Izstrādāta veidlapa publiskās un privātās partnerības finanšu un ekonomiskajiem aprēķiniem

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) kā publiskās un privātās partnerības (PPP) kompetences centrs ir izstrādājusi veidlapu “Publiskās un privātās partnerības finanšu un ekonomisko aprēķinu veidlapa”, lai nodrošinātu vienotu pieeju finanšu un ekonomisko aprēķinu (FEA) izstrādē.  PPP FEA veidlapas  mērķis ir standartizēt PPP FEA veidlapu, norādot, kādas obligātās sadaļas un ar kādu saturu ir jāiekļauj FEA atbilstoši normatīvo aktu, kā arī CFLA 2019. gadā izstrādāto vadlīniju “Publiskās un privātās partnerības finanšu un ekonomisko aprēķinu izstrādes vadlīnijas” prasībām.

Metodika ir izmantojama PPP projektiem, kas iekļauj tai skaitā būvprojekta izstrādes un būvniecības sadaļu. FEA veidlapa sastāv no obligātajām FEA sadaļām, kas nav dzēšamas. Izstrādātā “Publiskās un privātās partnerības finanšu un ekonomisko aprēķinu veidlapa” ir publicēta CFLA tīmekļvietnē.

Uzziņai:

PPP ir ilgtermiņa sadarbība starp publisko partneri un privāto partneri, kas vērsta uz sabiedrības vajadzību nodrošināšanu būvdarbu izpildē vai pakalpojumu sniegšanā. PPP tiek īstenota uz partnerības līguma vai koncesijas līguma pamata. Lai šādu līgumu varētu noslēgt, publiskajam partnerim ir jāizstrādā FEA. Lai noteiktu PPP piemērojamību konkrētā projekta īstenošanā, raugoties no publiskās personas finanšu resursu racionālas un efektīvas izmantošanas viedokļa, un to, kāds PPP līgums slēdzams, lai veiksmīgi īstenotu attiecīgo būvdarbu veikšanas vai pakalpojumu sniegšanas projektu, ņemot vērā potenciālā PPP līguma ietekmi uz valsts budžeta ilgtermiņa saistību apjomu un vispārējās valdības sektora budžeta bilanci un parādu, tiek veikti FEA.

Finanšu un ekonomisko aprēķinu aprakstošās daļas veidlapa