Sadarbības partneri ar Ministru prezidentu diskutē par birokrātiskā sloga mazināšanu

in
Autors: Latvijas Pašvaldību savienība

Latvijas Pašvaldību savienība

Šī gada 20.aprīlī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis kopā ar sadarbības partneriem no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Zinātņu akadēmijas tikās ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu.

Tikšanās laikā sadarbības partneri jeb tā saucamais lieliskais piecinieks ar premjeru pārrunāja birokrātiskā sloga mazināšanas iespējas publiskajā pārvaldē, daloties pieredzē un zināšanās par šo jautājumu. Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis pasākuma dalībniekiem prezentēja iespējamos risinājumus kā mazināt administratīvo slogu un vienkāršot regulējumu, lai sekmētu uz lietotāju orientētu attieksmi, uzlabotu valsts pārvaldes sniegto pakalpojumu kvalitāti. Būtiska nozīme esot tieši datiem un tajos balstītiem lēmumiem. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka iedzīvotāji nešķiro valsts un pašvaldību sniegtos pakalpojumus, bet kopumā uztver tos kā publiskās pārvaldes pakalpojumus.   

LPS priekšsēdis G.Kaminskis arī akcentēja šī jautājuma būtisko nozīmi un aktualitāti, jo birokrātiskā sloga mazināšana veicinās izaugsmi dažādās jomās, kā arī uzlabos savstarpējo un kopumā sabiedrības uzticēšanos publiskajai pārvaldei. Viņš pauda atbalstu tā saucamajam nulles birokrātijas principam, kas samazinās administratīvās izmaksas. Tiesību aktu regulējumam ir jābūt līdzsvarotam.

Vienlaikus arī uzņēmējus pārstāvošās organizācijas dalījās priekšlikumos par birokrātiskā sloga mazināšanu, kas sekmētu un vienkāršotu uzņēmējdarbību.