IUB skatīs sūdzību “Latvijas pasta” konkursā par pakomātu piegādi

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) 10. septembrī plāno skatīt sūdzību VAS “Latvijas pasts” konkursā, kurā paredzēts iegādāties līdz 120 pakomātiem jeb pasta termināliem, liecina biroja publiskotā informācija.

Sūdzību iesniegusi personu apvienība “Terminal”, kurā ir SIA “Jarva” un SIA “Torensberg”.

Personu apvienība “Terminal” sūdzību attiecīgajā iepirkumā iesniedza arī šogad maijā. Izskatot minēto sūdzību, IUB aizliedza “Latvijas pastam” slēgt līgumu ar pretendentu, kuram tika piešķirtas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, proti, ar personu apvienību SIA “TC” un Nīderlandes komersantu “Quispel International”.

Konkursā piedāvājumus iesniedza pieci pretendenti – “Terminal”, kas piedāvāja vienu pasta termināli uzstādīt par 6580 eiro, apvienība “TC” un “Quispel International”, kas piedāvāja vienu termināli uzstādīt par 16 750 eiro, kā arī Vācijas kompānija “Gantner Electronic” un tās apakšuzņēmējs Vācijas “Variocube”, kas piedāvāja vienu termināli uzstādīt par 41 213 eiro. Tāpat pieteikumu iesniedza Turcijas “Rovenma Elektronik Sanayi ve Ticaret”, kas piedāvāja viena pakomātu uzstādīt par 75 000 eiro, kā arī Ķīnas “Shenzhen Hive Box Network Technology Limited”, kas piedāvāja vienu pakomātu uzstādīt par 12 372 eiro.

Iepirkums par līdz 120 pakomātu iegādi ar prognozēto līgumcenu 1,08 miljonu eiro apmērā tika izsludināts šogad martā.

Paredzēts, ka “Latvijas pasts” garantēti iepirks 60 pakomātu un vēl 60 ir negarantētais – papildu apmērs. Garantēto pakomātu piegādi konkursa uzvarētājam būs jāpiegādā piecu mēnešu laikā no līguma parakstīšanas.
Jau vēstīts, ka “Latvijas pasta” apgrozījums pagājušajā gadā bija 94,1 miljons eiro, kas ir par 3% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga teju trīs reizes, sasniedzot 4,2 miljonus eiro.

“Latvijas pasts” nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. “Latvijas pasts” ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *