Maziem un vidējiem uzņēmumiem būs pieejams atbalsts pārejai uz aprites biznesu

in ,
Autors: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) aprīlī būs pieejama grantu programma pārejai uz aprites biznesa modeļiem. 01.04.2024. Up2Circ akselerators izsludina pieteikšanos uz grantu programmu, kurā atbalstu varēs saņemt līdz 47 MVU projekti no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Programmas mērķis ir izveidot un ieviest aprites biznesa modeļus uzņēmumos, kā arī īstenot konkrētas darbības aprites produktu, procesu un pakalpojumu jomā. Kopējais programmas budžets pirmajam uzsaukumam ir 1 230 000 eiro.

 

Projektu veidi un finansējums

MVU var pieteikties divām dažādām finansēšanas shēmām atkarībā no projektu lieluma un ilguma. Projektā ir atbalstāmas izmaksas ar ārpakalpojuma sniedzēju, ceļošanas un uzturēšanās, iekārtu iegādes, kā arī citu preču, darbu un pakalpojumu iegādes izmaksas. 

 

 

Maza mēroga projekti: priekšizpēte

  • Finansējums: maza mēroga projekti līdz 15 000 eiro apmērā
  • Paredzamais finansēto maza mēroga projektu skaits: 32
  • Paredzamais rezultāts: priekšizpēte, tostarp biznesa plāns
  • Projekta ilgums: 6 mēneši

Liela mēroga projekti: pilotēšana un demonstrēšana

  • Finansējums: liela mēroga projekti līdz 50 000 eiro apmērā
  • Paredzamais finansēto liela mēroga projektu skaits: 15
  • Paredzamais rezultāts: apstiprināts prototips
  • Projekta ilgums: 12 mēneši

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš: 01.04.2024.-31.05.2024. (23:59 CET)

Rezultātu paziņošana termiņš līdz 06.09.2024.

Svarīgi! Uzņēmums var iesniegt vienu projekta pieteikumu un jau sākotnēji pie iesniegšanas tam ir jāatbilst diviem kritērijiem saistībā ar Up2Circ Akadēmiju:

  • Aprites aspekta novērtējums: pieteikuma sagatavotājiem ir jābūt veiktam aprites novērtējumam, izmantojot Up2 Circt aprites novērtēšanas rīku.
  • Uzlabotas zināšanas par aprites ekonomikas jautājumiem: pretendentiem ir jābūt Up2Circ Academy tiešsaistes mācību programmas aktīvam dalībniekam. Aktīva iesaistīšanās tiek definēta kā vismaz 50% Up2Circ akadēmijas e-apmācību moduļu apguve.

Plašāka informācija par programmu, vērtēšanas kritērijiem ir pieejama šeit: https://up2circ.eu/first-open-call/

Projekta pieteikumu iesniegšana notiks tiešsaites platformā angļu valodā un arī tālākā saziņa ar programmas ieviesējiem notiek angļu valodā.

Up2Circ ir Eiropas Komisijas programmas “Apvārsnis Eiropai” finansēts projekts ar kopējo mērķi paātrināt Eiropas MVU pāreju uz aprites ekonomiku un to ievieš Up2Circ akselerators.

Otrais projektu uzsaukums tiek plānots 2025. gada pavasarī