Apkopojums par atbalstu uzņēmējiem un strādājošajiem COVID-19 krīzes laikā

Saistībā ar vīrusa COVID-19 izplatību pasaulē un Latvijā ceturtdien, 12. martā, pieņemts lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijā līdz šī gada 14. aprīlim, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu.

Valdība jau krīzes sākumā nolēma, ka turpmākā mēneša komandējumiem plānotie līdzekļi novirzāmi budžeta programmā “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai pēc tam tos novirzītu nepieciešamo medikamentu, aizsarglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām. Otrdien, 24. martā, valdība plāno izskatīt rīkojuma projektu par apropriācijas pārdali no ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžetiem uz budžeta programmu “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams operatīvi piešķirt līdzekļus koronavīrusa Covid-19 izraisītās slimības izplatības novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem. Nepieciešamības gadījumā pēc šī perioda valdība vērtēs arī turpmāku līdzekļu novirzīšanu Covid-19 novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem.

Rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu

Likums par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar COVID-19 izplatību

Kur vērsties jautājumu gadījumos privātā sektora darba devējiem

Kur vērsties jautājumu gadījumos privātā sektora darba ņēmējiem

Latvijas ekonomika pēdējos gados attīstījusies sabalansēti. Stingra fiskālās disciplīnas ievērošana vairāku gadu garumā ir atmaksājusies. Tomēr šobrīd COVID-19 izraisītā krīze ir satricinājusi arī mūsu ekonomikas vidi, un šis ekonomiskais šoks, izmantojot dažādus instrumentus, ir maksimāli ātri jānovērš.

ATBALSTS UZŅĒMĒJIEM                 ATBALSTS DARBINIEKIEM


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *