Tiesa noraida Ogres novada pašvaldības prasību pret Latvijas Radio

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien noraidīja Ogres novada pašvaldības un tās priekšsēdētāja Egila Helmaņa (VL-TB/LNNK) prasību pret Latvijas Televīziju un Latvijas Radio par, viņuprāt, nepatiesu ziņu atsaukšanu.

Spriedumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs iepriekš pavēstīja, ka pašvaldība vērsusies tiesā, jo uzskata, ka pagājušā gada 7.martā “Latvijas Radio 1” ziņu raidījumā, kā arī pēc tam portālā “lsm.lv” publicētā ziņa par Ogres novada pašvaldībā plānoto automašīnu nomas iepirkumu esot melīga.

Pašvaldības ieskatā, publicējot patiesībai neatbilstošas ziņas, esot celta neslava gan visai novada pašvaldībai, gan novada domes priekšsēdētājam. Helmanis uzskata, ka žurnālists ziņā esot tendenciozi sagrozījis viņa teikto par plānoto iepirkumu. Sižetā nepatiesa esot bijusi arī informācija par to, ka tikai pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma pašvaldība pārtraukusi automašīnu nomas iepirkumu.

Plānotais automašīnu nomas iepirkums, ko bija izsludinājusi pašvaldība, saskaņā ar Iepirkuma likumu esot ietilpis mazo iepirkumu kategorijā. Iepirkuma process tika sākts, lai nodrošinātu domes struktūrvienības ar atbilstošām ekonomiskas klases automašīnām, kas pēc savas specifikācijas atbilstu gan novada ceļu stāvoklim, gan pašvaldības budžeta iespējām.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *