DISKUTĒ PAR UZŅĒMĒJU UN PAŠVALDĪBAS SADARBĪBAS STIPRINĀŠANU GALVASPILSĒTĀ

in ,
Autors: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Lai pārrunātu, kā pilnveidot uzņēmēju un pašvaldības sadarbību galvaspilsētā, otrdien, 20. jūnijā, Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) – Rīgas komitejas dalībnieki tikās ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi.
 
“Mēs vēlamies atrast veidus, kā sadarboties, lai palīdzētu,” uzrunājot Rīgas mēru, sacīja LTRK Rīgas komitejas vadītājs Ģirts Rungainis. “Rīgas izaugsme iespējama, attīstoties uzņēmējdarbības videi, un mēs varam palīdzēt galvaspilsētas izaugsmē, ja mēs – uzņēmēji – vairāk tiktu iesaistīti un būtu informēti par jautājumiem, kas ir Rīgas dienaskārtībā.”
 
Saskarsme un komunikācija, finansējums attīstībai, Rīgas izaugsmes scenāriji un to komunikācija – tās bija galvenās sarunas tēmas, ko pārsprieda LTRK Rīgas komitejas uzņēmēji.
 
Savukārt M. Staķis pozitīvi novērtēja LTRK pārstāvju pausto, ka sadarbība ar Rīgas domi ir uzlabojusies, vienlaikus paužot gatavību turpināt pilnveidot dialogu ar komersantiem un LTRK, identificējot konkrētus problēmjautājumus un kopīgi, piesaistot attiecīgos pašvaldību speciālistus, detalizēti tos risinot. Nākamās tikšanās reizes ar pašvaldības pārstāvjiem tiks veltītas, lai iepazīstinātu uzņēmējus ar Rīgas pilsētas attīstības stratēģiju un plānu, kā arī Rīgas investīciju un attīstības aģentūras darbību un meklētu jaunas sadarbības formas, kas izceltu uzņēmēju lomu galvaspilsētā.