Apstiprina Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra nolikumu

Valdība šodien apstiprināja Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) nolikumu.
Nolikums paredz, ka centrs ir aizsardzības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde un tā funkcijas ir veikt publiskos iepirkumus Aizsardzības ministrijas (AM) un tās padotībā esošo iestāžu, tostarp Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām. Tāpat centra funkcija ir veikt publiskos iepirkumus valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām saskaņā ar Ministru kabineta vai AM doto uzdevumu, ja iepirkuma priekšmets tiek iegādāts arī aizsardzības nozares vajadzībām.
Centra funkcijas būs arī īstenot pilnu materiāltehnisko līdzekļu pārvaldību un loģistiku aizsardzības nozarē.
Jau ziņots, ka oktobrī valdība atbalstīja Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (VAMOIC) strukturālo reorganizāciju, centra atsevišķas funkcijas nododot jaunveidojamam VALIC.
Pēc reformas VAMOIC būtu atbildīgs par aizsardzības infrastruktūras attīstību un pārvaldību, bet iepirkuma funkcijas un sāktā nodrošinājuma reforma, tai skaitā izpildē esošie uzdevumi tiks nodoti VALIC.
Paredzēts, ka reorganizācijas rezultātā kopējais personāla skaits aizsardzības nozarē netiks palielināts, jo tiks konsolidēti atbilstošo funkciju speciālisti no vairākām juridiskām iestādēm – Nacionālo bruņoto spēku 1., 2., un 3. Reģionālā nodrošinājuma centra, Zemessardzes, Jaunsardzes centra un VAMOIC.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *