Darbu sāk jaunā plānošanas perioda izaugsmes stadijas iespējkapitāla fonda pārvaldnieks Flycap

in
Autors: Attīstības finanšu institūcija ALTUM
Pirmavots: www.altum.lv

Līdz ar līguma noslēgšanu ar Attīstības finanšu institūcija ALTUM š.g. 16.jūlijā, darbu uzsācis publiskā iepirkumā izvēlētais iespējkapitāla fonda pārvaldnieks Flycap.

Fonda kopējais kapitāls būs 41,3 miljoni eiro, ko veido publiskais finansējums 24,8 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un ALTUM resursiem, un privāto investoru piesaistīts kapitāls 16,5 miljoni eiro, kas piecu gadu periodā tiks ieguldīts perspektīvos uzņēmumos.

Flycap investīciju stratēģija paredz investīcijas izaugsmes stadijas uzņēmumos mezanīna aizdevuma veidā, vienā uzņēmumā investējot līdz pat četriem miljoniem eiro. Fonds uzsāks investēšanu uzņēmumos, tiklīdz būs piesaistījis vismaz 50% no nepieciešamā privāto investoru finansējuma, kam jānotiek ne vēlāk kā desmit mēnešu laikā pēc līguma ar ALTUM parakstīšanas.

Ieva Jansone – Buka, ALTUM valdes locekle:

“Investīcijas tiks veiktas perspektīvos, dzīvotspējīgos, uz eksportu vērstos izaugsmes stadijas uzņēmumos, veicinot jaunu darba vietu veidošanos, nodokļu ieņēmumus un kopumā Latvijas tautsaimniecības attīstību. Vēlam fondam sekmīgu investīciju piesaistes periodu un spraigu, veselīgu uzņēmumu konkurenci par finansējumu investīciju periodā.”

Vairāk par fonda darbību un investīciju nosacījumiem var uzzināt 15.08.2023. Ministru Kabineta apstiprinātajos noteikumos “Programmas “Iespējkapitāla ieguldījumi” īstenošanas noteikumi”, kas atrodami šeit: https://likumi.lv/ta/id/344634-programmas-iespejkapitala-ieguldijumiistenosanas-noteikumi?&search=on.

Flycap ir pieredzējis iespējkapitāla fondu pārvaldnieks, kas piedalījies iepriekšējo paaudžu ALTUM līdzfinansēto fondu pārvaldīšanā. Flycap portfelī ir tādas investīcijas kā Supliful, Visual Media, Priedes AG, Grantiņi Mežs, Event Center, Sonarworks, u.c.

Vairāk par Flycap var uzzināt: https://www.flycap.lv/.