Atvērta pieteikšanās jaunam atbalstam inovāciju iepirkuma ietvaros

in ,
Autors: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pirmavots: www.liaa.gov.lv

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra piedāvā iespēju saņemt atbalstu jaunu un inovatīvu produktu izstrādei un komercializācijai Latvijas uzņēmējiem, kuri, piedaloties inovāciju iepirkuma procedūrā, noslēguši iepirkuma līgumu ar pasūtītāju.

Atbalsts pieejams komersantiem, mazajām un vidējām, kā arī vidējās kapitalizācijas sabiedrībām, piedāvājot grantu līdz 50% no iepirkuma līgumcenas, sasniedzot līdz pat 50 000 eiro. Atbalsts paredzēts šādām darbībām:

  • Eksperimentāla izstrāde;
  • Sertificēšanas un testēšanas pakalpojumi.

Atlikušo līgumcenas daļu sedz pasūtītājs.

Programmu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, un tās mērķis ir veicināt inovatīvus risinājumus dažādās jomās, piemēram, mobilitātē, digitalizācijā, veselības aprūpē un publisko pakalpojumu pieejamībā.

Plašāka informācija par atbalsta programmu pieejama business.gov.lv

Inovācijas iepirkums ir būtisks instruments publisko pakalpojumu efektivitātes un lietderības uzlabošanai, vienlaikus risinot arī pastāvošos sabiedriskos izaicinājumus un vajadzības tādās jomās kā mobilitāte, digitalizācija, veselības aprūpe, publisko pakalpojumu pieejamība u.c. Tas ir nozīmīgs papildu resurss pētniecības, attīstības un inovācijas finansēšanai. Plašāka informācija par inovāciju iepirkumu pieejama Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.