Tiesa skatīs krimināllietu par robežsargu kukuļošanu un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2. septembrī plkst.11 plāno skatīt krimināllietu, kurā par korupciju un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem apsūdzētas septiņas personas, tostarp robežsargi un uzņēmumu pārstāvji.

Atbilstoši krimināllietā celtajām apsūdzībām divas Valsts robežsardzes amatpersonas pieprasīja un pieņēma kukuļus, kā arī atbalstīja krāpšanu. Savukārt piecas fiziskas personas, darbojoties juridisko personu interesēs, deva kukuļus robežsargiem un izdarīja krāpnieciskas darbības, nodarot valstij mantisku zaudējumu vairāk nekā viena miljona eiro apmērā, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūra.

Apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļdošanu un krāpšanu.

Viens no uzņēmējiem, piedāvājot iepirkuma prasībām neatbilstošu preci, izkrāpa naudu, kas bija paredzēta par atbilstošu iepirkuma prasībām iekārtu iegādi vairāk kā viena miljona eiro apmērā.

Par veiktajām nelikumīgām darbībām vairākos iepirkumos Valsts robežsardzes amatpersonas kopumā pieprasīja un saņēma vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Krāpšana nav saistīta ar valsts austrumu robežas joslas būvniecību, bet ar tehniskajai specifikācijai neatbilstošu sensoru komplektu piegādi, norādīja prokuratūrā.

Tāpat prokuratūra virzījusi procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu divām juridiskajām personām.

Lietā apsūdzēti Valerijs Širokovs, Igors Žuravļovs, Jevgēnijs Golubkovs, Kristīne Galviņa, Jānis Dzelme, Igors Petrovs un Vladimirs Petrakovs.
Publiski pieejamās amatpersonu deklarācija liecina, ka Širokovs 2018.gadā beidzis darbu robežsardzē kā iepirkuma komisijas priekšsēdētājs. Arī Žuravļovs darbu robežsardzē beidzis 2019.gadā kā iepirkuma komisijas priekšsēdētājs.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *