Rosina sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumos ļaut piedalīties tikai godprātīgiem pretendentiem

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumos varētu ļaut piedalīties tikai godprātīgiem pretendentiem, paredz valdībā iesniegtie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā.

Likumprojektā tiek precizēta nodokļu pārbaudes kārtība, nosakot kādās situācijās būtu uzskatāms, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkuma kandidātam vai pretendentam ir neizpildītas saistības nodokļu jomā.

Tāpat ar likuma grozījumiem iecerēts paplašināt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja iespēju izslēgt kandidātu vai pretendentu, ja tas ar citiem piegādātājiem ir vienojies, un šādas vienošanās ir vērstas uz konkurences kavēšanu, ierobežošanu vai deformēšanu konkrētajā iepirkuma procedūrā.

No iepirkuma varēs arī izslēgt pretendentu, kas pārkāpis Latvijas vai Eiropas Savienības normatīvo aktu vides, sociālo vai darba tiesību jomā, koplīgumu vai ģenerālvienošanos noteikumus, vai starptautiskās konvencijas.

No iepirkuma arī varēs izslēgt pretendentu, kas savā profesionālajā darbībā pieļāvis būtiskus pārkāpumus, kā dēļ ir pamatoti apšaubāma tā godprātība atbilstoši izpildīt līgumu.

Tāpat no iepirkuma varēs izslēgt pretendentu, kurš mēģinājis prettiesiski ietekmēt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vai iepirkumu komisijas vai tās locekļa lēmumu vai iegūt konfidenciālu informāciju, kas sniegtu tam nepamatotas priekšrocības.

Gala lēmumu par likuma grozījumiem pieņems Saeima.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *