Aizkavējušies skolām paredzēto viedierīču un izglītojošajā kanālā “Tava klase” satura iepirkumi

Aizkavējušies skolām paredzēto viedierīču un izglītojošajā kanālā “Tava klase” satura iepirkumi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).
Kā vēstīts, vismaz vienu nedēļu pēc rudens brīvlaika 7.-12.klasēm mācības varētu notikt attālināti. Par to šodien lems amatpersonas.
“Šajā brīdī nevaram teikt, ka “Tavai klasei” ir nofilmēts jauns materiāls, bet varam teikt, ka Latviešu valodas aģentūra savā mājaslapā viena klikšķa attālumā ir aktualizējusi iepriekš nofilmēto materiālu, kas nozīmē, ka skolotāji tur noteikti var smelties un iegūt to tēmu bloku, ko varbūt var piedāvāt tieši pēc brīvdienu nedēļas,” teica ministre.
Tikmēr plānots, ka viedierīču iepirkums drīzumā noslēgsies. Patlaban gan plānots, ka tiks mazinātas prasības, jo šobrīd piedāvātā cena ir gana augsta, atzina ministre.
Šuplinska skaidroja, ka iepirkumi līdz šim nav pārsūdzēti, bet aizkavējušies, ņemot vērā, ka atšķirībā no pavasara, ir jāiziet pilnīgi visa iepirkuma procedūra.
Norādīta, ka tādā gadījumā kādas “tehnoloģiskas plaisas” šajā jomā mazākās pašvaldībās varētu saglabāties, ministre atzina, ka tā varētu būt, tomēr ne tik izteikti mazās pašvaldībās, kur skolas un vietvaras ir risinājušas šo problēmu, bet vairāk tieši sociāli neaizsargātās ģimenēs kopumā.
Ministre uzsvēra, ja valdība šodien pieņems lēmumu par attālinātām mācībām 7.-12.klašu audzēkņiem vienu nedēļu pēc rudens brīvlaika, tad pedagogi faktiski jau ļoti laikus varēs saplānot darbus skolēniem, kuriem, viņasprāt, gan nevajadzētu būt vērstiem uz jaunas vielas apguvi, bet gan būt starpdisciplināriem un kopsummēt iepriekš apgūto.
“Noteikti nevajadzētu pārspīlēt ar apjomu, lai neatkārtojas pavasara sindroms, kad bērni sūdzas par pārslodzi,” viņa teica.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *