Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu 200 jaunu pakomātu iegādei

in
Autors: VAS “Latvijas Pasts”

VAS “Latvijas Pasts”

Turpinot pieaugt pakomātu popularitātei iedzīvotāju vidū un palielinoties ar pakomātu starpniecību nosūtīto sūtījumu apjomam, Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu 200 jaunu pakomātu iegādei. Latvijas Pastam šis ir būtisks solis, lai paplašinātu pakalpojuma pieejamību visā valsts teritorijā. Kopējo Latvijas Pasta tīklu patlaban veido jau 195 āra un iekštelpu pakomāti, bet līdz septembra beigām tīklā pieejamo pakomātu skaits sasniegs 220.

Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu būtiskai pakomātu tīkla paplašināšanai, paredzot 200 pakomātu iegādi, tādejādi Latvijas Pasta pakomāta tīklā būs 420 iekārtas. Jau šobrīd pakomāti tiek izvietoti klientiem stratēģiski izdevīgās vietās visā valstī, tostarp pie pasta nodaļām, Cirkle K degvielas uzpildes stacijām, mazumtirdzniecības uzņēmuma LIDL veikaliem u.c., taču plānotais papildinājums ļaus nodrošināt pakomātu pakalpojuma pieejamību vēl plašākam klientu lokam arī reģionos, plānojot to izvietošanu atbilstoši pieprasījumam.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns: “Izsludinātais iepirkums ir tikai loģisks solis virzībai uz konkurētspējīgu, tehnoloģiski attīstītu un mūsdienu prasībām atbilstošu uzņēmumu, kas ieklausās mainīgajās klientu vēlmēs un vajadzībās. Mūsu klientu pieprasījums pēc pakomātiem strauji audzis, tādēļ svarīgi kāpināt tempu arvien plašāka pakomātu tīkla ieviešanā.”

Plānotā iepirkuma summa sasniedz 6 miljonus eiro, un paredzēts, ka tas noslēgsies 28.augustā. Ar Latvijas Pasta izsludināto iepirkumu pakomātu tīkla paplašināšanai iespējams iepazīties EIS iepirkumu sistēmā.

Latvijas Pasts ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas piedāvā gan iekštelpu pakomātu pakalpojumus, kas ir ļoti būtiski pakām, kam nepieciešams noteikts temperatūras režīms, nepakļaujot tās apkārtējās vides svārstībām, gan ārtelpās, nodrošinot sūtījumu izņemšanu un nosūtīšanu jebkurā diennakts laikā. Starp Latvijas Pasta pakomātiem ir arī Latvijā vienīgais paku tornis Rīgā, Pļavniekos, – efektīva un moderna sūtījumu izsniegšanas iekārta ar automatizēto sūtījumu izsniegšanas funkciju, kurā var uzglabāt līdz pat 500 sūtījumu vienlaikus.

Latvijas Pasts pakomātu tīklu iegādājās 2019.gada augustā, būtiski paplašinot sūtījumu izsniegšanas un nosūtīšanas iespējas, ko veido plašs pakalpojumu sniegšanas vietu tīkls, pastnieku un kurjeru serviss, Circle-K degvielas uzpildes staciju tīkls un vairāk nekā 195 pakomāti visā Latvijā.