Latvijas uzņēmēji var saņemt atbalstu sadarbības veicināšanai ar Norvēģiju

in
Autors: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas uzņēmējus pieteikties Norvēģijas finanšu instrumenta Divpusējā sadarbības fonda iniciatīvām, kas palīdzēs stiprināt Latvijas un Norvēģijas sadarbību un dibināt kontaktus ar uzņēmumiem, pētniecības organizācijām un citām iestādēm Norvēģijā.

“Latvijas un Norvēģijas uzņēmēju sadarbības veicināšanai “zaļo” inovāciju, dzīves kvalitāti atbalstošu tehnoloģiju jomā, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā 2024. gadā ir pieejami 418 tūkstoši eiro, kas uzņēmējiem jau šajā gadā ļaus piedalīties kopumā 8 aktivitātēs Norvēģijā, Latvijā un arī Bulgārijā. Šobrīd atvērta pieteikšanās jau pirmajām divām aktivitātēm – dalībai kontaktbiržā Tronheimā un konferencē “HavEXPO” Bergenā,” stāsta LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Pieejamais atbalsts uzņēmumiem vienai iniciatīvai ir 20 000 eiro, savukārt maksimālais atbalsts vienam uzņēmuma pārstāvim var būt līdz 2000 eiro, kas paredzēts pasākumu dalības maksas, informācijas izvietošanas maksas, kā arī komandējuma izmaksu segšanai. Iniciatīvas ietvaros atbalsts tiek sniegts vienam komersanta pārstāvim. 

2023. gadā Latvijas un Norvēģijas Divpusējās sadarbības fonda aktivitātēs piedalījušies 60 uzņēmēji, iegūstot kopumā 367 jaunus kontaktus un 94 jaunus biznesa kontaktus potenciālai sadarbībai.

2024. gadā plānotas 8 iniciatīvas:

  • Kontaktbirža Tronheimā 10.-11. aprīlī Tronheimā, Norvēģijā. Pieteikšanās līdz 22. martam ŠEIT.
  • Dalība “HavEXPO” konferencē Bergenā, Norvēģijā, 6.-8.maijā. Pieteikšanās līdz 22. martam ŠEIT.
  • “Green Deal Conference” Bulgārijā 4.-5.jūnijā, organizē “Innovation Norway”.
  • Norvēģijas akvakultūras industrijas pārstāvju vizīte septembrī Latvijā.
  • “Oslo Innovation Week” septembrī Oslo, Norvēģija.
  • Norvēģijas pētniecības institūciju un uzņēmumu vizīte oktobrī Latvijā.
  • “OTD Bergen” 16.-17.oktobrī Bergenā, Norvēģijā.
  • “Spaceport conference” 12.-13.novembrī Oslo, Norvēģijā.

Divpusējās sadarbības fonda iniciatīvu īstenošanu nodrošina LIAA sadarbībā ar donorvalsts programmas partneri “Innovation Norway”. Programmas darbību nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 500 Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas un mazie un vidējie uzņēmumi” Divpusējās sadarbības fonda iniciatīvu īstenošanas noteikumi.

Pieteikums dalībai Divpusējās sadarbības fonda iniciatīvā jāiesniedz platformā biznesa attīstībai business.gov.lv. Vairāk par atbalsta programmu ŠEIT.