VAMOIC paredz tiesības veikt centralizētas iepirkumu procedūras citu valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām

Valdība 6.oktobrī atbalstīja grozījumus normatīvajā aktā, kas paredz, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) tiesības veikt centralizētas iepirkumu procedūras citu valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām, kur to vajadzības pārklātos ar aizsardzības nozares iepirkumu vajadzībām.
Ar jauno regulējumu VAMOIC būtu pilnvarots, atbilstoši Ministru kabineta vai aizsardzības ministra uzdevumam, uzņemties un veikt centralizētās iepirkumu institūcijas darbības, organizējot un nodrošinot individuālo materiāltehnisko līdzekļu iepirkuma procedūras.
VAMOIC, nodrošinot centralizētas iepirkumu procedūras norisi, būtu nepieciešams iepriekš vienoties ar plānotajiem pasūtītājiem par būtiskajiem centralizētā iepirkuma veikšanas jautājumiem, piemēram, iegādājamo preci vai pakalpojumiem, iepirkuma priekšmeta apjomu, tehniskajās specifikācijās norādāmajiem raksturlielumiem, iepirkuma dokumentācijas saskaņošanas kārtību, atbildību, iepirkuma komisijas veidošanas principiem un tamlīdzīgi.
Ar šāda regulējuma ieviešanu tiktu radīts gan administratīvo resursu, gan finanšu līdzekļu ietaupījums, ja viena iestāde veiktu centralizētu iepirkuma procedūru, kas aktuāla ne tikai Aizsardzības ministrijai, bet arī citām valsts pārvaldes iestādēm.
Jaunais regulējums būs attiecināms tikai uz tādu preču vai pakalpojumu iegādi, kas nepieciešams pašai aizsardzības nozarei.
Tāpat VAMOIC veiktajās centralizēto iepirkuma procedūrās citu iestāžu vajadzībām veiktās iegādes tiktu finansētas no šo iestāžu budžetiem.
Ar jauno regulējumu nav paredzēts pārņemt valsts materiālo rezervju iegādes funkciju.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *