Lēmumu par JRT būvniecības tālāko virzību sola mēneša laikā

Lēmums par Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvniecības tālāko virzību tiks pieņemts mēneša laikā, intervijā “TV 3” raidījumā “900 sekundes” sacīja VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Viņš uzsvēra, ka joprojām ir mērķis teātra ēku nodot ekspluatācijā 2022.gada vasarā, lai jau tā paša gada rudenī teātris varētu uzņemt skatītājus.

Ēka patlaban ir iekonservēta un tiek izvērtēts, kuru no četriem iesniegtajiem piedāvājumiem iepirkumā izvēlēties.

Griškevičs atzina, ka, visticamāk, salīdzinājumā ar iepriekšējo iepirkumu nepieciešamais finansējums būs lielāks, jo atšķiras pati iepirkuma specifikācija. Atšķirībā no iepriekšēja iepirkuma, līgumā būs paredzēta ne tikai pati būve, bet arī nepieciešamās tehnoloģijas. Tāpat būvniekam būs jāsniedz piecu gadu garantija pēc nodošanas ekspluatācijā, kā projektā nebūs tādu risinājumu, ko būvnieks nevar izpildīt.

Kā ziņots, VNĪ izsludinātajā iepirkumā JRT būvniecībai Lāčplēša ielā 25, Rīgā saņemti piedāvājumi no četriem būvuzņēmējiem. Piedāvājumus Jaunā Rīgas teātra pārbūvei iesnieguši būvuzņēmēji – AS “LNK Industries”, SIA “Ostas celtnieks”, piegādātāju apvienība 3A, kuru veido SIA “Abora”, SIA “Argus” un SIA “AB-rent”, kā arī personu apvienība SBSC, kuras dalībnieki ir SIA “Skonto būve” un SIA “Skonto Construction”. Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēšot runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas.

JRT būvniecība notiks saskaņā ar Jaunā Rīgas teātra vajadzībām un pilnsabiedrības “Zaigas Gailes Birojs un Partneri” izstrādāto projektu. “Projektē un būvē” princips paredz vienotu atbildību teātra pārbūves ieceres īstenošanai un ļauj operatīvi risināt problēmas būvlaukumā, ja tādas rodas. Iepirkumā un projekta īstenošanā VNĪ ir izvirzījis stingras papildus kvalitātes kontroles prasības kuras ir izstrādājis Būvniecības valsts kontroles birojs sadarbībā ar būvniecības nozares ekspertiem. Būtiska kopējā projekta sastāvdaļa ir teātra vajadzībām nepieciešamā tehnoloģiskā aprīkojuma iegāde – paredzēta energoefektīva LED skatuves apgaismojuma ierīkošana, kvalitatīvi akustiskie risinājumi un modernas skatuves tehnoloģijas ar ērti kontrolējamiem un programmējamiem pacēlājiem. Abām “black-box” veida zālēm ir paredzēti nospriegoto trošu režģa griesti, pa kuriem ir iespējams staigāt, pielāgojot zāles visdažādākajiem scenogrāfijas iecerēm.

Ar būvnieku tiks slēgts līgums atbilstoši Starptautiskās inženierkonsultantu federācijas FIDIC būvniecības līguma standartam, kas atvieglos būvniecības projektu un līguma procesa vadību. Starptautiskais standarta līgums VNĪ tiek izmantots iepirkumos par summu virs viena miljona eiro.

Tikmēr JRT ēkai Lāčplēša ielā 25, Rīgā janvārī pabeigti konservācijas darbi un pagaidu jumta izbūve konstrukcijām, kuras paredzēts saglabāt, kas atvieglos tālāku būvdarbu norisi un pasargās objektu no laikapstākļu ietekmes.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *