Līdz 31. jūlijam – Aicinājums piedalīties pētījumā aktualizēt zaļo teritoriju nozīmību pilsētvidē ‘Kura ir Tev svarīgākā pilsētas zaļā teritorija?’

in
Autors: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Lai aktualizētu zaļo teritoriju nozīmību pilsētvidē , Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina piedalīties aptaujā, kas organizēta pētījumam LIFE LATESTadapt projekta ietvaros.

Līdz 31.jūlijam ir iespēja norādīt sev svarīgāko zaļo teritoriju Rīgā, Cēsīs vai Valmierā:

– Zaļās teritorijas Rīgā: https://ej.uz/zalasteritorijas_riga

– Zaļās teritorijas Cēsīs: https://ej.uz/zalasteritorijas_cesis

– Zaļās teritorijas Valmierā: https://ej.uz/zalasteritorijas_valmiera

Aptauja tiek īstenota projekta LIFE LATESTadapt ietvaros, kur viens no uzdevumiem ir veikt Rīgas, Cēsu un Valmieras zaļās infrastruktūras kartēšanu.

Aptaujas anketu izstrādāja LIFE LATESTadapt projekta partneri – biedrības “Baltijas Vides Forums” komanda sadarbībā ar Rīgas, Cēsu novada un Valmieras novada pašvaldībam.

Informācija par LIFE LATESTadapt projektu un aktualitātēm atrodama:

LIFE LATESTadapt projekta mērķis ir uzlabot klimatnoturību Baltijas pašvaldību teritorijās. Projektā izvirzīti četri apakšmērķu virzieni: (1) dabā balstīti risinājumi, (2) digitālās pārmaiņas, (3) plānošanas kvalitāte un (4) kvalitātes paaugstināšana, kas tiek realizēti projekta pilotteritorijās Latvijas teritorijā – Cēsīs, Valmieras pilsētā un Rīgas valstpilsētā – un Igaunijas teritorijā – Viimsi, Haapsalā, Rakverē un Narvā.