Ilgtspējas hakatonā “Born Global 2022” meklēs eksportspējīgus nākotnes risinājumus

in ,
Autors: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Balvu fonds labākajām idejām sasniedz 9000 EUR

Jau pavisam drīz norisināsies nākotnes risinājumu hakatons “Born Global 2022″, kura galvenā tēma šogad ir ilgtspējīga uzņēmējdarbība. Hakatons notiks tiešsaistē no 6. līdz 8. maijam, savedot kopā vairāk kā 100 dalībniekus un ideju radītājus, lai kopīgi veidotu jaunas idejas ilgtspējas jomā.

Ne tikai programmētāji, dizaineri, produktu eksperti un citi profesionāļi, bet ikviens entuziasts var pieteikties dalībai hakatonā ar savu ideju vai bez tās un pievienoties kāda cita idejai. Hakatonā var piedalīties gan individuāli dalībnieki, gan arī gatavas komandas ar kādu ideju tās izstrādes stadijā, ja vien tā ir saistīta ar ilgtspējīgu uzņēmējdarbību.

“Hakatons “Born Global” tiek organizēts, lai mudinātu domāt par ilgtspējīgām biznesa idejām un dotu pirmo grūdienu nākotnes potenciālajiem risinājumiem, atbildot uz tādiem izaicinājumiem kā, piemēram, ilgtspējīgs iepakojums, energoresursu patēriņa samazinājums, klimata “pēdas” mērīšana, sabiedrības un uzņēmumu darbinieku izglītošana ilgtspējas jomā, kā arī citas idejas. Mēs redzam, ka atvērtās inovācijas ir efektīvs veids dažādu uzņēmējdarbības izaugsmes šķēršļu pārvarēšanai, un esam droši, ka arī šoreiz hakatonā radīsies jauni risinājumi, kas var kļūt par izcilām idejām un pavisam iespējams – eksportspējīgiem uzņēmumiem nākotnē,” uzsver Līva Pērkone, “Helve” vadītāja un pasākuma organizatoru pārstāve.

Ilgtspējīgas uzņēmējdarbības hakatons “Born Global” veidos sadarbības platformu komandām ar jau iesāktiem projektiem, kā arī jaunām idejām, kuras attīstīt palīdzēs pieredzējuši mentori un dažādu nozaru eksperti. Piedalīties tiešsaistes pasākumā tiek aicināti dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī kaimiņvalstīm – hakatona darba valoda būs angļu. Kopējais hakatona balvu fonds ir 9000 eiro: balvu 3000 eiro apmērā saņems katra no trīs labākajām hakatona komandām.

Pieteikšanās hakatonam notiek līdz 3. maijam mājaslapā bornglobalhack.eu/hackathon. Plašāka informācija atrodama arī pasākuma lapā fb.me/e/2i4etBNNM.

Kā ziņots, 20. aprīlī Rīgā notiks arī Eksporta forums “Born Global 2022” ar mērķi palīdzēt Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem stāties pretī pašreizējās ģeopolitiskās situācijas radītajiem izaicinājumiem, veidojot ciešāku sadarbību un kopīgi meklējot jaunas pieejas eksporta attīstības šķēršļu pārvarēšanai. Lai piedalītos pasākumā klātienē, interesenti aicināti reģistrēties šeit: ej.uz/exportforum.

“Born Global” Eksporta forumu un hakatonu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas Eksportētāju asociāciju “The Red Jackets” un inovāciju vadības uzņēmumu “Helve” ar atbalstu no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.