Piedāvā plašas atbalsta programmas jaunuzņēmumiem un novatoriem starptautisku pārtikas inovāciju attīstībai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) inovāciju un koprades kontaktpunkts «EIT Food Hub Latvia» aicina jaunuzņēmumus, novatorus un pētniekus izmantot starptautiskus atbalsta instrumentus uzņēmējdarbības un inovāciju attīstībai pārtikas un lauksaimniecības nozarēs. Pieteikšanās nozīmīgākajām Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Food» atbalsta programmām atvērta līdz 28. februārim.

«EIT Food» – lielākā pārtikas un lauksaimniecības nozares kopiena Eiropā – aicina uzņēmējus, pētniekus un inovatīvu biznesa ideju autorus komercializēt un attīstīt risinājumus tādās jomās kā ilgtspējīga lauksaimniecība un akvakultūra, uzturs, alternatīvie proteīnu avoti, digitālā transformācija, pāreja uz aprites ekonomiku un citās. Ar mērķi veicināt pārtikas sistēmas transformāciju globālā līmenī, padarot to ilgtspējīgāku, veselīgāku un uzticamāku, «EIT Food» izsludinājusi kārtējo uzņemšanu tās trīs nozīmīgākajās uzņēmējdarbības atbalsta programmās. Katra no programmām pielāgota atšķirīgai biznesa attīstības stadijai, taču tās vieno iespēja dalībniekiem sadarboties ar vadošiem uzņēmumiem, zinātniskajām un pētniecības institūcijām, tikties ar investoriem un gūt finansiālu atbalstu biznesa idejas testēšanai un mērogošanai starptautiskā tirgū. Būtiska loma ir apmācībām, mentoringam, tīkla veidošanai.

Līdz 28. februārim atvērta pieteikšanās «EIT Food» nozīmīgākajām uzņēmējdarbības atbalsta programmām – «Seedbed Incubator», «EIT Food Accelerator Network» un «RisingFoodStars». Uzzināt  par atlases kritērijiem un pieteikties atbalsta programmām – https://entrepreneurship.eitfood.eu/

«Seedbed Incubator» ir sešus mēnešus ilga programma, kas paredzēta nupat izveidotiem jaunuzņēmumiem, topošajiem uzņēmējiem un pētnieku komandām, kuras strādā ar zinātniski un tehnoloģiski ietilpīgām idejām un vēlās pārbaudīt to tirgus potenciālu. Dalībnieki saņems biznesa un agropārtikas sektora ekspertu koučingu un finansējumu tirgus izpētei un veiksmīgai uzņēmējdarbības uzsākšanai

«EIT Food Accelerator Network» ir četru mēnešu programma, kas ievadīs «EIT Food» ekosistēmā, sniedzot piekļuvi potenciāliem klientiem un pētniecības institūcijām, kā arī iespēju izmantot laboratorijas, pilotteritorijas, lauksaimniecības zemi un citus uzņēmējdarbības attīstīšanai nepieciešamus resursus. Jaunuzņēmumi saņems arī finansiālu atbalstu, koučingu un mentoringu risinājuma attīstībai tirgū.

«RisingFoodStars» paredzēta inovatīviem tehnoloģiju uzņēmumiem, kuriem jau ir sava klientu bāze vai pilotprojekts, lai mērogotu tos starptautiskā līmenī. Tā palīdz sastādīt individuālu plānu investīciju piesaistei, identificēt sadarbības iespējas un veicina uzņēmuma atpazīstamību, liekot lietā plašu biznesa kontaktu tīklu.

RTU zināšanu un inovāciju kopienai «EIT Food» pievienojās 2019. gadā, iegūstot tiesības Latvijā veidot inovāciju un koprades kontaktpunktu «EIT Food Hub Latvia».