Par zemsliekšņa iepirkumiem diskutēs konferencē 22.augustā

in ,
Autors: Iepirkumi.lv
Pirmavots: corpmedia.lv

Vadošais iepirkumu portāls Latvijā “Iepirkumi.lv” ceturtdien, 22.augustā rīkos interaktīvu konferenci par zemsliekšņa iepirkumu efektivizāciju un digitalizāciju. “Zemsliekšņa iepirkumos pasūtītājam ir dota noteikta brīvība izvēlēties veidu, kā organizēt iegādes un tas var būtiski veicināt efektivitāti un ietaupīt resursus, tomēr pastāv daudz jautājumi gan par iepirkumu nepamatotu dalīšanu, gan pietiekamu procesa pārskatāmību. Konferencē par šiem jautājumiem diskutēsim, tā, lai no zemsliekšņa iepirkumiem izgūtu maksimālu lietderību gan pasūtītājam, gan piegādātājam,” stāsta “Iepirkumi.lv” e-iepirkumu risinājumu projekta vadītāja Inga Ceplīte.

“Par zemsliekšņa iepirkumiem mēs dēvējam tādus, kuriem nepiemēro Publisko iepirkumu likuma regulējumu, jo to paredzamā līgumcena ir mazāka par likumā noteiktajām līgumcenu robežvērtībām. Lai arī zemsliekšņa iepirkumi salīdzinoši ir vienkāršāki, tomēr aizvien praksē ir daudz jautājumu un neskaidrību. Šīs konferences mērķis ir diskutēt par aktuālo praksē, kā efektīvi plānot un īstenot zemsliekšņa iepirkumus,” stāsta Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā un iepirkumu departamenta Iepirkumu nodaļas vadītāja, publisko iepirkumu eksperte un konferences “Zemsliekšņa iepirkumu efektivizācija un digitalizācija” moderatore Sabīna Bušmane.

Konferences “Zemsliekšņa iepirkumu efektivizācija un digitalizācija” gaitā īpašs uzsvars tiks likts uz zemsliekšņa iepirkumu praksi un aktuāliem jautājumiem tai skaistā problemātiku, kas palīdzēs dalībniekiem gūt dziļāku izpratni par zemsliekšņa iepirkumu procesu un iespējām tā uzlabošanai. Nozares eksperti dalīsies ar savām zināšanām un pieredzi, risinot biežāk sastopamās problēmas. Atklātā interaktīvajā diskusijā dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus un iegūt praktiskas atziņas, kas noderēs ikdienas darbā ar zemsliekšņa iepirkumiem.

Konferencē “Zemsliekšņa iepirkumu efektivizācija un digitalizācija” uzstāsies Māra Rūtentāle – Centrālā finanšu un līgumu aģentūras Izglītības pārvaldības projektu nodaļas vecākā eksperte, Mārtiņš Briedis – Rīgas Tehniskās universitātes Juridiskā atbalsta un dokumentu pārvaldības departamenta Iepirkumu un pasūtījumu centra vadītājs, Katrīne Pļaviņa Mika – “Sorainen” zvērināta advokāte, Publisko iepirkumu prakses vadītāja, Ričards Fomrats – “KPMG Latvija” Digitālās transformācijas vadītājs, Mārtiņš Zvīgulis – “Web Multishop Company” direktors, Līga Avena – juriste, publisko iepirkumu eksperte, Inga Ceplīte – “Iepirkumi.lv” e-iepirkumu risinājumu projekta vadītāja.

Konferencē aicināti piedalīties iepirkumu speciālisti un vadītāji, iepirkumu komisijas locekļi, iestāžu vadītāji un valdes locekļi, juristi, projektu vadītāji, eksperti un žurnālisti.

Konference “Zemsliekšņa iepirkumu efektivizācija un digitalizācija” notiks tiešsaistē, 2024. gada 22. augustā, no plkst. 10:00 līdz 13:30. Pieteikšanās termiņš ir 2024.gada 20.augusts, aizpildot pieteikuma veidlapu.

“Iepirkumi.lv” ir lielākais iepirkumu monitoringa portāls Latvijā, kas jau 15 gadus apkopo visas iepirkumu publikācijas no vairāk kā 3000 avotiem Latvijā. Uzņēmumiem, kas meklē jaunus klientus ārpus Latvijas, tiek piedāvāta informācija arī no Lietuvas, Igaunijas un citām Eiropas Savienības valstīm, kā arī no Lielbritānijas, Norvēģijas, Īslandes un Šveices. Pasūtītājiem “Iepirkumi.lv” piedāvā  tirgus izpētēm un cenu aptaujām paredzētu e-iepirkumu platformu, kas nodrošina ērtu visa iepirkuma procesa pārvaldību atbilstoši Publisko iepirkuma likuma un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma prasībām. Sistēma dod iespēju sakārtot uzņēmuma iekšējos procesus un panākt, ka visa ar iepirkumiem saistītā informācija ir vienkopus un atvieglo darbu gan iepirkumu veicējiem, gan nodrošina pārskatāmību un uzraudzību uzņēmuma vadībai. Kopš 2014.gada “Iepirkumu akadēmija” piedāvā kvalitatīvas un augstvērtīgas apmācības iepirkumu nozares interesentiem un profesionāļiem gan klātienē, gan neklātienē.