iepirkuma līgumu par konkrētu kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu, visi vispārīgās vienošanās dalībnieki tiks rakstveidā uzaicināti iesniegt piedāvājumus, uzaicinājuma vēstulē precīzi norādot pakalpojumu sniegšanas kārtību, vietu, apjomu un termiņu. Vispārīgās vienošanās dalībnieki, kuri varēs nodrošināt pakalpojumu sniegšanu atbilstoši pasūtītāja uzaicinājuma vēstulē norādītajam, iesniegs savu piedāvājumu, kas sastāv no apliecinājuma par gatavību slēgt līgumu, norādot kokvedēju sastāvus un personālu, kas rīkosies ar attiecīgo tehniku, un finanšu piedāvājumu. Šos piedāvājumos vērtējot, tiks ņemts vērā zemākās cenas princips.

Atgādināsim, ka pērn “Latvijas valsts meži” izsludināja līdzīgu iepirkumu kokmateriālu pārvadāšanai, paredzot slēgt viena un triju gadu līgumus kopumā par 90 milj. eiro. Taču pēc tam, kad IUB aizliedza slēgt trīs gadu līgumus, “Latvijas valsts meži” šā gada maijā izsludināja jaunu iepirkumu – vairs neparedzot slēgt līgumus, bet gan vispārīgās vienošanās.

Cīņa par “Rīgas satiksmes” 60 miljoniem

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” arī pēc atkārtotas iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas 22. septembrī izvēlējusies dīzeļdegvielu turpmākos piecus gadus 60 milj. eiro vērtībā iegādāties no SIA “RDZ Energy”. Taču ar šo lēmumu nebija mierā SIA “East–West Transit” – uzņēmums iesniedza atkārtotu sūdzību IUB (iepriekš uzņēmums apstrīdēja savu izslēgšanu no dalības konkursā par nodokļu parādiem).

Atklātajā konkursā saņemti četri piedāvājumi, no kuriem kā saimnieciski izdevīgākais jau 20. jūlijā izvēlēts SIA “RDZ Energy” piedāvājums. Iepirkuma uzvarētājam gada laikā SIA “Rīgas satiksme” jāpiegādā 12 milj. litru sezonai atbilstošas dīzeļdegvielas.

Jau rakstījām – TV3 raidījums “Nekā personīga” noskaidrojis, ka 2010. gadā pie līguma ar “Rīgas satiksmi” bez iepirkuma procedūras tika kompānija “Ramockas dzirnavas”, kas pašreiz ir mainījusi nosaukumu uz “RDZ Energy”. Šis uzņēmums līdz 2010. gadam piederēja Uldim un Jurim Zeizām, bet pēc tam pāris reizes mainījis īpašniekus – vispirms nonācis SIA “Prax SA” īpašumā, bet pāris mēnešus vēlāk par tā īpašnieku kļuvis Maltā reģistrēts uzņēmums “BHC Investment”, kam uzņēmums pieder joprojām.

Raidījums pauda aizdomas, ka “Rīgas satiksme”, pērkot degvielu no “Ramockas dzirnavām”, iespējams, pārmaksā. Arī konkurenti vērsa IUB uzmanību, ka viszemāko cenu visās iepērkamās dīzeļdegvielas kategorijās piedāvājumu atvēršanas sanāksmes laikā norādīja SIA “East–West Transit”, savukārt SIA “RDZ Energy” visās iepērkamās dīzeļdegvielas kategorijās uzrādīja augstāko kopējo dīzeļdegvielas cenu, turklāt SIA “RDZ Energy” cena visos dīzeļdegvielas veidos no iesniedzēja piedāvātās cenas par 1000 litriem dīzeļdegvielas atšķīrās par aptuveni 90 eiro. Taču “labojot aritmētiski pieļautu kļūdu” jau pēc piedāvājumu atvēršanas SIA “RDZ Energy” piedāvātā cena kļuvusi par viszemāko.

IUB iesniegto degvielas tirgotāja sūdzību uzklausīja 6. novembrī. Lēmums – izbeigt iesnieguma lietvedību, SIA “East–West Transit” sūdzību atstājot bez izskatīšanas.

“Latvijas valsts ceļi” izsludina iepirkumus par teju 100 miljoniem

Latvijas valsts autoceļu pārvaldītājs “Latvijas valsts ceļi” (“LVC”) oktobrī ir izsludinājis jaunus iepirkumus par būvdarbiem uz valsts autoceļiem gandrīz 100 miljonu eiro apmērā. To vidū autoceļa Inčukalns–Valmiera–Igaunijas robeža (A3) par vairāk nekā 21 milj. eiro, Talsi–Stende–Kuldīga (P120) par vairāk nekā 15 milj. eiro un Rīga–Ventspils (A10) segas pārbūve un Augšlīgatne–Skrīveri (P32) pārbūve – katrs par 11,5 milj. eiro.

Līdz gada beigām tiks izsludināti vēl divi iepirkumi par kopējo summu aptuveni 13 milj. eiro. Šos projektus plānots realizēt ar Kohēzijas un ERAF fondu līdzfinansējumu.

““Latvijas valsts ceļi” kā pirmie sāka apgūt jaunā Eiropas Savienības fondu perioda finansējumu, un mēs aktīvi turpināsim īstenot visus ieplānotos projektus. Būvdarbu iepirkumi tiek gatavoti laikus, rēķinoties ar to, ka vērtēšana un iepirkumu uzraudzība var prasīt papildu laiku. Mūsu mērķis – lai, sākoties būvniecības sezonai, uzņēmēji varētu nekavējoties ķerties pie darba,” norāda “LVC” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu seguma rekonstrukcija šobrīd norisinās septiņos objektos, bet trijos būvdarbi jau pabeigti. Lielākie pārbūves darbi notiek uz valsts galvenajiem autoceļiem Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža/Veclaicene (A2, kopējās izmaksas vairāk nekā 18 milj. eiro), Rīga–Liepāja (A9) vairākos posmos 70 km garumā (kopējās izmaksas aptuveni 35 milj. eiro), Liepāja–Lietuvas robeža/Rucava (A11, kopējās izmaksas vairāk nekā 15 milj. eiro) un Krievijas robeža/Grebņeva–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža/Medumi (A13, kopējās izmaksas pārsniegs 13 milj. eiro).

Stradiņa universitātes viesnīcu būvēs SIA “Velve”

Rīgas Stradiņa universitātes konkursā par dienesta viesnīcas būvi uzvarējusi SIA “Velve”, kas iesniegusi saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, apņemoties veikt būvprojekta izstrādi, būvdarbus un autoruzraudzību par 4,6 milj. eiro. Atklātajā konkursā kopumā iesniegti pieci piedāvājumi.

Nolikums paredz, ka būvprojekts jāizstrādā deviņu mēnešu laikā, būvdarbi jāpabeidz 16 mēnešu laikā.

Universitāte vēlas būvēt gaiteņa tipa viesnīcu ar tipveida numuriņiem Rīgā, Dārza ielā 5. Projektā paredzēti trīs veidu tipveida numuriņi: vienistabas (guļamistaba vienam vai diviem cilvēkiem), trīsistabu (divas guļamistabas, no kurām viena vienam cilvēka, otra – diviem cilvēkiem), sešistabu (piecas guļamistabas, katra vienam cilvēkam). Guļamistabās paredzētas vienstāva gultas. Numuriņos plānoti arī iebūvētie skapji un virtuves zona ar izlietni, cepšanas virsmu, ledusskapi, tvaika nosūcēju.

Patlaban Rīgas Stradiņa universitāte uztur trīs studentu dienesta viesnīcas Rīgā – divas atrodas netālu no Āgenskalna tirgus un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, bet viena – netālu no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas.

Kavējās Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūve

Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūvi plānots uzticēt būvkompānijai AS “LNK Industries”. Taču pagaidām konkursa uzvarētājam ar līguma slēgšanu jāpagaida – konkursa rezultātus viens no pretendentiem – pilnsabiedrība “PMK un BBA” – apstrīdējis IUB. Iepirkuma uzraugs “Valsts nekustamajiem īpašumiem” aizliedza slēgt iecerēto līgumu un uzdeva pēc konstatēto pārkāpumu novēršanas veikt atkārtotu konkursa rezultātu izvērtējumu.

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” izsludinātajā atklātajā konkursā kopumā iesniegti 10 piedāvājumi. Izvēles kritērijs – piedāvājums ar zemāko cenu. AS “LNK Industries” piedāvā muzeja pārbūvi veikt par 3,3 milj. eiro, kas ir par 1,2 milj. eiro mazāk nekā prognozētā līgumcena. Savukārt sūdzības iesniedzējs “PMK un BBA” – par 3,4 milj. eiro.

Interesi piesaista viens no argumentiem, ko sūdzības iesniedzējs “PMK un BBA” izmantoja, apstrīdot konkursa rezultātus – konkursa uzvarētājam nav konkursa nolikumā noteiktās galvenā būvdarbu veicēja pieredzes, jo vienā no realizētajiem objektiem galvenais būvdarbu veicējs bijusi pilnsabiedrība, kurā AS “LNK Industries” bija tikai viens no tās biedriem, bet darbu izpildē – apakšuzņēmējs.

Izskatāmās lietas ietvaros IUB iesniegumu izskatīšanas komisija saņēma arī Ekonomikas ministrijas viedokli par pilnsabiedrības tiesībām nodot galvenā būvdarbu veicēja pienākumus un tiesības pilnsabiedrības biedram. Ministrija norāda, ka “būvniecības normatīvajos aktos nav noteikti aprobežojumi pilnsabiedrības tiesībām nodot galvenā būvdarbu veicēja pienākumus un tiesības pilnsabiedrības biedram; pilnsabiedrības biedru tiesības un pienākumi tiek noteikti pilnsabiedrības līgumā, līdz ar to gadījumā, ja pilnsabiedrības līgumā būvdarbu veicēja (galvenā būvdarbu veicēja) tiesības tiek nodotas konkrētam pilnsabiedrības biedram, šim pilnsabiedrības biedram ir pilnas tiesības pildīt būvniecības normatīvajos aktos būvdarbu veicējam (galvenajam būvdarbu veicējam) noteiktos pienākumus”.

IUB lietas lēmumā norāda: “Fakts, ka iepriekš realizētā projekta līgumslēdzēja ir pilnsabiedrība, automātiski nenozīmē, ka pretendents, kas ir viens no šīs pilnsabiedrības biedriem, lai apliecinātu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas prasībām, nevar balstīties uz šā līguma ietvaros veiktajiem darbiem un ka pretendentam ir jābalstās tieši uz pilnsabiedrības spējām. Proti, pasūtītājam katrā konkrētajā situācijā ir jāpārliecinās, vai pretendents kā pilnsabiedrības biedrs ir pildījis darbus atbilstošā apjomā.”

23. oktobrī “Valsts nekustamie īpašumi” izsludināja iepirkumu Raiņa un Aspazijas muzeju telpu iekārtošanai – mājai Rīgā, vasarnīcai Jūrmalā un Raiņa muzejam “Tadenava” Dunavas pagastā.
Šajos projektos paredzēts, ka dzejnieka bērnības mājā – Raiņa muzejā “Tadenava” – apmeklētājiem būs iespēja muzeja vidi izdzīvot fizisko sajūtu līmenī – iegulties salmu gultā, pašķirstīt 20. gadsimta sākuma avīzi, noslēpties skapī, kur smaržo pēc bišu vaska, vai ieaut kājas milzu pastalās. Savukārt Raiņa un Aspazijas vasarnīcā restaurētajās augšstāva istabiņās būs iespēja iejusties dzejnieku dzīves vidē, bet apakšstāvā tiks izveidota ekspozīcija “Es un Tu”. Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, tiks iekārtots Raiņa un Aspazijas memoriālais dzīvoklis, kā arī dzejnieku personiskās bibliotēkas atklātā krātuve.

Valmierā par 7,8 milj. eiro būvēs peldbaseinu

Valmieras pilsētas pašvaldībā 2. novembrī parakstīts līgums par jaunā peldbaseina būvniecību, kā arī par būvuzraudzību un autoruzraudzību. Jaunā peldbaseina būvniecība būs nozīmīgākais projekts, ko Valmieras pilsētas pašvaldība īstenos tuvāko gadu laikā, lai attīstītu sporta infrastruktūru pilsētā.

Tiesības būvēt Valmieras sporta būvi atklātā konkursā ieguva būvkompānija SIA “Arčers”, kura apņēmās būvdarbus veikt par 7,79 milj. eiro. Atklātajā konkursā, kas bija izsludināts baseina būvniecībai, piedalījās pieci uzņēmēji. Izvēles kritērijs – zemākā cena.

Jaunais peldbaseins tiks būvēts atbilstoši Starptautiskās peldēšanas federācijas prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības un atzīt tajā sasniegtos rezultātus. Peldbaseins būs ar astoņiem 25 metrus gariem celiņiem, dziļums būs no 1,2 metriem līdz 2,3 metriem. Jaunajā peldbaseinā būs arī divi mazie – 8 x 12,5 metru baseini, kuru dziļums būs 0,9 metri. Mazākie baseini tiks izmantoti bērnu peldētprasmes apmācībai. Skatītājiem ir paredzētas tribīnes ar 300 vietām. Peldbaseina kompleksā paredzēts izveidot arī sportistu rehabilitācijas zonu ar pirtīm un terapijas kabinetiem, ģērbtuves ar 300 vietām, medicīnas kabinetus, treneru kabinetus, Valmieras Bērnu sporta skolas un tehniskās telpas, kā arī sauso treniņu zāli.
Baseina būvuzraudzību atbilstoši iepirkuma rezultātiem veiks SIA “Būvuzraugi LV”, autoruzraudzību – pilnsabiedrība “ISB/NAMS”.

Valmierā plānots būvēt arī slēgto BMX riteņbraukšanas trasi sacensību izmērā – 77 x 55 metru garumā, kas atbildīs Starptautiskās riteņbraukšanas savienības prasībām.

Peldbaseina un BMX projektam ir piešķirta valsts mērķdotācija 5,5 milj. eiro. Valmieras pilsētas pašvaldība cer baseina projektu īstenot līdz 2016. gada vidum.

Kavējas starptautiskās lidostas “Rīga” piestātnes būvniecība

Divi uzņēmumi – AS “LNK Industries” un AB “Panevėžio statybos trestas” – pārsūdzējuši starptautiskās lidostas “Rīga” konkursa rezultātus par pasažieru termināļa paplašināšanas būvniecības otro kārtu. Latvijas kompānija savu sūdzību atsauca, bet Lietuvas kompānijas sūdzību iepirkumu uzraugi skatīja 24. novembrī. Lēmums pagaidām nav zināms.

Ziemeļu piestātnes būvniecības otrajā kārtā galvenie darbi būs piestātnes ēkas iekšējās apdares un inženiertīklu montāžas darbu pabeigšana un trīs gaisa kuģu stāvvietu aprīkošana ar kustīgajiem iekāpšanas tiltiem.

Par starptautiskās lidostas “Rīga” ziemeļu piestātnes būvniecības otrās kārtas uzvarētāju 28. oktobrī atzīta SIA “Merks”, kas apņēmās šos darbus veikt par 8,9 milj. eiro. Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedza septiņi būvuzņēmēji. Konkursa gaitā divi pretendenti iesniedza sūdzības par konkursa nolikumu, IUB pēc to izskatīšanas atļāva slēgt līgumu.

“Pohjola Bank PLC” ir uzvarējusi atklātajā konkursā par 6,4 milj. eiro finansējuma piesaisti ziemeļu piestātnes būvniecības 2. kārtas īstenošanai, liecina informācija IUB mājas lapā. Kopumā šajā konkursā saņemti četri piedāvājumi. Izvēles kritērijs – zemākā cena. “Pohjola Bank PLC” apņēmusies finansēšanas pakalpojumu sniegt par 244 tūkst. eiro.

Iepirkuma nolikumā teikts, ka ilgtermiņa aizdevuma summa ir 6,4 milj. eiro un aizdevuma mērķis ir 80% finansējums ziemeļu piestātnes būvniecības otrajai kārtai. Kopējās plānotās izmaksas ir 8 milj. eiro bez PVN. Plānotais būvniecības laiks – no šā gada novembra līdz 2016. gada jūnijam.

Lielākie iepirkumi TOP 10 valsts iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 AS “Latvijas valsts meži” Kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšana 42 piegādātāji 30 120 000,00
2 Nacionālais veselības dienests Vakcīnu un šļirču piegāde SIA “Vakcīna”, SIA “Oriola Rīga”, SIA “B.Braun Medical” 14 817 136,90
3 Nodrošinājuma valsts aģentūra Degvielas iegāde AS “Virši–A”, SIA “East–West Transit”, SIA “Neste Latvija”, SIA “Statoil Fuel & Retail Latvia”, SIA “LUKoil Baltija R”, SIA “RNS–D” 11 859 181,58
4 SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” Laboratorijas reaģentu, diagnostikumu un to piederumu piegāde SIA “Diamedica”, SIA “Medilink”, SIA “Invitros”, SIA “Tamro”, SIA “Orcus”, “Siemens Osakeyhtio” Latvijas filiāle, SIA “Biocon”, SIA “J.I.M.” 7 973 919,36
5 VAS “Latvijas valsts ceļi” Valsts reģionālā autoceļa P85 Rīgas HES–Jaunjelgava posma krustojuma ar P88–Enkurnieki pārbūve AS “A.C.B.” 7 785 722,95
6 VAS “Valsts nekustamie īpašumi” Siltumenerģijas piegāde AS “Rīgas siltums” 5 320 000,00
7 Rīgas Stradiņa universitāte Ēkas Dārza ielā 5 būvprojekta izstrāde, būvdarbi, autoruzraudzība un garantijas nodrošināšana SIA “Velve” 4 548 074,60
8 VSIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” Medicīnas preču piegāde invazīvai radioloģijai “Johnson & Johnson AB” Latvijas filiāle, SIA “Arbor Medical Korporācija”, SIA “MRB projekts”, SIA “OneMed”, SIA “Scanmed”, “Mölnlycke Health Care ÖU” (Igaunija), SIA “Tamro”, UAB “Ilsanta” filiāle, SIA “Proximo Baltic”, “Medikamentu tinklas Ltd.” (Lietuva), SIA “Amerikas Baltijas Tehnoloģiju korporācija”, kompānija “Energenas LLC” (Lietuva), SIA “DM Premium”, SIA “Biotronik Baltija”, SIA “Elvim” 3 984 041,00
9 VAS “Valsts nekustamie īpašumi” Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves būvdarbi AS “LNK Industries” 3 283 706,54
10 Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs Munīcijas iegāde NBS vajadzībām “Arex d.o.o. Šentjernej” (Slovēnija), “CBC – Companhia Brasileira de Cartuchos” (Brazīlija) 3 034 500,00

Ar sarkanu krāsu iezīmēti IUB apstrīdētie iepirkumi

Lielākie iepirkumi TOP 10 pašvaldību iestādes

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas domes Labklājības departaments Aprūpes mājās pakalpojums personas dzīvesvietā Latvijas Samariešu apvienība, “Svētā Jāņa palīdzība”, SIA “Pirmais patronāžas serviss”, SIA “Mājas aprūpe”, Latvijas Sarkanais Krusts 8 953 421,00
2 Valmieras pilsētas pašvaldība Peldbaseins un BMX riteņbraukšanas trase SIA “Arčers” 7 954 927,17
3 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Skolu ēdināšanas pakalpojumi Pasūtītājs nepiekrīt uzvarētāju publicēšanai 4 804 770,70
4 Rīgas domes Satiksmes departaments Būvdarbi Salu tilta kompleksā AS “LNK Industries” 1 502 767,59
5 Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” Ietvju, skvēru, iekšpagalmu uzturēšana un pļaušana 2016. un 2017. gadā PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” 1 489 841,27
6 Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” Ielu un veloceliņu mehanizētā tīrīšana 2016. un 2017. gadā PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” 1 372 786,85
7 Baldones novada dome Ēdināšanas pakalpojums izglītības iestādēs un sociālās aprūpes centrā SIA “Krīga” 1 368 451,60
8 Cēsu novada pašvaldība Apstādījumu kopšana ZS “Kliģeni” 1 336 025,47
9 Rīgas domes Satiksmes departaments Maģistrālā ūdens kanalizācijas kolektora avārijas posmu remontdarbi Kārļa Ulmaņa gatvē CBF SIA “Binders” 1 273 289,41
10 Jūrmalas pilsētas dome Pašvaldības iestāžu darbinieku veselības apdrošināšana “Ergo Life Insurance SE” Latvijas filiāle 922 000,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 sabiedrisko pakalpojumi sniedzēji

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” Dīzeļdegvielas piegāde SIA “RDZ Energy” 60 000 000,00
2 AS “Sadales tīkls” Sadales transformatoru piegāde “Zennaro costruzioni elettriche S.R.L.” un SIA “Vallin Baltic” apvienība (Itālija), SIA “Elko”, SIA “ABB”, SIA “Energokomplekss” 10 944 447,58
3 VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” SIA “Merks” 8 870 642,86
4 AS “Latvenergo” Degvielas, preču un pakalpojumu iegāde mazumtirdzniecības vietās, izmantojot kredītkartes SIA “Statoil Fuel & Retail Latvia”, SIA “LUKoil Baltija R”, AS “Virši–A”, SIA “East–West Transit”, SIA “RusLatNafta”, SIA “Gotika auto”, SIA “Astarte–nafta” 7 155 759,00
5 AS “Sadales tīkls” Traktoru iegāde SIA “Dojus Latvija”, SIA “Agritech” 2 859 093,56
6 VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””” Ēku un termināļa uzkopšana “SOL Baltics OÜ” (Igaunija) 2 024 261,46
7 AS “Latvenergo” Transporta līdzekļu uzturēšanas pakalpojums 75 piegādātāji 1 974 000,00
8 AS “Latvenergo” Pļaviņu HES un Rīgas HES ģeneratoru jaudas slēdžu atjaunošanas remonts SIA “ABB” 1 680 427,75
9 AS “Sadales tīkls” Transformatoru apakšstaciju kontrolskaitītāju ar GPRS modemiem piegāde UAB “Elgama – elektronika” (Lietuva) 1 294 900,00
10 AS “Sadales tīkls” Stabu mizošanas un marķēšanas iekārtu iegāde un uzstādīšana SIA “Instro” 1 261 585,00

Lielākie iepirkumi TOP 10 komercuzņēmumi

Nr.p.k. Pasūtītājs Iepirkuma objekts Iepirkuma uzvarētājs Līguma summa, eiro
1 SIA “Bryce Farms” Graudu pieņemšanas, kaltēšanas un glabāšanas kompleksa būvniecība SIA “Voka” 1 989 194,21
2 ZS “Vaicuļevas” Graudu un sēklu pirmapstrādes kompleksa būvniecība SIA “SCM Latvia” 1 870 857,51
3 SIA “Pellet 4Energia” Lentveida žāvēšanas iekārtu komplekss AS “HekoÜtek” 1 780 000,00
4 ZS “Druvas” Kūts rekonstrukcija un mēslu krātuves būvniecība “Mapri O” (Igaunija) 1 541 989,85
5 SIA “iCotton” Vates plāksnīšu ražošanas iekārtu komplekta piegāde un uzstādīšana “A.C.M. engineering” SRL (Itālija) 1 470 000,00
6 SIA “Palami” Automatizēts komplekss stiklotu fasāžu ražošanai ar iebūvētiem elektroniskiem izstrādājumiem UAB “Sonec” (Lietuva) 1 383 690,00
7 SIA “Norma–A” Degvielas iegāde degvielas uzpildes stacijāsa SIA “Statoil Fuel &Retail Latvia” 1 000 000,00
8 SIA “Meliorācijas darbnīca” Graudu un rapšu pirmapstrādes kompleksa būvniecība SIA “Merit Investment” 985 145,00
9 SIA “iCotton” Vates kociņu ražošanas iekārtu komplekta ar iepakošanas komponentiem piegāde un uzstādīšana “Bellini&Meda” SRL (Itālija) 833 000,00
10 Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija Zivju proteīna un eļļas rūpnīca “Beihai xinhong fishmeal equipment co Ltd” (Ķīna) 672 645,74

Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *