Liepājā plāno ieguldīt ap 350 000 eiro futbola halles infrastruktūras izveidei

Liepājā plāno ieguldīt 350 000 eiro futbola halles infrastruktūras izveidei, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.
Lai nodrošinātu nepārtrauktu futbola treniņu un sacensību procesu visu gadu, ceturtdien Liepājas pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja nodomu protokola parakstīšanu ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par futbola halles uzstādīšanu Liepājā.
Lai sakārtotu apkārtējo infrastruktūru un laukuma segumu, Liepājas pašvaldība paredzējusi ieguldīt ap 350 000 eiro. Savukārt piepūšamās halles iegādi un uzstādīšanu nodrošinās LFF, kas varētu izmaksāt ap 500 000 eiro. Nepieciešamais finansējums tiks precizēts pēc publiskā iepirkuma rezultātiem.
Paredzēts, ka 2021.gadā futbola stadiona “Olimpija” teritorijā, Zvejnieku alejā 2/4, tiks izbūvēta visa nepieciešamā infrastruktūra un uzstādīta piepūšama futbola halle ar 110×74 metru plašu laukumu. Tādējādi arī gada aukstajos mēnešos būs nodrošināti piemēroti futbola treniņu un sacensību apstākļi.
Pašvaldība skaidro, ka kopumā Liepājā ar futbolu nodarbojas aptuveni 650 bērnu – gan Futbola skolā, gan dažādās interešu izglītības programmās un bērnudārzos. Ziemā treniņi tiek pārtraukti vai pārcelti uz sporta zālēm, kas nav piemērotas futbolam, tādēļ ir būtiski bērniem un jauniešiem nodrošināt kvalitatīvu un nepārtrauktu treniņu procesu jebkuros laikapstākļos.
Lai varētu īstenot iecerēto projektu, 17.decembra Liepājas pilsētas domes sēdē deputāti konceptuāli atbalstīja futbola halles izveidi un nodomu protokola noslēgšanu ar LFF par piepūšamās futbola halles izbūvi un uzstādīšanu Liepājā.
Domes lēmums paredz arī to, ka būvniecības procesa īstenošana un pēc tam arī halles apsaimniekošana tiks nodota Liepājas pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA “OC Liepāja”.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *