Staķis lūdzis Kariņam valdības iepirkumā 75 000 daudzreiz lietojamo masku paredzēt Rīgas mazturīgajiem

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) lūdzis Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), lemjot par daudzreiz lietojamo masku iegādi, paredzēt 75 000 masku Rīgas mazturīgajiem iedzīvotājiem.
Kā Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē stāstīja Staķis, pašvaldībai nav problēmu ar vienreiz lietojamo masku sagādi, taču būtu nepieciešamas daudzkārt lietojamās maskas.
Viņš teica, ka par šo masku iepirkuma rīkošanu iespējams nākamnedēļ varētu lemt valdība. Tādēļ, tiekoties ar Kariņu, Staķis esot izteicis Rīgas pašvaldības vēlmi.
Ņemot to vērā, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja neiekļāva darba kārtībā partijas “Saskaņa” Rīgas domes frakcijas ierosinājumu par sejas masku iepirkumu. Šis bija pirmais opozīcijas ierosinājums, ko jaunā koalīcija neskatīja.
Kā aģentūru LETA iepriekš informēja “Saskaņas” frakcijā, partijas priekšsēdētāja vietnieks Andris Morozovs 14.oktobrī iesniedza Finanšu un administrācijas lietu komitejas priekšsēdētājam, Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (APP) lūgumu papildināt komitejas sēdes darba kārtību, iekļaujot papildus jautājumu sēdes darba kārtībā “Par vairākkārt lietojamo sejas aizsargmasku iepirkuma organizēšanu”.
Izskatīšanai iesniegtais lēmumprojekts paredzēja iegādāties 1 400 000 vairākkārt lietojamu sejas aizsargmasku par vienas vienības cenu, kas nepārsniedz 0,50 eiro.
“Saskaņa” rosināja līdzekļus pirkumam piešķirti no Rīgas domes rezerves fonda.
Maskas “Saskaņa” rosināja izplatīt bez maksas Rīgas iedzīvotājiem, izmantojot uzņēmumu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, kā arī sadarbojoties ar privātajiem namu apsaimniekošanas uzņēmumiem.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *